2024. február 5.
Még nem ér továbbjutást a 120. BL-győzelem
A különleges bukaresti sikerrel nagyot léptünk előre, de egy pont még kell a biztos továbbjutáshoz.

Pontosan olyan rangadót kaptunk vasárnap délután, mint amilyenre előzetesen számítottunk: női kézilabdacsapatunk a Rapid Bucuresti vendégeként feszült meccsen, ugyanakkor szinte végig vezetve győzte le román riválisát. A siker több szempontból is különleges volt. Egyrészt Bukarestben eddig még a pontszerzés se jött össze mostanáig, még férfi kéziseink is kikaptak ott az előző idény során, ez volt továbbá női együttesünk százhuszadik diadala a Bajnokok Ligájában. A győzelemhez hozzátett klubunk történetének 6500. gólja a legrangosabb nemzetközi sorozatban – a meccsen a harmadik, Dragana Cvijics által jegyzett találat volt a nevezetes.

– Óriási csapatmunka volt, mindenki, aki a pályán vagy a padon volt százszázalékot adott bele, hogy megnyerjük a mérkőzést – értékelte a látottakat a nyolc gólig jutó Emily Bölk. – A védekezésünk nagyon jó volt végig, húsz gólt kaptunk csak, ami szintén mutatja, hogy elég jól csináltuk a dolgunkat hátul, de az első félidőben hatékonyak voltunk támadásban is, okosan játszottunk és jó megoldásokat találtunk. A második félidőben nem voltunk túl szerencsések, de harcoltunk, és összességében kontrolláltuk a meccset a végéig. Nehéz volt itt, ilyen atmoszférában játszani, de nagyon büszke és boldog vagyok, hogy két ponttal utazhattunk haza Budapestre.

A fent említett statisztikai mutatók megmutatják, micsoda tradíció, történelem van kézilabdacsapatunk mögött, de aktuális helyzetben, a futó idényt tekintve az még fontosabb, hogy a most megszerzett két ponttal immáron hárommal léptünk el a Rapid elől, miközben már csak két kör van hátra a csoportkörből. Biztosra azonban nem vehetjük még azt a továbbjutást, ami az idény első része, a borzalmas rajt után meglehetősen távolinak tűnt, hiszen riválisunk ledolgozhatja még a hátrányát. Ez abban az esetben fordulhat elő, ha mi nem szerzünk pontot a címvédő Vipers Kristiansand elleni hazai, valamint a csoportot vezető Metz elleni idegenbeli mérkőzésen sem, miközben a Rapid hibátlanul zárja a Lubin és az Esbjerg elleni találkozóját.

Egy pont ugyanakkor már elég lehet, s talán épp ezért a legfontosabb, hogy a szerdai, dunaújvárosi bajnoki mellett mindenkinek az lebegjen a szeme előtt, hogy szombaton a Vipersszel szemben legalább egy pontot itthon kell tartani. Ehhez a szurkolók támogatása, buzdítása hozzásegítheti a csapatot, teljen meg újra az aréna! Belépőjegyek a meccsjegy.fradi.hu-n online kaphatóak, személyesen pedig kedden a szokott időben és helyen, 16 és 19 óra között az FTC-MVM Népligeti Sportközpont Kismartoni úti jegypénztárban lehet vásárolni.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 12. FORDULÓ
B-CSOPORT
CS RAPID BUCURESTI (román)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 20–23 (11–16)
Bukarest, 4500 néző. Vezette: Mata, B. López (spanyolok)
RAPID: Ciuca – M. López 1, Janjusevics 7 (3), Kassoma 3, L. González, O. Kanor 5, Korsós 1. Csere: Kapitanovic, Sandru (kapusok), Mogensen, L. Kanor 1, Polman 2, A. Hernández, Ilie, Ostase. Edző: David Ginesta
FTC: Böde-Bíró – Malestein 5 (1), Klujber 4, Simon P. 2, Edwige, Bölk 8, Márton G. 3. Csere: Janurik (kapus), Tomori, Cvijics 1, Kukely A., Hársfalvi. Edző: Allan Heine
Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–2. 9. p.: 5–4. 11. p.: 6–5. 17. p.: 6–8. 21. p.: 8–11. 26. p.: 9–14. 33. p.: 14–17. 40. p.: 15–20. 45. p.: 17–20. 50. p.: 18–22. Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
David Ginesta: – Nem vagyok boldog, nem ilyen eredményre számítottunk. De nem nyerhettünk, mert a második félidőben túl sokat hibáztunk támadásban. Most ez volt a realitás, ám nem adjuk fel, a végsőkig harcolunk a továbbjutásért.
Allan Heine: – Taktikailag és a fizikai erőbedobást tekintve is magas színvonalú mérkőzés volt. Nagyon büszke vagyok arra a teljesítménye, amit mutattunk ebben a pokoli hangulatban, nem egyszerű itt így játszani. Védekezésben jól felkészültünk az ellenfélből. Elégedett vagyok, mert a nehéz pillanatokban mindig volt valaki, aki egy-egy megoldással lendíteni tudott a játékunkon, összességében nézve viszont rendkívül erős csapatmunkával nyertünk.

Cikkajánló

Keddtől válthatók meg a Brest elleni BL-meccs belépői

Női kézilabdacsapatunk március 16-án fogadja a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben a francia Brestet.

Újabb rangadót nyertünk, őrizzük a hibátlan mérleget!

A számos emberhátrányt is átvészeltük, óriási szívvel küzdöttünk és otthonában vertük meg az MKC-t.

Elvennénk az MKC hazai bajnoki veretlenségét

Női kézilabdacsapatunk a hazai pályán még veretlen Mosonmagyaróvár ellen nagyot léphetne a célja felé.

Márton Gréta: „Minden energiánkra szükség lesz!”

Nagy kő esett le válogatott szélsőnk szívéről a továbbjutással, és új lehetőséget lát a folytatásban.

BL: Megvan a továbbjutás, a Brest ellen folytatjuk

Az Esbjerg nem kapott ki a Rapid Bucuresti-től, ezzel eldőlt, hogy továbbjutott női kézilabdacsapatunk.

Drámai végjáték, egy góllal kikaptunk Metzben

Hat gólt ledolgoztunk a hátrányból, de a dudaszó pillanatában csak a kapufát találtuk el.

Metzben zárjuk a Bajnokok Ligája-csoportkört

A tabella élén álló Metz ellen a jelenlegi összetételben bravúr lenne a pontszerzés, de így is ez a cél.

A fiatalok is kivették a részüket a győzelemből

Magabiztosan gyűjtötte be a két pontot női kézilabdacsapatunk a Békéscsaba elleni hétközi bajnokin.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin