2021. április 23.
Újabb fontos megállapodást kötött akadémiánk
Együttműködési megállapodást kötött az FTC Kézilabda Akadémia és a Szigetszentmiklós NKSE.

Kökény Beatrix, az FTC Kézilabda Akadémia sportigazgatója elmondta, hogy az akadémiák célja az is, hogy bővítsék a bázisaikat, az FTC pedig Budapest és környékéről próbálja meg kiválogatni azokat a tehetséges gyerekeket, akik meg tudják ugrani az akadémiai szintet.

„Szigetszentmiklóson mindig is nagyon jó munka folyt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy jelenleg is vannak akadémiánkon szigetszentmiklósi lányok. Mióta elindult az FTC Kézilabda Akadémia, azóta teljesen más szinten tudunk dolgozni a gyerekekkel, nagyon sok olyan lehetőségünk van, amelyről előtte csak álmodozhattunk. Remélem, hogy akár már a következő évtől több szigetszentmiklósi tehetség is élvezheti az akadémiai képzést” – mondta Kökény Beatrix.

Mihály Attila, az FTC Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója szerint az akadémiai rendszer elsődleges célja, hogy egy olyan minőségi utánpótlást teremtsen a sportágnak, amely komoly nívóval rendelkezhet a későbbiekben akár nemzetközi szinten is.

„Nagyon fontos, hogy egységes legyen ez az utánpótlás. Nemssak jó kézilabdázókat, hanem jó embereket is szeretnénk nevelni, fontosnak tartjuk, hogy akadémiánk növendékei az élet minden területén megállják majd felnőttként a helyüket. Nagyon fontos továbbá, hogy segítsük és szakmai pluszt tudjunk adni azoknak a kisebb, elkötelezett utánpótlásbázisoknak, amelyek szerényebb körülmények között élik mindennapjaikat, és kialakuljon közöttünk egy olyan közös munka, amellyel jól jár mindkét fél és a magyar kézilabda is" - mondta Mihály Attila.

Szalai Ákos, az SZNKSE elnök szerint nagy felelősséget ró ez az együttműködés a szigetszentmiklósi egyesületre. „Óriási kihívás és megtiszteltetés, hogy az FTC Kézilabda Akadémiával dolgozhatunk együtt. Igyekszünk a jövőben azt a minőségi munkát megkövetelni a szakmai stábtól és a játékosainktól, amely méltóvá tesz bennünket ahhoz, hogy Magyarország egyik legelismertebb és legnagyobb múltú egyesületével dolgozhassunk együtt.

Kis-Balika Tímea, az SZNKSE szakmai vezetője szerint már régóta szerettek volna egy nagy lépést tenni a fejlődésben, és magasabb szinten működni. „Most szakmailag egy olyan együttműködést tudtunk létrehozni, amelynek köszönhetően edzőink még jobb minőségben nevelhetik a gyermekeinket. Megállapodást kötöttünk kisebb iskolákkal és egyesületekkel is, így például Halásztelekkel, Ráckevével és Szigethalommal. Ezeknek az együttműködéseknek a célja, hogy mi összefogjuk a kisebb bázisokat, és rajtuk keresztül a legnagyobb tehetségek eljuthatnak az FTC Kézilabda Akadémiához, kialakítva így a Magyar Kézilabda-szövetség által is tervezett piramis rendszert.”

Az FTC Kézilabda Akadémia korábban hasonló együttműködési megállapodást kötött a Dabassal.

Kövess bennünket Instagramon is:

 

Cikkajánló

Ezüstéremmel tért haza U20-as fiúcsapatunk Nagybányáról

Keményen küzdve a második helyig jutott U20-as fiú kézilabdacsapatunk a nagybányai felkészülési tornán.

Az első 15 meccsén veretlen maradt ifjúsági csapatunk

Kézilabda-akadémiánk U20-as fiúcsapata pazarul kezdte a szezont, erről kérdeztük Kiss György vezetőedzőt.

„Megérezték, milyen a felnőttek között kézilabdázni”

Öt akadémistánk is debütált az Európa-kupában, erről kérdeztük akadémiánk sportigazgatóját, Kökény Beatrixot.

Az idén is lesz közös akadémiai kiválasztó

Újra közös kiválasztót rendeznek az államilag támogatott kézilabda-akadémiák, részletek a cikkben.

A bravúros start után megjött az étvágy

Három forduló után hibátlanok U19-es női kéziseink az NB I/B-ben; a vezetőedzőt, Illés Mártont kérdeztük.

Vereséggel kezdett a válogatott az U17-es Eb-n

A remek első félidő után a másodikban nem bírtak a franciákkal a mieink, így kikaptak az Eb-nyitányon.

Három akadémistánkkal startol a montenegrói U17-es Eb

A szerdán kezdődő U17-es Eb-n Balogh Veronika, Himer Laura és Szeibert Anna is ott lesz a magyar csapatban.

Egy ezüstéremmel zártuk az utánpótlás négyes döntőket

Mindhárom szombati helyosztón vereséget szenvedtek akadémiánk csapatai az utánpótlás FINAL4-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin