2022. november 26.
Küzdelmes meccsen szereztünk két pontot
Szinte végig szoros mérkőzésen 38-30-ra győztük le a Komlót a K&H Férfi Liga 10. fordulójában.

A keddi, franciaországi Európa-liga-meccsen remek játékot mutatva – az első félidőben öt góllal is vezetve – végül alulmaradt férfi kézilabdacsapatunk a PAUC Handballal szemben (33-30). Ezen a szombat estén hazai pályán a Komlóval szemben a meggyőző teljesítmény mellett már a két pont is elvárható volt a fiúktól, még akkor is, ha fizikailag kifejezetten erős riválissal találkoztunk, erre fiatal irányítónk, Csörgő Kristóf tért ki a találkozó előtt.

Az előző mérkőzéshez képest Lékai Máté visszatért a keretbe, Prainer Viktor viszont bokasérülés miatt nem léphetett pályára, míg a másik kimaradó Bohács Sándor volt. Az első két gól a komlóiaké volt, de azért kifejezetten rossz kezdésről így sem beszélhettünk, 7-7-ig elég könnyen voltak eredményesek a vendégek. Pásztor István időkérése után először a 11. percben vettük át a vezetést Nagy Bence találatával, majd bő negyedórányi játék után már ötgólos volt az előnyünk (13-8), még úgy is, hogy három büntetőt is elrontottunk.

Az első félidő második részében ingadozott a teljesítményünk, az utolsó percekkel pedig egyáltalán nem lehettünk elégedettek, mivel – bár a helyzeteink továbbra is megvoltak – a kihagyott ziccerek miatt elkezdett olvadni a fór, a szünetre csak kettő maradt belőle (19-17).

A folytatás utáni első tíz perc küzdelmes volt, ám annak végére kicsit fellélegezhettünk, miután Borbély Ádám egészpályás, üres kapura lőtt góljával négyre nőtt az előnyünk. Nem tudtuk viszont eldönteni a mérkőzést, a Komló nem tört meg, kicsivel később pedig vészesen közelre, egy gólra zárkózott.

Ezt követően feljavultunk, jöttek a gólok, így az egyenlítés elmaradt. Először talán öt perccel a vége előtt, Pordán Bálint gólját követően hatgólos előnyben nyugodthattunk meg, majd amikor szinte azonnal utána Bujdosó Bendegúz is értékesítette a ziccerét, már tényleg biztosnak érezhettük a sikert (35-28). Végül 38-30-ra múltuk felül a Komlót egy kifejezetten nehéz találkozón, de a legfontosabb, hogy győzelemmel hangoltunk a következő nagy feladatra.

Ugyanis sokat ezúttal sem pihenhetnek a srácok, hiszen vasárnap már edzés, kedden 17 órától pedig újabb Európa-liga-mérkőzés vár rájuk a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban a spanyol Benidorm ellen.

K&H FÉRFI KÉZILABDALIGA
10. forduló

Ferencvárosi TC – Sport36-Komló 38-30 (19-17)
Helyszín:
Elek Gyula Aréna
Időpont:
november 26., 18:00
Játékvezetők:
Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende
Gólszerzők:
Ónodi-Jánoskúti 7, Nagy B. 6, Bujdosó 5, Kovacsics 5, Debreczeni 4, Pordán 3, Imre 2, Bognár 1, Borbély 1, Csörgő 1, Füzi 1, Lékai 1, Mikita 1, ill. Szuharev 7, Melnyicsuk 6, Jerkovic 4, Sunajko 4, Vaskó 3, Bazsa 2, Csányi 1, Hoffmann 1, Orbán 1, Takács 1

Cikkajánló

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin