2021. április 23.
Újabb fontos megállapodást kötött akadémiánk
Együttműködési megállapodást kötött az FTC Kézilabda Akadémia és a Szigetszentmiklós NKSE.

Kökény Beatrix, az FTC Kézilabda Akadémia sportigazgatója elmondta, hogy az akadémiák célja az is, hogy bővítsék a bázisaikat, az FTC pedig Budapest és környékéről próbálja meg kiválogatni azokat a tehetséges gyerekeket, akik meg tudják ugrani az akadémiai szintet.

„Szigetszentmiklóson mindig is nagyon jó munka folyt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy jelenleg is vannak akadémiánkon szigetszentmiklósi lányok. Mióta elindult az FTC Kézilabda Akadémia, azóta teljesen más szinten tudunk dolgozni a gyerekekkel, nagyon sok olyan lehetőségünk van, amelyről előtte csak álmodozhattunk. Remélem, hogy akár már a következő évtől több szigetszentmiklósi tehetség is élvezheti az akadémiai képzést” – mondta Kökény Beatrix.

Mihály Attila, az FTC Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója szerint az akadémiai rendszer elsődleges célja, hogy egy olyan minőségi utánpótlást teremtsen a sportágnak, amely komoly nívóval rendelkezhet a későbbiekben akár nemzetközi szinten is.

„Nagyon fontos, hogy egységes legyen ez az utánpótlás. Nemssak jó kézilabdázókat, hanem jó embereket is szeretnénk nevelni, fontosnak tartjuk, hogy akadémiánk növendékei az élet minden területén megállják majd felnőttként a helyüket. Nagyon fontos továbbá, hogy segítsük és szakmai pluszt tudjunk adni azoknak a kisebb, elkötelezett utánpótlásbázisoknak, amelyek szerényebb körülmények között élik mindennapjaikat, és kialakuljon közöttünk egy olyan közös munka, amellyel jól jár mindkét fél és a magyar kézilabda is" - mondta Mihály Attila.

Szalai Ákos, az SZNKSE elnök szerint nagy felelősséget ró ez az együttműködés a szigetszentmiklósi egyesületre. „Óriási kihívás és megtiszteltetés, hogy az FTC Kézilabda Akadémiával dolgozhatunk együtt. Igyekszünk a jövőben azt a minőségi munkát megkövetelni a szakmai stábtól és a játékosainktól, amely méltóvá tesz bennünket ahhoz, hogy Magyarország egyik legelismertebb és legnagyobb múltú egyesületével dolgozhassunk együtt.

Kis-Balika Tímea, az SZNKSE szakmai vezetője szerint már régóta szerettek volna egy nagy lépést tenni a fejlődésben, és magasabb szinten működni. „Most szakmailag egy olyan együttműködést tudtunk létrehozni, amelynek köszönhetően edzőink még jobb minőségben nevelhetik a gyermekeinket. Megállapodást kötöttünk kisebb iskolákkal és egyesületekkel is, így például Halásztelekkel, Ráckevével és Szigethalommal. Ezeknek az együttműködéseknek a célja, hogy mi összefogjuk a kisebb bázisokat, és rajtuk keresztül a legnagyobb tehetségek eljuthatnak az FTC Kézilabda Akadémiához, kialakítva így a Magyar Kézilabda-szövetség által is tervezett piramis rendszert.”

Az FTC Kézilabda Akadémia korábban hasonló együttműködési megállapodást kötött a Dabassal.

Kövess bennünket Instagramon is:

 

Cikkajánló

Együtt vagyunk erősek

Szakmai napon vett részt az FTC Kézilabda Akadémia több szakembere Balatonbogláron.

Lezárták az utánpótlás-bajnokságokat

A Magyar Kézilabda Szövetség szakmai- és versenybizottsága döntött az utánpótlás versenysorozatokról.

Kiválasztót tart a Ferencváros

Kiválasztót tart az FTC Kézilabda Akadémia 2009/2010-ben született fiúknak.

Fradisták a korosztályos válogatottakban

Ismét számos játékos képviseli az FTC Kézilabda Akadémiát a magyar válogatottakban.

Meghosszabbították a bajnokságok felfüggesztését

Április 15-ig biztosan nem rendeznek kézilabda-mérkőzéseket az utánpótlás-bajnokságokban.

Világsztárok ellen bizonyíthatnak fiataljaink

Ifjúsági férfi kézilabdacsapatunk játssza le szerdán a Telekom Veszprém elleni kupamérkőzést.

Felfüggesztették az utánpótlás-bajnokságokat

Március 15-ig nem rendezhetnek kézilabda utánpótlás-mérkőzéseket.

Rangadókat nyertek akadémistáink

Tíz mérkőzésből kilencen veretlenek maradtak az FTC Kézilabda Akadémia csapatai a múlt héten.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most