2020. október 2.
Az edzőtáborban szurkoltak Bíró Blankáék
Szombatig a válogatott összetartásán vesznek részt az Európa-bajnokságra készülő játékosaink.

Kedden este találkozott a magyar női kézilabda-válogatott kerete, amely szombatig tartó összetartáson frissíti a taktikai variációkat. A decemberi Európa-bajnokságra készülő csapat tagjai péntekig napi két edzésen vesznek részt, szombaton pedig még egy délelőtti foglalkozással zárják a hetet.

„Örülünk, hogy végre mozoghatunk – mondta Bíró Blanka, a Ferencváros és a magyar válogatott kapusa, utalva arra, hogy az összetartás előtt tizenegy napot ki kellett hagynia a koronavírus miatt. – Persze, kicsit fáradtnak is érzem magam, hiszen hirtelen, szinte a semmiből kezdhettük el az edzéseket, hiába próbáltam otthon mozogni naponta egy-másfél órát, az azért nem ugyanaz. A helyzethez képest jól vagyunk, a többieken azt látom, hogy élvezik, hogy kissé kiszakadtak a mindennapok rutinjából.”

Az összetartás végén ezúttal nem lesz edzőmérkőzés, illetve a következő tétmeccs is meglehetősen messze van még, ezért a két szövetségi kapitány, Danyi Gábor és Elek Gábor nem egy adott ellenfélre készíti a csapatot ezekben a napokban.

„A győri játékosok és Danyi Gábor szerdán még nem volt itt, ezért addig a támadásokat gyakoroltuk, utána pedig a védekezés része került elő. Taktikai jellegű edzéseink vannak, felfrissítjük az elveket, a figurákat, a mozgásokat – hasznos, hogy március után nem decemberben találkozunk majd legközelebb. Még úgy is, hogy vannak most hiányzóink, de legalább azok a játékosok is előtérbe kerülhettek most, akiknek eddig kevesebb szerep jutott. Kiss Nikinek vagy épp Kácsor Grétának is több ideje van most beépülni, nagyobb felelősség hárul rájuk. Senki sem tudja, hogy decemberben milyen kerettel vághatunk majd neki az Európa-bajnokságnak, vagyis ebből a szempontból is hasznos, hogy most így gyakorolhatunk.”

Kapusunk elmondta, hogy az egészségügyi előírásokat maximálisan betartják, a szállodában mindenki maszkot visel, a sportcsarnokban kizárólag a válogatott tartózkodik, de még a masszázsszobába is legfeljebb két ember lehet egyszerre.

Kedden este ugyanakkor nagy volt az izgalom, amikor labdarúgócsapatunk a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutásért lépett pályára.

„Az első félidőt még a masszázs közben néztem, a másodikat már a lányokkal együtt a szobában – és nagyon izgultam. Ahogy a szurkolók is kiírták a stadionban, az álmok kapuja előtt állt a csapat, és elképesztően szorítottam azért, hogy >>be tudjon lépni azon a kapun<<. Óriási eredményt értek el a fiúk. Az is nagyon jó érzés, hogy a Fradi évek óta ilyen sikereket ér el, büszkék lehetünk rá, hogy ilyen nagy klubhoz tartozunk. És itt a labdarúgók mellett a teljesség igénye nélkül a vízilabdázókról vagy épp a jégkorongozókról is beszélhetünk, de a férfi kézilabdázóink is szépen jönnek felfelé, illetve, remélem, mi is elérjük a céljainkat.”

Cikkajánló

Nyerj páros belépőt a Fradi-Krim meccsre

Öt darab páros belépőt sorsolunk ki a kvízjátékban résztvevők között.

Szorongattuk a románokat, de végül elfogyott az erő

Őrületes elszántsággal küzdött a 7 játékosát nélkülöző női kézilabdacsapatunk, de ezúttal nem szerzett pontot.

Ha lehet, akkor még nehezebb lesz

A CSM Bucuresti legnagyobb sztárjai is visszatérnek a mieink elleni összecsapásra.

Ijedtség után felejthetetlen debütálás

Kiváló teljesítményt nyújtva mutatkozott be a Ferencváros felnőtt csapatában Ballai Borbála.

Elmarad a szerdai bajnoki

Női kézilabdacsapatunk eredetileg október 14-ére kijelölt bajnokiját későbbi időpontban rendezik meg.

„Lehetetlen küldetésnek tűnt, de megcsináltuk!”

Nem sok ilyen meccs van a sportoló pályafutásában – mondta Szucsánszki Zita az esbjergi győzelemről.

CSODA! Legyőztük az Esbjerget

Szinet hihetetlen! Nyolc játékosunkat nélkülözve, négy gólos hátrányból felállva győztünk Dániában!

Teher nélkül játszhatunk – Dániában a csapat

Megérkezett a vasárnapi Bajnokok Ligája-mérkőzés helyszínére, Esbjergbe női kézilabdacsapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most