2021. december 21.
Háromszoros Európa-bajnok klasszissal erősített az FTC!
A Fradinál folytatja pályafutását a világbajnoki ezüstérmes és olimpikon kenus, Balla Virág – VIDEÓ!

Nagy névvel erősödik a Ferencvárosi Torna Club kajak-kenu szakosztálya, ugyanis a jövőben az FTC versenyzője lesz a magyar válogatott kenus, Balla Virág.

Az 1994. június 26-án, Győrben született Balla Virág tízévesen kezdett kenuzni a Graboplast Győri VSE-ben. Első jelentős eredményét a 2021-es portugáliai Montemor-o-Velhóban megrendezett Ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon érte el, ahol párosban, 500 méteren bronzérmet szerzett. Két évvel később a franciaországi U23-as kontinensviadalon C1 200 méteren, illetve Kovács Dorottyával párban 500 méteren ezüstérmesként zárt. Első aranyérmét 2015-ben a duisburgi Világkupán nyerte C1 500 méteren, a rövidebb távon pedig második lett. Ugyanebben az évben a bascovi Eb-n egyéniben is felállhatott a dobogó legfelső fokára, majd 2016-ban, utolsó utánpótlás évében Minszkben világbajnok is lett C2 500 méteren. Ebben az esztendőben pályafutása első felnőtt világeseményéről, a moszkvai Európa-bajnokságról rögtön egy szép bronzéremmel térhetett haza, amelyet szintén C2 500 méteren szerzett Takács Kincsővel párban.

Montemor-o-Velho kedvelt helyszíne lett, ugyanis a 2017-es Világkupa-sorozat első, portugáliai állomásán négy aranyérmet nyert, majd a plovdivi felnőtt Eb-n a szintén Takács Kincsővel alkotott párosuk az első helyen zárt 500 méteren. Egy évvel később Belgrádban két távon (C2 200 és 500 méter) is Európa-bajnok lett Takács Kincsővel, majd a portugáliai világbajnokságon első felnőtt vb-érmét is megszerezte egy ezüst formájában C2 500 méteren. A 2019-es év is tartogatott aranyérmet Virág számára. A minszki Európa Játékokon párosban, 500 méteren győzött Takáccsal, a szezon végén pedig az év magyar női kenusának választották.

A magyar közönség előtt a 2019-es szegedi világbajnokságon a két páros számban ezüstérmesként zárt, majd a 2020-ban a világjárvány miatt teljesen törölt versenyszezon után idén a poznani Európa-bajnokságon két (C2 200 és 500 m), a koppenhágai vb-n pedig egy (C4 500 m) ezüstöt szerzett. Élete első olimpiáján, idén Tokióban egyesben, 200 méteren a B-döntőig jutott, Takács Kincsővel párban pedig az ötödik helyen végzett az 500 méteres távon. Balla Virág első, FradiMédiának adott interjújában mesélt döntése hátteréről, a téli alapozásról és következő év terveiről.

Cikkajánló

Magyar Kupát nyert az FTC kajakozója

Fölsz Eszter párosban arany-, négyesben ezüstérmet nyert a kajakozók Magyar Kupa döntőjében.

Balla Virág: arany, ezüst és bronz a Fradinak

Kajakozóink és kenusaink összesen négy éremmel zárták a szolnoki válogatót.

Kozák Danuta: „Türelmesnek kell lennem” – VIDEÓ!

Rehabilitációját töltő klasszis kajakozónk egy iskolai rendezvényen vett részt, a tanulók nagy örömére.

Medveczky Erika és Balla Virág halmozta az érmeket

Május 27. és 29. között Szegeden került sor a Felnőtt és U23-as válogató és Ifjúsági Tájékoztató...

Ezüst- és bronzérem Maraton Magyar Bajnokságon

A maratoni távokon induló kajakozóink két korosztályban, párosban és négyesben is dobogóra állhattak.

Balláék a negyedik helyen zártak Racicében

Háromszoros Európa-bajnok kenusunk, Balla Virág és társa végig versenyben voltak a bronzéremért.

Balla Virág elődöntős Racicében

Az FTC-Rekontir versenyzője két távon indul vasárnap a Világkupán.

Nyolc érem Dunavarsányból

Kajak-kenu szakosztályunk utánpótláskorú versenyzői remek eredményekkel tértek haza hétvégi versenyükről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most