2024. január 1.
Az egyéni ambíciók megegyeznek a klub céljaival
A nyáron klubunkhoz érkező klasszisok a bejelentés után elmondták, mit várnak a jövőtől.

Miként arról beszámoltunk, az FTC elnöke, Kubatov Gábor hagyományos évértékelő beszédében bejelentette, hogy a következő idénytől női kézilabdacsapatunkat erősíti az olimpiai bajnok Darja Dmitrijeva, az egyaránt világbajnok Laura Glauser és Orlane Kanor, valamint Valerija Maszlova. A négy klasszis sportoló a bejelentés kapcsán a FradiMédiával osztotta meg gondolatait.

- Úgy érzem, a karrieremben ez teljesen új kihívás lesz, és nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy klubbal próbálhatok ki valami újat – kezdte ekképp Darja Dmitrijeva. – Ha visszagondolok a Fradi elleni korábbi meccseimre, akkor az jut elsőként eszembe, hogy mindig fantasztikus hangulat volt a csarnokban, a szurkolók olyan atmoszférát teremtenek, hogy a pályán nem is halljuk egymást a csapattársakkal. Várom már, hogy ezt a légkört a klub játékosaként is tapasztaljam.

A decemberi világbajnokság legjobb kapusának megválasztott Laura Glauser korábban a Győrben is szerepelt, vagyis közelebbről ismerheti az FTC-t.

- Izgatott vagyok a bejelentés kapcsán, és kíváncsi is egyben, ha a jövőre gondolok – mondta a világbajnok Glauser. – Pontosan tudom, hogy Magyarországon mit jelent az FTC, hogy mennyire erős csapat, úgyhogy várom már ezt az új kihívást, és hogy a szurkolókkal együtt küzdhessünk a sikerekért. Mindig nehéz meccseket játszottunk a Fradi ellen, különösen az ő csarnokukban, a szurkolóik előtt. Nagyon szeretnék jól teljesíteni, a csapattal sikeres lenni, és minden sorozatban olyan magasra érni, amennyire csak lehet.

Orlane Kanor leendő kapusunkhoz hasonlóan friss világbajnoknak vallhatja magát, a döntőben négy góllal vette ki részét a norvégok legyőzéséből.

- Alig várom, hogy belülről is megismerhessem ezt a történelmi klubot a fővárosban, igazán boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Fradihoz – mondta a balátlövő. – Remélem, hogy sok jó pillanatot élhetünk majd át a csapattársakkal a pályán, és emberként is várom már az új kalandot. Tudom, hogy milyen intenzív kézilabdát játszik a Fradi, ehhez a szurkolók is hozzátesznek, jó lesz találkozni velük.

A legfiatalabb érkező a 22 éves, 188 centiméter magas jobbátlövő, Valerija Maszlova.

- Nagyon motivált vagyok abban, hogy a legnagyobb célokért küzdhessek, az ambícióim egyeznek a klub céljaival, szóval nagyon várom már, hogy együtt harcolhassunk – emelte ki a jelenlegi Bajnokok Ligája-idényben 48 gólnál járó játékos. – Az FTC többször is csak egy lépésre volt a négyes döntőtől, tavaly pedig eljutott a fináléba, és nagyon jó látni, ahogyan folyamatosan nő és fejlődik, jó lesz ennek a részesének lenni. Mindenki ismeri a Fradi szurkolóit, boldog vagyok, hogy előttük játszhatok majd hétről hétre.

Cikkajánló

Csúcsrangadóval indul a bajnoki hajrá

Legnagyobb riválisa otthonában lép pályára szombaton a bajnoki címért harcoló női kézilabdacsapatunk.

Kapaszkodtunk a fordulás után, de a csoda elmaradt

Nagyon rossz első félidő után a másodikban felcsillant a remény a fordításra, de a végére nem maradt erő.

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin