2024. február 1.
Válogatott játékosokkal erősítünk a nyáron
Visszatér az Európa-bajnokságon remeklő Ancsin Gábor és érkezik az ifi Eb-ezüstérmes Győri Mátyás is.

Fontos feladatok várnak az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapatára, amely versenyben van a bajnoki bronzéremért és talpon van a Magyar Kupában, valamint az Európa-kupában is. Mindeközben természetesen alakul együttesünk jövő évi kerete is, amellyel kapcsolatban két magyar válogatott játékos érkezését jelentjük be.

Ancsin Gábor a 2018/19-es évadban már játszott a Ferencvárosban, abban az időszakban 29 mérkőzésen 154 gólt szerzett. Pályafutása során játszott a Rhein-Neckar Löwenben, a Pick Szegedben és a Telekom Veszprémben is, 2019 nyara óta erősíti a Tatabányát, amellyel a jelenlegi évadban az Európa-ligában szerepelt, és 21 góljával a csapat második legeredményesebb játékosa volt a sorozatban.

A 2021-es egyiptomi világbajnokságon tagja volt az ötödik helyezést elért együttesnek, és természetesen ott volt a nemrégiben véget ért németországi Európa-bajnokságon is, amelyen szintén ötödik lett a válogatott, Ancsin pedig kiváló teljesítményének köszönhetően jelölt volt a torna All Star-csapatába.

– Jó emlékeket őrzök az első fradis időszakomból, jól éreztem magam a csapatban, remek a közösség, és még jelenleg is vannak a keretben olyan játékosok, akikkel akkor együtt játszottam – mondta a fradi.hu-nak Ancsin Gábor. – Az elmúlt években nyújtott teljesítmény nagyon meggyőző volt számomra fiatalos, lendületes csapat benyomását kelti a Ferencváros, amelyben rengeteg a tehetséges, fiatal magyar játékos. Ezért úgy gondolom, hogy hatalmas potenciál van ebben a keretben.

Győri Mátyás – akinek testvére, Győri Kristóf 2019 óta a Ferencváros kapusa – a Balatonfüredben és a Telekom Veszprémben is megfordult, mielőtt 2018 nyarán Tatabányára szerződött volna, ahol az elmúlt években sérülései ellenére a csapat meghatározó játékosává vált.

Az utánpótlás-válogatottakban végigjárta a ranglétrát, a 2014-ben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert ifjúsági együttes egyik legjobbja volt, három évvel később pedig a junior-világbajnokság legjobb irányítójának választották. Később a felnőtt keretbe is meghívót kapott, sőt, Ancsinhoz hasonlóan ő is tagja volt a 2021-ben világbajnoki ötödik helyezett magyar válogatottnak.

– Természetesen évről évre követtem a csapat fejlődését, amelyet ráadásul magyar játékosokra támaszkodva ért el, ez mindig is nagyon szimpatikus volt számomra – kezdte Győri Mátyás az első fradi.hu-nak adott interjúját. – A Tatabányán töltött évek után úgy éreztem, ez az ideális időpont a váltásra, örülök, hogy a nyártól a Ferencváros játékosa lehetek. Nem titok, az is motivált, hogy testvéremmel, Kristóffal lehetek majd egy csapatban, nagyon régen játszottunk már együtt Balatonfüreden, de akkor ő még inkább az ifiket erősítette. Ezért is várjuk már a közös szereplést!

Cikkajánló

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin