2022. november 28.
A spanyolok ellen ismételnénk meg a hazai El-bravúrt
Az Ystads felett aratott történelmi siker után kedden ismét hazai pályán, a Benidormmal játszunk az El-ben.

A Komló elleni nehezen, de végül nyolc góllal megnyert bajnoki után három nappal ismét a nemzetközi porondon vár feladat férfi kézilabdacsapatunkra: kedd este a spanyol Benidormmal találkoznak a fiúk a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

A főtábla negyedik fordulójára készülve egy győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen állunk a B csoportban, a svéd Ystads felett aratott emlékezetes hazai siker után a múlt héten nagy csatában, remek játékot mutatva három góllal kikaptunk a francia PAUC otthonában. A vendégek egyelőre nyeretlenek az El-csoportkörben, a Flensburgtól idegenben, a Valurtól és az Ystadstól pedig hazai pályán kaptak ki.

A spanyol élvonalban tizenhárom forduló után – hat győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel – a nyolcadik helyen állnak, legutóbb pénteken léptek pályára, akkor hazai környezetben egy góllal elvesztették a La Rioja elleni rangadót (27-28).

A nemzetközi kupaszereplésüket az előző évadbeli bajnoki helyezésüknek köszönhetik (negyedikek lettek a Barcelona, a Granollers és a Bidasoa Irun mögött), a második selejtezőkörben a svájci Zürichet ejtették ki, a mostanit leszámítva egyszer, a 2020/21-es idényben jártak az európai színtéren.

Nagy volt a játékosmozgás náluk a nyáron, a folytonosságot elsősorban a csapatot 2019 óta irányító vezetőedző, Fernando Latorre személye jelenti. Ismerős lehet majd a keretből a korábban évekig Egerben játszó litván balátlövő, Rolandas Bernatonis, mellette kulcsjátékosnak számít az Eb-ezüstérmes szerb balszélső, Ivan Nikcsevics, valamint a spanyol beálló, Iker Serrano is. A legeredményesebb játékosuk az argentin válogatott, szintén balszélső, Ramiro Martinez 23 találattal.

Vezetőedzőnk, Pásztor István szerint érdekes csata lesz a keddi:

– Brutális nyitott védekezést alkalmaz az ellenfelünk, nagyon jó lábmunkával, illetve eddig azt láttuk, hogy szinte végig hét a hat ellen támadnak felállt fal ellen, viszonylag kevés lerohanással, emellett a Flensburg és a Valur elég sok gyors gólt szerzett ellenük. Nem könnyű a feladat, mert ilyen stílusú ellenféllel szinte soha nem játszik magyar csapat, igazi kézilabdacsemege lesz a találkozó, az lehet a kulcs, hogy miként tudunk reagálni erre a stílusra, és a srácok hogyan kezelik ezt.

A múlt keddi, franciaországi meccsen hat gólt szerző Nagy Bence is elmondta várakozásait a Benidorm elleni összecsapással kapcsolatban.

– Nagyon különleges stílusban játszanak, az esetek nagy többségében agresszív, zavaró védekezést alkalmaznak, fontos, hogy megtaláljuk a gyenge pontjaikat. Az első hazai Európa-liga-sikerünkben nagy szerepe volt a szurkolóinknak, bízom benne, hogy kedden ugyanúgy ott lesznek velünk, és támogatnak minket, mert akkor nagy problémánk nem lehet.

Nem kérdés tehát, ezúttal (és egy héttel később, december 6-án a Valur ellen) is óriási szüksége lesz az együttesnek a közönségre, hiszen az eddigiek alapján látszik, hogy csapatunk felvette a nemzetközi sorozat ritmusát, és képes lehet további bravúrokra. Kedden mindkét találkozóra megindult az online jegyértékesítés, arra biztatjuk szurkolóinkat, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és varázsoljanak ismét nagyszerű hangulatot a hazai Európa-liga-estékre!

A négy héttel ezelőtt tapasztalt óriási támogatás fontosságára vezetőedzőnk is kitért.

– Nagy élmény volt az első hazai meccsünk, hiszen azt tapasztaljuk, hogy máshol nincs sok néző az El-meccseken, és számunkra a telt ház hatalmas segítséget jelentett. Olyan B-közép volt mögöttünk, amilyen nem nagyon van még egy Magyarországon, pláne nem kézilabdában, egyértelmű, hogy ez óriási motivációt ad a csapatnak.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
B csoport, 4. forduló

Ferencvárosi TC – TM Benidorm
Helyszín: Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont
Időpont: november 29., 17:00
Játékvezetők: Marko Boricsics, Dejan Markovics (szerbek)
Jegyek: 2500-3500 Ft, online: ITT
Tv: Sport 1

Cikkajánló

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin