2024. február 4.
Micsoda küzdelem! Legyőztük Bukarestben a Rapidot!
Elképesztően nagyot küzdött és legyőzte a Rapid Bucuresti-et női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligájában.

Feszült mérkőzésre volt kilátás: vasárnap délután a Rapid Bucuresti vendégeként lépett pályára női kézilabdacsapatunk, s mint ismert, a találkozó előtt a két együttest csupán egy pont választotta el egymástól a Bajnokok Ligája-csoportban, továbbá az őszi első meccs döntetlennel ért véget. A körítés is ennek megfelelő volt, a hazai szektorokba a meccs napján már nem lehetett jegyet kapni, míg a mieinket ötven fős tábor buzdította. A kezdődobás után mintegy ötezer torokból szólt a Rapid indulója, de nem fogta meg a lányainkat – igaz, játszottak már ennél forróbb atmoszférában is a Népligetben… – Angela Malestein és Klujber Katrin gólja, valamint két jó védekezés nyitotta a meccset.

A hazaiak is „megérkeztek” aztán, 4-3-nál először voltunk hátrányban, de összességében jónak tűnt a ritmusunk, többször is el tudtuk venni a Rapid-támadások lendületét, és a játékrész közepén vissza is vettük a vezetést (6-8).  Ezt még kiegyenlítették a románok, de utána ismét a mi pillanataink következtek, 8-10-nél időt kért David Ginesta Montes, később pedig hét mezőnyjátékossal is megpróbált támadni. Mindezek ellenére is növeltük a különbséget: Böde-Bíró Blanka fontos védéseket mutatott be, elöl pedig nagyon ötletesen támadtunk, Emily Bölk és Mátron Gréta különösen hatékony volt, előbbi hétszer, utóbbi hibátlanul célozva háromszor talált be harminc perc alatt.

16-10-nél volt a legnagyobb az előnyünk, a szünetre pedig plusz ötnél mehettünk Janjusevics időntúli hetese miatt (11-16).

Veszedelmesen indult a második félidő, két hazai gól mellett egy ziccert is fogott Denise Sandru, vagyis a legjobbkor jött Simon Petra villanása. A nyártól már a Ferencvárost erősítő Orlane Kanor sajnos ezt a játékrészt is jól kezdte, de aztán Bölk passzívnál lőtt varázslatos gólja csendesítette el a hazai szurkolókat. Újra megtaláltuk a ritmust, a negyvenkettedik percben a plusz hatért támadhattunk, de nem jártunk sikerrel, sőt, a Rapid talált be kétszer – olyan rangadó lett, amilyenre számítottunk. Csak maradjon erő a végére - gondolhattuk…

Tíz perc volt már csak hátra, három góllal vezettünk, de látszott, hogy lassulunk, és belső posztokon nem igazán volt cserére lehetőség, közpen pedig a hazai kapus elkapta a fonalat. Bölkre emberfogót állított a hazai tréner, nem is tudtunk gólt lőni, de legalább nem is kaptunk az ötvenhetedik perc elejéig (20-22). Malestein hetese törte meg végre a csendet, és bár akcióból nem találtunk már be az utolsó tíz percben, nem is kellett: legyőztük a Rapidot, ezzel három pontra növeltük vele szemben az előnyünket! Egy hét múlva a Vipers elleni hazai meccsen kiharcolhatjuk a továbbjutást, ha legalább egy pontot szerzünk - jegyvásárlás a meccsjegy.fradi.hu-n!

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 12. FORDULÓ
B-CSOPORT
CS RAPID BUCURESTI (román)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 20–23 (11–16)
Bukarest, 4500 néző. Vezette: Mata, B. López (spanyolok)
RAPID: Ciuca – M. López 1, Janjusevics 7 (3), Kassoma 3, L. González, O. Kanor 5, Korsós 1. Csere: Kapitanovic, Sandru (kapusok), Mogensen, L. Kanor 1, Polman 2, A. Hernández, Ilie, Ostase. Edző: David Ginesta
FTC: Böde-Bíró – Malestein 5 (1), Klujber 4, Simon P. 2, Edwige, Bölk 8, Márton G. 3. Csere: Janurik (kapus), Tomori, Cvijics 1, Kukely A., Hársfalvi. Edző: Allan Heine
Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–2. 9. p.: 5–4. 11. p.: 6–5. 17. p.: 6–8. 21. p.: 8–11. 26. p.: 9–14. 33. p.: 14–17. 40. p.: 15–20. 45. p.: 17–20. 50. p.: 18–22. Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
David Ginesta: – Nem vagyok boldog, nem ilyen eredményre számítottunk. De nem nyerhettünk, mert a második félidőben túl sokat hibáztunk támadásban. Most ez volt a realitás, ám nem adjuk fel, a végsőkig harcolunk a továbbjutásért.
Allan Heine: – Taktikailag és a fizikai erőbedobást tekintve is magas színvonalú mérkőzés volt. Nagyon büszke vagyok arra a teljesítménye, amit mutattunk ebben a pokoli hangulatban, nem egyszerű itt így játszani. Védekezésben jól felkészültünk az ellenfélből. Elégedett vagyok, mert a nehéz pillanatokban mindig volt valaki, aki egy-egy megoldással lendíteni tudott a játékunkon, összességében nézve viszont rendkívül erős csapatmunkával nyertünk.

Cikkajánló

Keddtől válthatók meg a Brest elleni BL-meccs belépői

Női kézilabdacsapatunk március 16-án fogadja a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben a francia Brestet.

Újabb rangadót nyertünk, őrizzük a hibátlan mérleget!

A számos emberhátrányt is átvészeltük, óriási szívvel küzdöttünk és otthonában vertük meg az MKC-t.

Elvennénk az MKC hazai bajnoki veretlenségét

Női kézilabdacsapatunk a hazai pályán még veretlen Mosonmagyaróvár ellen nagyot léphetne a célja felé.

Márton Gréta: „Minden energiánkra szükség lesz!”

Nagy kő esett le válogatott szélsőnk szívéről a továbbjutással, és új lehetőséget lát a folytatásban.

BL: Megvan a továbbjutás, a Brest ellen folytatjuk

Az Esbjerg nem kapott ki a Rapid Bucuresti-től, ezzel eldőlt, hogy továbbjutott női kézilabdacsapatunk.

Drámai végjáték, egy góllal kikaptunk Metzben

Hat gólt ledolgoztunk a hátrányból, de a dudaszó pillanatában csak a kapufát találtuk el.

Metzben zárjuk a Bajnokok Ligája-csoportkört

A tabella élén álló Metz ellen a jelenlegi összetételben bravúr lenne a pontszerzés, de így is ez a cél.

A fiatalok is kivették a részüket a győzelemből

Magabiztosan gyűjtötte be a két pontot női kézilabdacsapatunk a Békéscsaba elleni hétközi bajnokin.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin