2024. február 7.
Allan Heine nélkül is két ponttal gazdagodtunk
Vezetőedzőnk betegsége miatt hiányzott, de a csapat nélküle is magabiztosan vette a dunaújvárosi akadályt.

Erőltetett menetben jönnek női kézilabdacsapatunk mérkőzései, ráadásul a sérülések miatt a keret is szűk, ezért egyetlen mérkőzést sem szabad félvállról venni. A Dunaújváros ellen a változatosság kedvéért nem egy újabb játékosunkat, hanem a betegség miatt hiányzó vezetőedzőnket, Allan Heinét kellett nélkülözni. A padról így Duleba Norbert és az FTC Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója, Mihály Attila irányított – Andrea Lekics támogatását élvezve.

Nem kérdés, így is a bajnoki makulátlan mérleg megőrzése volt az elvárható, és a lányok ennek megfelelően kezdték a találkozót. Két Klujber Katrin-gól volt a nyitány, s bár három kapufát is lőttünk hat perc alatt, így is tartottuk a két-három gólos előnyt, amely aztán kisvártatva tovább nőtt. Kimondottan jó hangulatban játszhattak a csapatok, az ülőhelyek jelentős része megtelt, csakúgy, mint a vendégszektor, és még a hazai tábor is tiszteletét tette. A különbség növelésében kulcsszerepet vállalt Janurik Kinga is, aki a meccs első negyedórájában ötven százalék fölötti hatékonysággal védett, elöl pedig Klujber mellett Simon Petra is szépen termelt. Hattal először 9-3-nál vezettünk, Kovács Anett találata után pedig már hétre (8-15) nőtt a differencia, de a következő periódusban becsúszott néhány figyelmetlenség. Ezt kihasználva négyre zárkóztak a hazaiak, a szünet előtti utolsó percekben azonban sikerült visszatornázni hatra az előnyt, vagyis megnyugtató vezetéssel mehettünk szünetre.

A fordulás után se sokat változott a játék képe: kényelmesen kézilabdáztunk, s bár a koncentráció nem volt talán százszázalékos, és emiatt néhány hiba is becsúszott, különösebb problémánk nem volt. Alig harminchét perc játék után kilencre növeltük a fórt, hogy aztán előbb három gólt kapjunk, majd lőjünk zsinórban. A második játékrészben jutott szóhoz a hazaiaknál Török Fanni, aki az NB I/B-ben vitézkedő akadémiai csapatunk erőssége, s akit a Kohász a héten vett kölcsön. A balszélső góljainál talán kevésbé mérgelődtünk – és nem csak azért, mert a győzelmünket nem veszélyeztette igazán.

A DKKA a hajrában a hét a hat elleni játékot gyakorolta, de Böde-Bíró Blanka lőtt belőle gólt üres kapura, és Horváth Fanni is újra lehetőséget kapott. Vezetőedzőnk hiányában is magabiztosan győztünk Dunaújvárosban, továbbra is száz százalékos mérleggel állunk a tabella első helyén, szombaton pedig jöhet a Bajnokok Ligája-összecsapás a Vipers Kristiansand ellen.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
14. forduló

DKKA – FTC-Rail Cargo Hungaria 23-35 (13-19)
Helyszín: Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Időpont: 2024. február 7., 17 óra
Játékvezetők: Bátori Bence Martin és Szécsi Lantos Boldizsár
Gólszerzők: Szalai 4, Horváth P. 3, Bouti 2, Török 2, Sallai 2, Malgorzata 2, Nick 2, Gajdos 2, Arany 1, Borgyos 1, Paróczy 1, Horváth A 1, ill. Klujber 9, Malestein 6 (1), Simon 5, Kovács 4, Márton 4, Hársfalvi 2, Edwige 1, Bölk 1, Cvijics 1, Kukely 1, Böde-Bíró 1.

Cikkajánló

Keddtől válthatók meg a Brest elleni BL-meccs belépői

Női kézilabdacsapatunk március 16-án fogadja a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben a francia Brestet.

Újabb rangadót nyertünk, őrizzük a hibátlan mérleget!

A számos emberhátrányt is átvészeltük, óriási szívvel küzdöttünk és otthonában vertük meg az MKC-t.

Elvennénk az MKC hazai bajnoki veretlenségét

Női kézilabdacsapatunk a hazai pályán még veretlen Mosonmagyaróvár ellen nagyot léphetne a célja felé.

Márton Gréta: „Minden energiánkra szükség lesz!”

Nagy kő esett le válogatott szélsőnk szívéről a továbbjutással, és új lehetőséget lát a folytatásban.

BL: Megvan a továbbjutás, a Brest ellen folytatjuk

Az Esbjerg nem kapott ki a Rapid Bucuresti-től, ezzel eldőlt, hogy továbbjutott női kézilabdacsapatunk.

Drámai végjáték, egy góllal kikaptunk Metzben

Hat gólt ledolgoztunk a hátrányból, de a dudaszó pillanatában csak a kapufát találtuk el.

Metzben zárjuk a Bajnokok Ligája-csoportkört

A tabella élén álló Metz ellen a jelenlegi összetételben bravúr lenne a pontszerzés, de így is ez a cél.

A fiatalok is kivették a részüket a győzelemből

Magabiztosan gyűjtötte be a két pontot női kézilabdacsapatunk a Békéscsaba elleni hétközi bajnokin.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin