2023. március 20.
A csúcsformában játszó Montpellier következik
Férfi kézilabdacsapatunk a francia bajnokság éllovasát fogadja az El-nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Az Európa-liga jelenlegi szezonjában többször is történelmet írt már férfi kézilabdacsapatunk: fontos mérföldkő volt az együttes történetének első nemzetközi csoportmérkőzése, kedd este pedig az első egyenes kieséses összecsapás következik. Ehhez méltó ellenfelet „kapnak” a fiúk, a 2003-as és 2018-as Bajnokok Ligája-győztes, a francia bajnokság éllovasa, a Montpellier HB érkezik a Riz Levente Sportcsarnokba.

A klub erejét és az európai kézilabdaéletben betöltött szerepet remekül mutatja, hogy az elmúlt húsz évben a mostani csak a harmadik olyan évad, amikor nem a Bajnokok Ligájában szerepel. Tavaly a BL-negyeddöntőben a lengyel Kielce állította meg Patrice Canayer alakulatát.

És ha már a francia mesternél tartunk, a mostani a 28. szezonja a Montpellier kispadján, s ezzel a modern sportban szinte példa nélküli hosszúságú a regnálása. Csak összehasonlításképpen, a Manchester United labdarúgócsapatának edzőlegendája, Sir Alex Ferguson 26 idényt húzott le az angol sztárcsapatnál.

Persze, nemcsak a kispadon, hanem a pályán is tele van nagy nevekkel riválisunk. A legeredményesebb játékosuk az El-ben Kyllian Villeminot 52 találattal, de sokaknak ismerős lehet majd a sok válogatott játékos között a másik irányító, a szlovén Stas Skube is, aki Szegeden töltött két idényt, és a másodikban magyar bajnokságot is nyert. Nem számíthatnak viszont majd a vendégek az olimpiai bajnok és All Star-csapattag balszélsőre, Hugo Descat-ra, aki március elején a St. Raphael elleni bajnokin szenvedett súlyos térdsérülést – helyére a spanyol Jaime Fernandezt szerződtették a franciák.

Ami a közelmúlt formáját illeti, a legutóbbi Európa-liga-mérkőzését Göppingenben elvesztette a csapat, de a francia bajnokságban december 20-a óta veretlen.

A mieink a Szeged elleni szombati bajnokiból érkeznek a nyolcaddöntőre, az összecsapás első negyven percéről elmondható, hogy irányítottuk a játékot, utána ugyan fordítottak a vendégek, de összességében jó képet mutatott magáról együttesünk. Arról nem is beszélve, hogy – ahogyan arra vezetőedzőnk, Pásztor István is kitért a meccs utáni sajtótájékoztatón – a Flensburg elleni sorsdöntő találkozóra is hasonló mérkőzésből (a Telekom Veszprém ellen) érkezett a csapat, az ott szerzett lendületet kellene továbbvinni keddre is.

Természetesen a találkozó, különösen pedig a párharc esélyese a francia gárda lesz, de ha hasonló hangulatban és közönség előtt léphetnek pályára a srácok, mint három héttel ezelőtt a német Flensburg ellen, akkor akár egy újabb sztárcsapat dolgát is alaposan megnehezíthetik.

Már csak korlátozott számú belépő áll rendelkezésre a keddi összecsapásra, ezért aki nem szeretne lemaradni, vásároljon jegyet minél hamarabb a megszokott felületen! Helyszíni jegyértékesítés csak akkor lesz, ha maradnak belépők!

Kapusunk, Győri Kristóf így nyilatkozott a mérkőzés előtt:

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Ferencvárosi TC – Montpellier HB
Helyszín: Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont
Időpont: március 21., 20:45
Játékvezetők: Jakub Jerlecki, Maciej Labun (lengyelek)
Jegyek: 2500-3500 Ft, online jegyvásárlás: ITT (ha marad, akkor a helyszínen is)
Tv: Sport 1

Kedden a tervezettnél egy órával korábban, 17 órakor kezdődik női kézilabdacsapatunk NEKA elleni K&H Liga-mérkőzése. Így szurkolóinknak nem kell választaniuk a két mérkőzés között, lesz idő átérni a fiúk összecsapására. Tömegközlekedéssel a 9-es buszról vagy a 28-as villamosról a 162-es buszra átszállva is megközelíthető a Riz Levente Sportcsarnok, az arénába érkezéskor Szent kereszt tér megállónál kell leszállni.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a sportcsarnok mellett csak korlátozott számban található parkolóhely. A kiemelt érdeklődésre tekintettel javasoljuk, hogy aki teheti, tömegközlekedéssel érkezzen a helyszínre. Amennyiben a rajzon látható parkoló megtelt, a környező utcákban hagyhatják az autóikat, de kérjük, hogy az itt lakók garázsainak bejáratát hagyják szabadon.

Cikkajánló

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin