2024. február 3.
Végig szoros meccsen győztük le a Budakalászt
Az utolsó percig küzdött a Budakalász, így a hajrában biztosítottuk be a győzelmet a tavasz első bajnokiján.

Kupatovábbjutással hangolt az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapata a bajnokság tavaszi nyitányára. A Gyöngyös után újabb veszélyes, középmezőnybeli rivális, a Budakalász érkezett az Elek Gyula Arénába. A mérkőzés előtt irányítónk, Bognár Alex elmondta, szerinte a keddihez képest a védekezésünknek agresszívebbé kell válnia, ha sikeresek szeretnénk lenni.  

Az első percekben úgy nézett ki, hogy ez sikerül is, jól működött a nyitott védekezés, támadásban viszont pontatlanok voltunk, így a 10. perc végén minimális különbséggel a vendégek vezettek (2-3). Ekkor már láthattuk, hogy nem lesz olyan fölényes első félidőnk, mint az ősszel Budakalászon volt, de a 21. perc elején Kovacsics Péter góljával 1-0 után újra átvettük a vezetést (9-8).

A játékrész hajrájában úgy tűnt, hogy akár nagyobb előnyt is kialakíthatunk – ehhez a lehetőségeink meg is voltak –, de végül nem jött össze, tartotta a lépést a Budakalász, kétgólos fórunk volt a szünetben (14-12).  

Ami az első félidő végén elmaradt, az a második elején már összejött: villámgyors, négygólos szériával már plusz hatot mutatott az eredményjelző, kicsit kényelmesebb távolságba kerültünk az addig kitartóan kapaszkodó ellenféltől. Végleg megtörni azonban nem sikerült őket, a mieinknek következett egy gyengébb szériája, ezt kihasználva egyetlen gólra zárkózott a Budakalász (22-21).

S az utolsó tíz percre is úgy kanyarodtunk rá, hogy teljesen nyílt volt a mérkőzés, amely egészen a legvégéig nem akart eldőlni. Hiába Bognár Alex és Imre Bence gyönyörű kínai összejátéka, bő fél perccel a vége előtt, amikor Pásztor István időt kért, gólkényszerben voltunk. Az akciót Lékai Máté fejezte be biztos kézzel, így az utolsó másodpercekben még egy vendég találat is belefért (33-32).

A második tavaszi sikerünk után a bajnokságban szusszanhatnak férfi kéziseink, jön viszont a török Besiktas elleni párharc az Európa-kupa nyolcaddöntőjében – jövő szombaton Isztambulban, egy héttel később, február 17-én pedig az Elek Gyula Arénában lépnek pályára.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
14. forduló

FTC-Green Collect – CYEB-Budakalász 33-32 (14-12)
Helyszín: 
Elek Gyula Aréna
Időpont: 
2024. február 3., 18:00
Játékvezetők: 
Fekete Tamás, Hajdu Tamás
Gólszerzők:
Balogh 7, Imre 4, Kovacsics 4, Lékai 4, Debreczeni 3, Füzi 3, Prainer 3, Bognár 2, Nagy B. 2, Mikita 1, ill. Kiss B. 6, Mikhalin 6, Juric-Grgic 4, Sinkovits 4, Varjú 4, Varga M. 3, Kovács D. 2, Tyiskov 2, , Berényi 1

_________________________________________________

Meneteljünk tovább együtt Európában!

Február 17-én, szombaton a török Besiktast fogadja férfi kézilabdacsapatunk az Európa-kupa nyolcaddöntő visszavágóján. Az éveken keresztül Bajnokok Ligájában szerepelt rivális ellen óriási szüksége lesz együttesünknek a biztatásra, szurkoljuk ki a továbbjutást!

A találkozóra online jegyvásárlás a megszokott felületen, a meccsjegy.fradi.hu-n lehetséges, személyesen pedig kedd délutánonként (16 és 19 óra között), valamint a mérkőzéseket megelőző másfél órában a Kismartoni úti jegypénztárban.

Cikkajánló

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin