2024. február 4.
Micsoda küzdelem! Legyőztük Bukarestben a Rapidot!
Elképesztően nagyot küzdött és legyőzte a Rapid Bucuresti-et női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligájában.

Feszült mérkőzésre volt kilátás: vasárnap délután a Rapid Bucuresti vendégeként lépett pályára női kézilabdacsapatunk, s mint ismert, a találkozó előtt a két együttest csupán egy pont választotta el egymástól a Bajnokok Ligája-csoportban, továbbá az őszi első meccs döntetlennel ért véget. A körítés is ennek megfelelő volt, a hazai szektorokba a meccs napján már nem lehetett jegyet kapni, míg a mieinket ötven fős tábor buzdította. A kezdődobás után mintegy ötezer torokból szólt a Rapid indulója, de nem fogta meg a lányainkat – igaz, játszottak már ennél forróbb atmoszférában is a Népligetben… – Angela Malestein és Klujber Katrin gólja, valamint két jó védekezés nyitotta a meccset.

A hazaiak is „megérkeztek” aztán, 4-3-nál először voltunk hátrányban, de összességében jónak tűnt a ritmusunk, többször is el tudtuk venni a Rapid-támadások lendületét, és a játékrész közepén vissza is vettük a vezetést (6-8).  Ezt még kiegyenlítették a románok, de utána ismét a mi pillanataink következtek, 8-10-nél időt kért David Ginesta Montes, később pedig hét mezőnyjátékossal is megpróbált támadni. Mindezek ellenére is növeltük a különbséget: Böde-Bíró Blanka fontos védéseket mutatott be, elöl pedig nagyon ötletesen támadtunk, Emily Bölk és Mátron Gréta különösen hatékony volt, előbbi hétszer, utóbbi hibátlanul célozva háromszor talált be harminc perc alatt.

16-10-nél volt a legnagyobb az előnyünk, a szünetre pedig plusz ötnél mehettünk Janjusevics időntúli hetese miatt (11-16).

Veszedelmesen indult a második félidő, két hazai gól mellett egy ziccert is fogott Denise Sandru, vagyis a legjobbkor jött Simon Petra villanása. A nyártól már a Ferencvárost erősítő Orlane Kanor sajnos ezt a játékrészt is jól kezdte, de aztán Bölk passzívnál lőtt varázslatos gólja csendesítette el a hazai szurkolókat. Újra megtaláltuk a ritmust, a negyvenkettedik percben a plusz hatért támadhattunk, de nem jártunk sikerrel, sőt, a Rapid talált be kétszer – olyan rangadó lett, amilyenre számítottunk. Csak maradjon erő a végére - gondolhattuk…

Tíz perc volt már csak hátra, három góllal vezettünk, de látszott, hogy lassulunk, és belső posztokon nem igazán volt cserére lehetőség, közpen pedig a hazai kapus elkapta a fonalat. Bölkre emberfogót állított a hazai tréner, nem is tudtunk gólt lőni, de legalább nem is kaptunk az ötvenhetedik perc elejéig (20-22). Malestein hetese törte meg végre a csendet, és bár akcióból nem találtunk már be az utolsó tíz percben, nem is kellett: legyőztük a Rapidot, ezzel három pontra növeltük vele szemben az előnyünket! Egy hét múlva a Vipers elleni hazai meccsen kiharcolhatjuk a továbbjutást, ha legalább egy pontot szerzünk - jegyvásárlás a meccsjegy.fradi.hu-n!

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 12. FORDULÓ
B-CSOPORT
CS RAPID BUCURESTI (román)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 20–23 (11–16)
Bukarest, 4500 néző. Vezette: Mata, B. López (spanyolok)
RAPID: Ciuca – M. López 1, Janjusevics 7 (3), Kassoma 3, L. González, O. Kanor 5, Korsós 1. Csere: Kapitanovic, Sandru (kapusok), Mogensen, L. Kanor 1, Polman 2, A. Hernández, Ilie, Ostase. Edző: David Ginesta
FTC: Böde-Bíró – Malestein 5 (1), Klujber 4, Simon P. 2, Edwige, Bölk 8, Márton G. 3. Csere: Janurik (kapus), Tomori, Cvijics 1, Kukely A., Hársfalvi. Edző: Allan Heine
Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–2. 9. p.: 5–4. 11. p.: 6–5. 17. p.: 6–8. 21. p.: 8–11. 26. p.: 9–14. 33. p.: 14–17. 40. p.: 15–20. 45. p.: 17–20. 50. p.: 18–22. Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
David Ginesta: – Nem vagyok boldog, nem ilyen eredményre számítottunk. De nem nyerhettünk, mert a második félidőben túl sokat hibáztunk támadásban. Most ez volt a realitás, ám nem adjuk fel, a végsőkig harcolunk a továbbjutásért.
Allan Heine: – Taktikailag és a fizikai erőbedobást tekintve is magas színvonalú mérkőzés volt. Nagyon büszke vagyok arra a teljesítménye, amit mutattunk ebben a pokoli hangulatban, nem egyszerű itt így játszani. Védekezésben jól felkészültünk az ellenfélből. Elégedett vagyok, mert a nehéz pillanatokban mindig volt valaki, aki egy-egy megoldással lendíteni tudott a játékunkon, összességében nézve viszont rendkívül erős csapatmunkával nyertünk.

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin