2020. október 2.
Az edzőtáborban szurkoltak Bíró Blankáék
Szombatig a válogatott összetartásán vesznek részt az Európa-bajnokságra készülő játékosaink.

Kedden este találkozott a magyar női kézilabda-válogatott kerete, amely szombatig tartó összetartáson frissíti a taktikai variációkat. A decemberi Európa-bajnokságra készülő csapat tagjai péntekig napi két edzésen vesznek részt, szombaton pedig még egy délelőtti foglalkozással zárják a hetet.

„Örülünk, hogy végre mozoghatunk – mondta Bíró Blanka, a Ferencváros és a magyar válogatott kapusa, utalva arra, hogy az összetartás előtt tizenegy napot ki kellett hagynia a koronavírus miatt. – Persze, kicsit fáradtnak is érzem magam, hiszen hirtelen, szinte a semmiből kezdhettük el az edzéseket, hiába próbáltam otthon mozogni naponta egy-másfél órát, az azért nem ugyanaz. A helyzethez képest jól vagyunk, a többieken azt látom, hogy élvezik, hogy kissé kiszakadtak a mindennapok rutinjából.”

Az összetartás végén ezúttal nem lesz edzőmérkőzés, illetve a következő tétmeccs is meglehetősen messze van még, ezért a két szövetségi kapitány, Danyi Gábor és Elek Gábor nem egy adott ellenfélre készíti a csapatot ezekben a napokban.

„A győri játékosok és Danyi Gábor szerdán még nem volt itt, ezért addig a támadásokat gyakoroltuk, utána pedig a védekezés része került elő. Taktikai jellegű edzéseink vannak, felfrissítjük az elveket, a figurákat, a mozgásokat – hasznos, hogy március után nem decemberben találkozunk majd legközelebb. Még úgy is, hogy vannak most hiányzóink, de legalább azok a játékosok is előtérbe kerülhettek most, akiknek eddig kevesebb szerep jutott. Kiss Nikinek vagy épp Kácsor Grétának is több ideje van most beépülni, nagyobb felelősség hárul rájuk. Senki sem tudja, hogy decemberben milyen kerettel vághatunk majd neki az Európa-bajnokságnak, vagyis ebből a szempontból is hasznos, hogy most így gyakorolhatunk.”

Kapusunk elmondta, hogy az egészségügyi előírásokat maximálisan betartják, a szállodában mindenki maszkot visel, a sportcsarnokban kizárólag a válogatott tartózkodik, de még a masszázsszobába is legfeljebb két ember lehet egyszerre.

Kedden este ugyanakkor nagy volt az izgalom, amikor labdarúgócsapatunk a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutásért lépett pályára.

„Az első félidőt még a masszázs közben néztem, a másodikat már a lányokkal együtt a szobában – és nagyon izgultam. Ahogy a szurkolók is kiírták a stadionban, az álmok kapuja előtt állt a csapat, és elképesztően szorítottam azért, hogy >>be tudjon lépni azon a kapun<<. Óriási eredményt értek el a fiúk. Az is nagyon jó érzés, hogy a Fradi évek óta ilyen sikereket ér el, büszkék lehetünk rá, hogy ilyen nagy klubhoz tartozunk. És itt a labdarúgók mellett a teljesség igénye nélkül a vízilabdázókról vagy épp a jégkorongozókról is beszélhetünk, de a férfi kézilabdázóink is szépen jönnek felfelé, illetve, remélem, mi is elérjük a céljainkat.”

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin