2024. június 7.
Fradi-nevelésű játékosokkal erősödünk
Karai Miklós és Juhász Ádám is visszatér, nyártól felnőtt férfi kézilabdacsapatunk játékosai.

Három játékos, Ancsin Gábor, Győri Mátyás és Tóth Ádám érkezését már bejelentette az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapata, ezúttal pedig kölcsönből visszatérő játékosainkról adunk hírt.

Karai Miklós végigjárta a ranglétrát utánpótlásunkban, majd 2020 őszén mutatkozott be az NB I-ben felnőttcsapatunkban. Az elmúlt három szezonban egy évig kettős játékengedéllyel Kecskeméten, majd két idényen keresztül kölcsönben Balatonbogláron a NEKA együttesében szerzett további élvonalbeli rutint. A 21 éves beálló Imre Bencéhez és Ónodi-Jánoskúti Mátéhoz hasonlóan tagja volt a tavaly nyáron U21-es világbajnoki ezüstérmet nyert juniorválogatottnak.

– Szerintem minden tekintetben sokat fejlődtem az elmúlt három szezonban, természetesen még van hova, de úgy érzem, egyre jobban megtalálom az utamat – mondta Karai a fradi.hu-nak. – Kellett nekem ez a három év kölcsönszereplés, sokat játszottam, fejlődtem, szerintem jól sikerült. Itt a Fradiban kezdtem a kézilabdát, és mindig is az volt az álmom, hogy a felnőttcsapatban játsszak. Régi barátaimmal együtt itt nőttünk fel, nagyon jó érzés újra itt lenni. Az elsődleges célom, hogy sikeresen beépüljek, megfeleljek az edzői stábnak és a csapattársaimnak.

Egyéves szegedi kölcsönjáték után tér vissza a Népligetbe Juhász Ádám. Alapvetően az NB I/B-ben szerepelt, két mérkőzésen pályára lépett az első osztályban is a mögöttünk hagyott szezonban, de az NB I-ben még 2023 tavaszán a Ferencvárosban mutatkozott be, ráadásul többször is jó játékkal segítette együttesünket. A 18 esztendős korosztályos válogatott balszélső szintén a 2022/23-as szezonban szerepelt az Európa-ligában is, pályára lépett a benidormi győzelem, valamint az Ystads otthonában elért bravúros, a továbbjutás szempontjából is kulcsfontosságú döntetlen alkalmával.

– Tavaly tavasszal egyszer már nagyon jó volt olyan klasszis játékosok mellett bemutatkozni a Fradiban, mint például Lékai Máté, úgy érzem, élni is tudtam azzal a lehetőséggel – kezdte honlapunknak Juhász. – Vártam, hogy ismét itt lehessek. Ugródeszka volt számomra az elmúlt év Szegeden, sokat tudtam erősödni, és szerintem ennek köszönhetően tudok most visszatérni. Izgatottan várom a következő szezont, motiváltan és pozitívan állok hozzá, remélem, minél hamarabb be tudok illeszkedni.

Cikkajánló

Csörgő Kristóf tanulásban is a legjobbak között

Férfi kéziseink sérülésből lábadozó fiatal irányítója ismét elnyerte a Magyarország tehetsége elismerést.

A BL-csapatok után mi voltunk a leggólerősebbek

Férfi kéziseink nemcsak eredményesség tekintetében, hanem számokban is sikeres szezont zártak.

Négy kulcsjátékosunkkal hosszabbítottunk

Lékai Máté, Kovacsics Péter, Füzi Dániel és Borbély Ádám is hosszabbított. Kialakult férfi kéziseink kerete.

Évzáró banketten vettek részt kézilabdázóink

Jó hangulatban telt női és férfi kézilabdacsapatunk szezonzáró bankettje is.

Válogatott játékos érkezik a jobbszélre

A több, mint 600 NB I-es gólnál tartó Tóth Ádámmal pótolja Imre Bencét férfi kézilabdacsapatunk.

Két játékosunk készülhet Párizsra a férfi válogatottal

Lékai Máté és Imre Bence is bekerült a férfi kézilabdázók 20 fős, az olimpiai felkészülést megkezdő keretébe.

Lékai Máté: Izgatottan várom az olimpiát!

Irányítónk 12 év után készül újra olimpiára, elmondta, mi változott azóta és kérdeztük a korán kelésről is.

Újra Nagy Bence lett az NB I gólkirálya

Átlövőnk 144-szer talált a K&H Férfi Kézilabda Liga 2023/24-es szezonjában, így ismét ő lett a...

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin