2024. március 30.
Ott vagyunk a legjobb négy között!
Óriásit harcolva, kettős győzelemmel jutottunk a legjobb négy közé a Tatran ellen az Európa-kupában.

Péntek délután négyórás buszutat követően érkezett meg Eperjesre az Európa-kupa negyeddöntő visszavágójának helyszínére az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapata. A vacsorát és az esti videózást követően a pihenésen volt a hangsúly – igaz, már hajnalban érezhettük a szlovákok vendégszeretét, amikor a Tatran szurkolói tűzijátékot tartottak a hotelünk előtt. Egyébként is különleges atmoszférára és többezer hazai drukkerre számíthattunk az eperjesi arénában, és persze, néhány tucat ferencvárosira is, aki elkísérte a fiúkat a második mérkőzésre.

Háromgólos előnyből indultunk, bár ahogy átlövőnk, Jakub Mikita mondta a meccs előtt, a cél az volt, hogy kettős győzelemmel jussunk be a sorozat elődöntőjébe a korábban a BL-ben is szerepelt Presov ellen, erre készült valamennyi játékosunk. Örömteli volt a keretet böngészve, hogy orrsérülését követően másfél hónap után ismét tudta vállalni a játékot balszélsőnk, Kovacsics Péter – ezzel egyik kulcsemberünket „kaptuk vissza” a kőkemény sorozatterhelés közben.

Közel telt ház előtt, óriási hangulatban és tempóban indult a találkozó, az első 14 támadásból gól született, mindezt bő hét perc alatt (7-7), ezt követően azért mindkét csapat védekezése alaposan felkeményedett. Olyannyira, hogy a következő bő negyedóra részeredménye pedig 3-3 volt, egyik fél sem tudott elhúzni még csak két góllal sem. A mieink közül elsősorban Győri Kristófot lehetett dicsérni, aki az első tíz kapura érkező lövést követően 70 százalékos védési mutatóval állt (10-10). A játékrész hajrájában sok mindennel meg kellett küzdenünk, a meglévő sanszainkkal pedig nem igazán éltünk, így harminc perc után a Tatran két gólt lefaragott a hátrányából (13-11).

Kulcskérdés volt, hogy a második félidőt jól kezdjük, és jól is kezdtük: a 37. percben Bognár Alex találatával kiegyenlítettünk, és ezzel együtt egészen más képet mutatott magáról csapatunk, sokkal szigorúbbá vált a védekezésünk (17-17). Leszakadhattunk volna újra két gólra, de Győri újabb óriási bravúrt mutatott be, ezúttal Davidovic ziccerénél, elöl pedig Balogh Zsolt játszott rendkívül eredményesen, így tartottuk a lépést, és döntetlennel fordultunk rá az utolsó bő tíz percre (23-23). Pokoli nehéz volt, de mentünk a szlovákokkal, így az utolsó hét perc is ikszről, összesítésben pedig plusz háromról kezdődött: az 56. perc végén, amikor Lékai Máté találatával újra vezettünk, úgy érezhettük, nagy gond már nem lehet. És nem is lett: akármennyire is küzdős, kiélezett volt a találkozó, a végén már a győzelem miatt sem kellett izgulni, 31-28-ra nyertünk, és kettős sikerrel jutottunk tovább.

Ott vagyunk a legjobb négy között, ahol a szlovén Krkát búcsúztató görög Olympiakosz lesz az ellenfelünk.  

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-KUPA
Negyeddöntő, visszavágó


Tatran Presov – FTC-Green Collect 28-31 (13-11)
Helyszín: 
Tatran Handball Arena, Eperjes
Időpont: 
2024. március 30., 18:00
Játékvezetők: 
Stefan Ivanovic, Marko Vujisic (montenegróiak)
Gólszerzők:
Hernandez Caballero 9, Davidovic 5, Fenár 4, Mital 3, Urban 3, Kasatkin 2, Khaian 1, Kovács M. 1, ill. Nagy B. 7, Imre 5, Balogh 4, Bognár 4, Debreczeni 4, Lékai 4, Füzi 2, Kovacsics 1

Cikkajánló

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

A héten a második BL-csapat következik

Itt az újabb nagy feladat férfi kézisienk előtt, a Telekom Veszprém érkezik az Elek Gyula Arénába.

Kikaptunk Szegeden, góllal debütáltak a Mészáros ikrek

Az első negyedórában szorosan tartottuk a meccset, utána pedig fiataljaink bizonyíthattak a Pick Arénában.

Pásztor István: A jövő hét lesz kulcsfontosságú!

Férfi kézilabdacsapatunk vezetőedzője a Szeged és a Veszprém elleni célokról beszélt.

Szegeden folytatódik az elképesztően sűrű menetelés

Három nappal a Tatabánya elleni rangadó után a BL-playoffot megjárt Szeged otthonába utaznak férfi kéziseink.

Már kedden érdemes belépőt venni a Veszprém-meccsre

Keddtől férfi kéziseink bajnoki meccse mellett az Olympiakosz elleni Ek-rangadóra is lehet jegyet vásárolni.

Drámai végjátékban döntetlen lett a rangadó

Fordulatos és izgalmas meccsen közel lehetetlen helyzetből mentettek pontot férfi kéziseink a Tatabánya ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin