2024. február 1.
Válogatott játékosokkal erősítünk a nyáron
Visszatér az Európa-bajnokságon remeklő Ancsin Gábor és érkezik az ifi Eb-ezüstérmes Győri Mátyás is.

Fontos feladatok várnak az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapatára, amely versenyben van a bajnoki bronzéremért és talpon van a Magyar Kupában, valamint az Európa-kupában is. Mindeközben természetesen alakul együttesünk jövő évi kerete is, amellyel kapcsolatban két magyar válogatott játékos érkezését jelentjük be.

Ancsin Gábor a 2018/19-es évadban már játszott a Ferencvárosban, abban az időszakban 29 mérkőzésen 154 gólt szerzett. Pályafutása során játszott a Rhein-Neckar Löwenben, a Pick Szegedben és a Telekom Veszprémben is, 2019 nyara óta erősíti a Tatabányát, amellyel a jelenlegi évadban az Európa-ligában szerepelt, és 21 góljával a csapat második legeredményesebb játékosa volt a sorozatban.

A 2021-es egyiptomi világbajnokságon tagja volt az ötödik helyezést elért együttesnek, és természetesen ott volt a nemrégiben véget ért németországi Európa-bajnokságon is, amelyen szintén ötödik lett a válogatott, Ancsin pedig kiváló teljesítményének köszönhetően jelölt volt a torna All Star-csapatába.

– Jó emlékeket őrzök az első fradis időszakomból, jól éreztem magam a csapatban, remek a közösség, és még jelenleg is vannak a keretben olyan játékosok, akikkel akkor együtt játszottam – mondta a fradi.hu-nak Ancsin Gábor. – Az elmúlt években nyújtott teljesítmény nagyon meggyőző volt számomra fiatalos, lendületes csapat benyomását kelti a Ferencváros, amelyben rengeteg a tehetséges, fiatal magyar játékos. Ezért úgy gondolom, hogy hatalmas potenciál van ebben a keretben.

Győri Mátyás – akinek testvére, Győri Kristóf 2019 óta a Ferencváros kapusa – a Balatonfüredben és a Telekom Veszprémben is megfordult, mielőtt 2018 nyarán Tatabányára szerződött volna, ahol az elmúlt években sérülései ellenére a csapat meghatározó játékosává vált.

Az utánpótlás-válogatottakban végigjárta a ranglétrát, a 2014-ben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert ifjúsági együttes egyik legjobbja volt, három évvel később pedig a junior-világbajnokság legjobb irányítójának választották. Később a felnőtt keretbe is meghívót kapott, sőt, Ancsinhoz hasonlóan ő is tagja volt a 2021-ben világbajnoki ötödik helyezett magyar válogatottnak.

– Természetesen évről évre követtem a csapat fejlődését, amelyet ráadásul magyar játékosokra támaszkodva ért el, ez mindig is nagyon szimpatikus volt számomra – kezdte Győri Mátyás az első fradi.hu-nak adott interjúját. – A Tatabányán töltött évek után úgy éreztem, ez az ideális időpont a váltásra, örülök, hogy a nyártól a Ferencváros játékosa lehetek. Nem titok, az is motivált, hogy testvéremmel, Kristóffal lehetek majd egy csapatban, nagyon régen játszottunk már együtt Balatonfüreden, de akkor ő még inkább az ifiket erősítette. Ezért is várjuk már a közös szereplést!

Cikkajánló

Ismét megvan a két pont, zsinórban a nyolcadik siker!

Férfi kéziseink a második félidőre feljavultak, és magabiztosan nyerték meg a Gyöngyös elleni bajnokit.

Imre és Lékai is készülhet az olimpiai selejtezőre

Chema Rodríguez kihirdette 20 fős keretét a férfi kéziválogatott tatabányai márciusi, selejtezőtornájára.

A hibátlan februári mérlegért lépünk pályára kedden

Férfi kéziseink az első öt tavaszi meccsüket megnyerték, és a Gyöngyös ellen is valami hasonlóra készülnek.

Sima sikerrel nyújtottuk tovább a győzelmi szériát

Az ötödik tavaszi meccsét is megnyerte, ezúttal a Komlót múlta felül férfi kézilabdacsapatunk a K&H...

A bajnokságban vinnénk tovább a győztes lendületet

A sikeres Európa-kupa nyolcaddöntő után visszatérnek az NB I-be, és a Komlót fogadják férfi kéziseink.

A Tatran Presov lesz az ellenfelünk a legjobb 8 között

A szlovák éllovassal találkoznak férfi kéziseink az Ek negyeddöntőjében; megvannak az elődöntős ágak is.

Négy játékosunk távozik a nyáron

Balogh Zsolt, Bognár Alex, Pordán Bálint és Szepesi Zsombor nélkül kezdik a következő szezont férfi kéziseink.

Három tavalyi El-ellenfelünkkel is találkozhatunk

Kedd délelőtt tartják az Európa-kupa negyeddöntőjének sorsolását, férfi kézilabdacsapatunk is ellenfelet kap.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin