2024. március 2.
Fölényes győzelemmel megyünk a válogatott szünetre
Férfi kéziseink esélyeshez méltó játékkal hozták el a két pontot a Fejér B.Á.L.-Veszprém otthonából.

Bár az már kedden eldőlt, hogy százszázalékos mérleggel zárjuk februárt, ahhoz, hogy maradéktalanul elégedettek lehessünk a tavasz eleji teljesítményünkkel, szombat este a Fejér B.Á.L.-Veszprém otthonában is győznünk kellett. A szezon kezdete óta a tabella végén foglalt helyet riválisunk, könnyű 2x30 percre mégsem számíthattunk a legendás Március 15. úti Sportcsarnokban – erre volt példa a tavalyi összecsapásunk, amikor a szünetben még három gólos hátrányban voltunk.

Fontos volt, hogy tanuljunk a Gyöngyös elleni meccs startjából, és már az első perctől irányítsunk, ugyanis ezzel – bármelyik mérkőzésen – a saját dolgunkat tehetjük könnyebbé. A mérkőzés elején az elmúlt időszakban egyre jobban működő nyitott védekezést alkalmaztuk, valamint nem cseréltünk támadás és védekezés között. Ez nyerő húzásnak bizonyult, a hazaiak tanácstalanok voltak támadásban, alig telt el öt perc a meccsből, és időt is kértek (1-3).

Ezt követően kicsit megtorpantunk, de szerencsére csak néhány percig tartott a rövidzárlat, és három gólos szériánknak köszönhetően kényelmesebb előnybe kerültünk a 18. percre (5-9). A játékrész hajrájáig kifogástalanul működött a védekezésünk, bő húsz perc alatt mindössze hat gólt kaptunk. A folytatásban aztán kissé fellazultunk, de a gólok továbbra is jöttek, és vezettünk héttel is. A félidő legvége viszont rosszul sikerült, zárkózott a Veszprém, és „csak” plusz néggyel mehettünk pihenni (15-19).

A szünet után ismét az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, négy perc kellett, hogy visszaállítsuk a hétgólos fórt. A mérkőzés utolsó bő negyedóráját pedig úgy kezdtük, hogy a legfontosabb kérdés, a két pont sorsa lényegében eldőlt, már tíz góllal vezettünk (19-29). Fiatal játékosaink is lehetőséget kaptak, és éltek is vele: Pető Ábel mindhárom helyzetét gólra váltotta, Fülöp Péter is betalált, Balogh Ádám pedig hetest védett nem sokkal pályára lépése után. A végére egy gólt ugyan ledolgoztak a hazaiak, de kétség sem férhetett az újabb magabiztos győzelmünkhöz, 41-32-re nyertünk Veszprémben.

A sorozatban kilencedik siker után legközelebb március 20-án, ismét Veszprémben, de akkor már a Telekom vendégeként játszunk Magyar Kupa-negyeddöntőt. Előtte azonban még lesz miért szurkolni, hiszen 14. és 17. között olimpiai selejtező vár a válogatottra – soraiban Imre Bencével és Lékai Mátéval – Tatabányán.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
18. forduló

Fejér B.Á. L.-Veszprém – FTC-Green Collect 32-41 (15-19)
Helyszín: 
Március 15. úti Sportcsarnok, Veszprém
Időpont: 2024. március 2., 18:00
Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy József
Gólszerzők: Grünfelder 5, Djukic 4, Pulay 4, Nourelden 3, Preszter 3, Szrnka 3, Draskovics 2, Hári 2, Tarabochia 2, Vetési 2, Gödör 1, Kristóf 1, ill. Lékai 8, Imre 6, Bognár 5, Füzi 5, Debreczeni 4, Bujdosó 3, Pető 3, Nagy B. 2, Prainer 2, Balogh 1, Fülöp 1, Mikita 1

Pásztor István: – Nagyon örülök a győzelemnek, és annak is, hogy tudtuk bizonyitani, mi vagyunk a jobb csapat. Ez még nem mindig megy, szeretnénk, hogy ez állandó legyen. Nem volt egyszerű dolgunk, küzdött és helyt állt az ellenfél. A hibák ellenére most elégedett vagyok, mert azt hoztuk, amire képesek vagyunk. Megérdemelt lesz a mostani pihenő, utána pedig kőkemény hetek várnak ránk.

Füzi Dániel: – Az elejétől a végéig kezünkben tartottuk a mérkőzést. Voltak kisebb megingások, de tudtunk reagálni a hibákra. Most lesz egy kis pihenőnk, utána pedig jön a nagy menet.

 

Cikkajánló

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin