2024. február 27.
Ismét megvan a két pont, zsinórban a nyolcadik siker!
Férfi kéziseink a második félidőre feljavultak, és magabiztosan nyerték meg a Gyöngyös elleni bajnokit.

Nehéz mérkőzésre számíthattunk a tavaszi szezon elején már a Szegedet is felülmúló Gyöngyös ellen a férfi kézilabda NB I 16. fordulójában, és az sem könnyítette a helyzetünket, hogy a pénteki összecsapáshoz képest  nem csökkent, hanem nőtt sérültjeink száma, Győri Kristóf a mérkőzés előtti utolsó edzésen dőlt ki a sorból. Ettől függetlenül persze hazai környezetben nem lehetett más a célunk, mint a győzelem, szezonbeli céljaink eléréséhez ugyanis erre a két pontra is nagy szükségünk volt.

A kezdéssel nem lehettünk igazán elégedettek, elsősorban a védekezésünk nem akart összeállni, sokszor túl könnyen került helyzetbe az ellenfél. Nem véletlen, hogy Pásztor István már tíz perc után időt kért (5-6). Nem mondhatjuk, hogy azonnal átvettük a találkozó irányítását, de valamelyest lefékeztük az ellenfelet, folyamatosan javultunk, és a 21. perc elején Füzi Dániel találatával utolértük a hevesieket (13-13).

Az első félidőben hatgólos Nagy Bence és az ötször eredményes Prainer Viktor vezérletével a vezetést is átvettük, és így – ha nem is nagy különbséggel, de – minimális előnnyel mehettünk pihenni a szünetre (20-18).

A második játékrészre egészen más szellemben érkeztek meg a mieink, a védekezés felkeményedett, elöl pedig lendületesebbek voltunk – ami pedig fontosabb, hogy mindez eredménnyel is párosult: kevesebb, mint nyolc perc után már Imre Bence sokadik villanása után már ötgólos volt az előnyünk (25-20).

Kiválóan teljesített a szünetben beállt, első NB I-es meccsén – törött ujjal – szereplő Balogh Ádám, több nagy bravúrral járult hozzá, hogy nem közeledett az egyébként folyamatosan kapaszkodni próbáló rivális. A 48. percben mégis két gólra zárkózott a Gyöngyös, de ez mindössze néhány másodpercig tartott, Lékai Máté rögtön válaszolt, így háromgólos fórral vágtunk neki az utolsó bő tíz percnek (28-25).

Úgy tűnt a hajrát jobban bírjuk, és az 54. percben már plusz öttel szusszanhattunk a gyöngyösi időkérésnél. Ezt pedig már nem engedtük ki a kezünkből, 35-30-ra nyertünk, ezzel zsinórban a nyolcadik sikerünket könyvelhettük el.

A százszázalékos február után még egy mérkőzésre össze kell gyűjteni a maradék energiát a kéthetes válogatott szünet előtt, a kiesés elől menekülő Fejér B.Á.L.-Veszprém otthonába látogatunk szombat este.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
16. forduló

FTC-Green Collect – HE-DO B.Braun Gyöngyös 35-30 (20-18)
Helyszín: 
Elek Gyula Aréna
Időpont: 
2024. február 27., 18:00
Játékvezetők: 
Horváth Péter, Marton Balázs
Gólszerzők:
Nagy B. 8, Bognár 6, Prainer 6, Imre 4, Bujdosó 3, Balogh 2, Füzi 2, Lékai 2, Debreczeni 1, Pető 1, ill. Potisk 9, Ubornyák 4, Schmid 3, Bodor 2, Hegedűs 2, Jaros 2, Kovács G. 2, Varsandán 2, Gráf 1, Jóga 1, Lakosy 1, Tomic 1

Pásztor István: – Nagyon feszült voltam a mérkőzés előtt, sajnos néhány játékosunk nem volt az, ez látszott az első félidőn. A második félidőre ez megfordult, ehhez kellett megint egy szünetbeli monológ. Ez a három mérkőzés főpróba a március végi-április eleji sorozatra, négy hét alatt nyolc mérkőzésünk lesz, a legerősebb magyar csapatok ellen lépünk pályára és az Európa-kupában. Egyelőre ez vegyesen alakul, de annak örülök, hogy a hatos fal mellett már van egy nyitott védekezésünk is. Borzasztó nehéz a Gyöngyös ellen játszani, sok sikert kívánok nekik a bajnoksághoz! Gratulálok Balogh Ádámnak, aki az első NB I-es meccsén nagyszerűen állt be, és gyakorlatilag meghozta a második félidőt!

Balogh Ádám: – Nagyon izgultam mindkét félidőben, kemény, küzdős és hajtós meccs volt. A második félidőre felkeményedő falnak is köszönhető, hogy így tudtam teljesíteni. Ebből tudtunk rohanni, több megállító fault volt, így a különbséget is tudtuk növelni.

Cikkajánló

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin