2023. november 22.
Nagyon magabiztosan győztük le az újoncot
Férfi kézilabdacsapatunk 17 góllal nyert a QHB Eger ellen az Elek Gyula Arénában.

Másfél héttel a PLER-Budapest felett aratott siker után az NB I másik újoncát, a QHB Egert fogadta férfi kézilabdacsapatunk. Amellett, hogy nem számíthattunk könnyed szerda estére a hevesiek ellen, természetesen az volt a cél, hogy győztes mérkőzés után fordulhassunk rá a szombati, svájci Európa-kupa-odavágóra.

Remekül kezdtünk, és ehhez a szinte minden meccsen elengedhetetlen feszes védekezés és az abból szerzett könnyű gólok adták meg az alapot, és persze, amikor kellett, a kapuban Borbély Ádám is a helyén volt. Nem egész kilenc perc után öt góllal vezettünk, nem is vártak tovább a vendégek az első időkéréssel (6-1).

Jelentős változást azonban ez után sem tapasztalhattunk a játék képében, az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Ehhez az is fontos volt, hogy Borbély tényleg kivételesen jó napot fogott ki, bő húsz perc után már tíz védésnél járt, közel 70 százalékos hatékonyság mellett. A 27. percbe érve Csörgő Kristóf gólját követően már tízgólos előnyben játszhattunk, ebből a szünetre „csak” nyolc maradt, de így is szinte hibátlan félidőt tudhattunk magunk mögött (16-8).

A pihenő után 7-3-as rohammal indítottunk, így a felzárkózás esélyét sem adtuk meg riválisunknak. Ez azt is jelentette, hogy Pásztor István nyugodtan forgathatta a csapatot, eloszthatta a játékperceket, ami még sokat érhet az előttünk álló, igencsak sűrű bő két hétben. Miközben továbbra is folyamatosan nőtt az előny, az utolsó tíz percre tizenhét gólos fórral fordultunk.

A hajrában már kevésbé voltunk pontosak, de a különbséget így is megtartottuk, 37-20-szal tartottuk itthon a két pontot. 

A fiúkra csütörtökön pihenő vár, pénteken pedig már utaznak Svájcba, ahol szombaton a BSV Bern vendégeként lépnek pályára az Ek 3. fordulójának első mérkőzésén.  

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
11. forduló

FTC-Green Collect–QHB Eger 37-20 (16-8)
Helyszín: 
Elek Gyula Aréna
Időpont: 
2023. november 22., 18 óra
Játékvezetők: 
Sándor György, Szabó Balázs
Gólszerzők:
Bognár 5, Bujdosó 5, Füzi 5, Kovacsics 4, Prainer 4, Csörgő 3, Nagy B. 3, Ónodi-Jánoskúti 3, Lékai 2, Debreczeni 1, Pordán 1, Szepesi 1, ill. Boros 4, Száva 4, Zennadi 3, Hebo 2,  Maracskó 2, Oliviera 2, Tóvizi 2, Lezák 1

Pásztor István: – Most olyan két hét következik, amilyet tavaly már megtapasztaltunk nagyobb időintervallumban, heti két mérkőzés vár ránk utazással. Nagyon vártam és a csapat is, mert az Európa-liga szerintem szép emlék maradt mindenkinek. Olyan, mint a mai meccsen, az elmúlt másfél évben nem fordult elő, hogy ennyire koncentrált volt hatvan percig a társaság. Visszakaptam mindent a pályán, le a kalappal a játékosok előtt. Kiváló volt a kapusteljesítmény, ami persze összefügg a védekezéssel, az első félidőben 21 megállító faultunk volt, ez hatalmas szám. Nagy előrelépést láttam a mai találkozón. Ennél sokkal jobb csapat az Eger, és a játékosaim érdeme, hogy meg tudták fékezni.

Bujdosó Bendegúz: – Nagyon jól beleálltunk a meccsbe, jó volt a kapusteljesítmény, a védekezés, abból tudtunk futni, elöl pedig ült minden a befutásoktól a kínaikig. Ebben rengeteg meló volt, tisztességesen felkészültünk az Egerre, jó csapat, biztos vagyok benne, hogy fognak még meglepetéseket okozni, de nagyon örülök, hogy ez ma nem történt meg.  

Cikkajánló

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin