2024. február 7.
Allan Heine nélkül is két ponttal gazdagodtunk
Vezetőedzőnk betegsége miatt hiányzott, de a csapat nélküle is magabiztosan vette a dunaújvárosi akadályt.

Erőltetett menetben jönnek női kézilabdacsapatunk mérkőzései, ráadásul a sérülések miatt a keret is szűk, ezért egyetlen mérkőzést sem szabad félvállról venni. A Dunaújváros ellen a változatosság kedvéért nem egy újabb játékosunkat, hanem a betegség miatt hiányzó vezetőedzőnket, Allan Heinét kellett nélkülözni. A padról így Duleba Norbert és az FTC Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója, Mihály Attila irányított – Andrea Lekics támogatását élvezve.

Nem kérdés, így is a bajnoki makulátlan mérleg megőrzése volt az elvárható, és a lányok ennek megfelelően kezdték a találkozót. Két Klujber Katrin-gól volt a nyitány, s bár három kapufát is lőttünk hat perc alatt, így is tartottuk a két-három gólos előnyt, amely aztán kisvártatva tovább nőtt. Kimondottan jó hangulatban játszhattak a csapatok, az ülőhelyek jelentős része megtelt, csakúgy, mint a vendégszektor, és még a hazai tábor is tiszteletét tette. A különbség növelésében kulcsszerepet vállalt Janurik Kinga is, aki a meccs első negyedórájában ötven százalék fölötti hatékonysággal védett, elöl pedig Klujber mellett Simon Petra is szépen termelt. Hattal először 9-3-nál vezettünk, Kovács Anett találata után pedig már hétre (8-15) nőtt a differencia, de a következő periódusban becsúszott néhány figyelmetlenség. Ezt kihasználva négyre zárkóztak a hazaiak, a szünet előtti utolsó percekben azonban sikerült visszatornázni hatra az előnyt, vagyis megnyugtató vezetéssel mehettünk szünetre.

A fordulás után se sokat változott a játék képe: kényelmesen kézilabdáztunk, s bár a koncentráció nem volt talán százszázalékos, és emiatt néhány hiba is becsúszott, különösebb problémánk nem volt. Alig harminchét perc játék után kilencre növeltük a fórt, hogy aztán előbb három gólt kapjunk, majd lőjünk zsinórban. A második játékrészben jutott szóhoz a hazaiaknál Török Fanni, aki az NB I/B-ben vitézkedő akadémiai csapatunk erőssége, s akit a Kohász a héten vett kölcsön. A balszélső góljainál talán kevésbé mérgelődtünk – és nem csak azért, mert a győzelmünket nem veszélyeztette igazán.

A DKKA a hajrában a hét a hat elleni játékot gyakorolta, de Böde-Bíró Blanka lőtt belőle gólt üres kapura, és Horváth Fanni is újra lehetőséget kapott. Vezetőedzőnk hiányában is magabiztosan győztünk Dunaújvárosban, továbbra is száz százalékos mérleggel állunk a tabella első helyén, szombaton pedig jöhet a Bajnokok Ligája-összecsapás a Vipers Kristiansand ellen.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
14. forduló

DKKA – FTC-Rail Cargo Hungaria 23-35 (13-19)
Helyszín: Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Időpont: 2024. február 7., 17 óra
Játékvezetők: Bátori Bence Martin és Szécsi Lantos Boldizsár
Gólszerzők: Szalai 4, Horváth P. 3, Bouti 2, Török 2, Sallai 2, Malgorzata 2, Nick 2, Gajdos 2, Arany 1, Borgyos 1, Paróczy 1, Horváth A 1, ill. Klujber 9, Malestein 6 (1), Simon 5, Kovács 4, Márton 4, Hársfalvi 2, Edwige 1, Bölk 1, Cvijics 1, Kukely 1, Böde-Bíró 1.

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin