2023. október 8.
Sokáig szoros meccsen tartottuk itthon a két pontot
A magabiztos győzelmet érő hajrával maximálisan elégedettek lehettünk a Fejér B.Á.L.-Veszprém ellen.

Az előző évadban már hozzászokhattunk a heti kétmeccses terheléshez, így nem jelenthetett gondot, hogy a szerdai, veszprémi bajnoki után újra pályára kellett lépnie férfi kézilabdacsapatunknak, ezúttal az Elek Gyula Arénában, most nem a Telekom, hanem a Fejér B.Á.L.-Veszprém ellen. A találkozót megelőzően balszélsőnk, Kovacsics Péter arról beszélt, hogy első sorban a saját játékunkat kell pontosan, jól játszanunk – és ha ez megtörténik, igen is itthon fogjuk tartani a két pontot.

A továbbra is hiányzó Ónodi-Jánoskúti Máté mellett ezúttal Lékai Mátéra sem számíthatott Pásztor István, viszont a hétközi összecsapáshoz képest visszatért védelmünk egyik alapembere, Jakub Mikita.

Jó tempóban kezdtük a mérkőzést, hat percnyi játék után 5-2-re vezettünk. A kezdeti szakaszban Prainer Viktor volt különösen aktív a támadásbefejezéseknél, átlövőnk az első hét gólunkból négyet vállalt. Először a 16. perc elején, Nagy Bence hétméteresével húztunk el néggyel (9-5), ám ennél nagyobbra nem sikerült növelni a különbséget. A játékrész második felében sokat hibáztunk mind támadásban, mind pedig védekezésben, így elkezdtek zárkózni a vendégek, a 23. percben feljöttek egy gólra, egy félidő után végül 18-16-tal mehettünk pihenni.

Közvetlenül a szünet után sem sikerült megszakítani a negatív szériát, 1-1 után először egyenlített a Veszprém, sőt a 38. percben néhány pillanatig még vezetett is (19-20). Ekkor vette át a kispadról ismét beszálló Balogh Zsolt a vezérszerepet, zsinórban lőtt három találatával háromgólos előnybe került csapatunk. Az utolsó tíz percre pedig Balogh újabb találata után már plusz öttel fordultunk (28-23).

A végjátékban megtartottuk a különbséget, és a remek utolsó húsz percnek köszönhetően 33-28-ra megnyertük a meccset, így sikeresen hangoltunk a jövő vasárnapi, balatonfüredi rangadóra. 

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
5. forduló

FTC-Green Collect – Fejér B.Á.L.-Veszprém 33-28 (18-16)
Helyszín: 
Elek Gyula Aréna
Időpont: 
2023. október 8., 18:30
Játékvezetők: 
Altmár Kristóf, Horváth Márton
Gólszerzők:
Balogh 6, Prainer 6, Csörgő 4, Nagy B. 4, Kovacsics 3, Bognár 2, Bujdosó 2, Füzi 2, Imre 2, Pordán 1, Szepesi 1, ill. Djukic 6, Bugyáki 5, Hári 4, Kristóf 3, Draskovics 2, Szmetán 2, Vetési 2, Nourelden 1, Pintér 1, Szuharev 1, Szrnka 1

Pásztor István: – Kicsit belealudtunk abba, hogy ezt a meccset kötelezően meg kell nyerni, és elmaradt a sok ütemfault és az agresszivitás, ami jellemzi a védekezésünket egy ideje, egy-két ember kivételével. Ha mindenkit ez jellemzett volt, akkor nagyobb lett volna a különbség. De nagyon jó kézilabdát játszik az ellenfél, és kívánom nekik, hogy elérjék a céljaikat.

Prainer Viktor: – Nagyon kemény, hajtós meccs volt, tudtuk, hogy ilyen lesz, egész héten így készültünk. Az első félidőben még nem állt össze a védekezés, de a másodikra masszívabbá vált. Az egész október ilyen lesz, úgyhogy készülünk tovább, minden meccsen nyerni akarunk.

__________________________________________________________

Újdonságok a hazai meccseinkkel kapcsolatban

Kézilabdacsapataink hazai mérkőzésein nyáron jelentős újdonságokat vezettünk be. A jegyvásárlás a meccsjegy.fradi.hu-n lehetséges, a csarnokba lépéshez pedig szurkolói kártya és arcképes személyazonosító igazolvány is szükséges. Az újdonságokról ITT írtunk bővebben.

Cikkajánló

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin