2023. október 29.
Sokat hibáztunk, kikaptunk Tatabányán
Az első negyedórában még irányítottunk, utána viszont a pontosabban játszó hazai csapat fordított, és győzött.

Olyan csapat otthonában látogattunk vasárnap délután, ahol az előző szezonban csak a Veszprém és a Szeged nyert, a jelenlegi idényben pedig a bakonyiak mellett a román Constanta az Európa-liga-csoportkör nyitó fordulójában. Ugyanakkor hiába a borzasztóan erős rivális, nagyon is szükségünk lett volna egy bravúrra, miután a legutóbbi két bajnoki rangadón csupán egy pontot szereztünk – erről beszélt meccs előtti beharangozó videónkban Debreczeni Dávid is.

A héten betegséggel küzdő Lékai Máté nem tudta vállalni a játékot, így házi góllövőlistánk második helyezettje nélkül kellett megkísérelnünk a bravúrt. Jól kezdtük az első percekben őrült iramot nem hozó meccset, a védekezésünk egyben volt, Borbély Ádám nagyokat védett, és többnyire elöl is ültek a megoldásaink, tíz perc után kettővel vezettünk (3-5).

Szépen építettük a játékunkat, a 16. percben a plusz háromért lőhettünk hétméterest, de az kimaradt, s ez kicsit megtörte a lendületünket. A következő percekben naggyá tettük a hazai kapust, Bartuczot, és átvették az irányítást a tatabányaiak, tíz perccel a félidő vége előtt ők vezettek kettővel (10-8).

A helyzetkihasználásunkkal továbbra is alaposan küszködtünk, így nem volt esélyünk egyenlíteni, sőt, a végén Csörgő Kristóf gólja után még örülhettünk, hogy csak kétgólos volt a hátrányunk a szünetben (15-13).

Hét perc kellett a második félidőben, hogy Balogh Zsolt vezérletével utolérjük a hazaiakat, átlövőnk négy gólt szerzett rövid időn belül (18-18). Fordítani viszont nem tudtunk, ismét ellépett egy-két találattal riválisunk, az utolsó tíz percnek pedig mínusz hárommal mentünk neki (24-21).

Hét perccel a vége előtt – már ötgólos hátrányban – elővettük a hét a hat elleni játékot, valamint a nyitott védekezést, de érdemben nem tudtunk közelebb lépni. Ahogyan az egész meccsen, úgy a hajrában is pontatlanok voltunk a befejezéseknél, így pedig nem lehetett megnyerni ezt a rangadót, 29-24-es vereséggel távoztunk Tatabányáról.

A jövő héten válogatott szünet lesz, nemzeti együttesünk szombaton és vasárnap a lengyelekkel találkozik Szegeden, illetve Békéscsabán. A következő tétmeccsünket pedig november 10-én, pénteken játsszuk a PLER-Budapest ellen az Elek Gyula Arénában.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
8. forduló

MOL Tatabánya KC – FTC-Green Collect 29-24 (15-13)
Helyszín: Multifunkciós Csarnok, Tatabánya
Időpont: 2023. október 29., 14:15
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs
Gólszerzők: Juhász Á. 6, Enomoto 5, Krakovszki B. 5, Győri M. 3, Maras 3, Topic 3, Pergel 2, Ancsin 1, Vilovski 1, ill. Balogh 9, Ónodi-Jánoskúti 4, Nagy B. 3, Csörgő 2, Imre 2, Kovacsics 2, Bujdosó 1, Debreczeni 1

Pásztor István: – A ma jobb teljesítményt nyújtó csapat nyert. A tizenhárom kihagyott ziccerünk és a Tatabánya támadásban szerzett nyolc kipattanója eldöntötte a mérkőzést. A támadójátékunk egyébként javult az előző meccshez képest, de ennyi hibával nem lehet meccset nyerni. Ez a hónap kudarcosan alakult, de a folytatásra összeszedjük magunkat.  

Balogh Zsolt: – A Tatabánya volt a kevesebbet hibázó csapat. A meccs nagy részében mindkét oldalon kiváló kapusteljesítmény volt, mi talán kicsit elfogytunk a végére. A legjobb formában lévő kezdőirányítónk hiányzott, ilyen kiélezett meccsen Lékai Máté személye sokat számíthatott volna. Ettől függetlenül a hibák számát csökkenteni kell, tanulunk fogunk ebből a mérkőzésből, mert innentől kezdve karácsonyig nem fér bele több pontvesztés.

__________________________________________________________

Újdonságok a hazai meccseinkkel kapcsolatban

Kézilabdacsapataink hazai mérkőzésein nyáron jelentős újdonságokat vezettünk be. A jegyvásárlás a meccsjegy.fradi.hu-n lehetséges, a csarnokba lépéshez pedig szurkolói kártya és arcképes személyazonosító igazolvány is szükséges. Az újdonságokról ITT írtunk bővebben.

Cikkajánló

Imre: Tudtam, hogy nehéz lesz a búcsú, itt nőttem fel

Válogatott jobbszélsőnk az utolsó Fradi-meccsén az utolsó pillanatban szerzett győztes gólt; őt kérdeztük.

Imre a végén villant, legyőztük a Dabast!

Férfi kéziseink legyőzték a Dabast a szezonzárón, így sikerrel búcsúztak távozó játékosaink a klubtól.

Vissza kell vágnunk az őszi vereségért!

Férfi kéziseink a Dabas ellen zárják az évadot, távozó játékosaink is szerdán búcsúznak a Ferencvárostól.

Kijutottunk a világbajnokságra!

A férfi kéziválogatott Veszprémben is jobb volt a litvánoknál, így két győzelemmel jutott ki a 2025-ös vb-re.

Megnyugtató előnyt szereztünk Litvániában

A 11 gólos Imre Bence vezérletével magabiztosan nyert a litvánok elleni vb-selejtezőn a férfi kéziválogatott.

Kikaptunk Egerben

Hosszú hetek óta sérülésektől sújtott férfi kézilabdacsapatunk nem bírt a bennmaradásért harcoló riválissal.

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin