2020. május 23.
Az izomláz is jólesett
Márton Gréta attól tartott, hogy olyan lesz az újrakezdés, mintha most fogna a kezében először labdát.

Ahogyan arról beszámoltunk, női kézilabdacsapatunk a héten újrakezdte az edzéseket, méghozzá kiváló hangulatban – és óvatosan. Mindkét jelzőt a kihagyással lehet magyarázni: egyrészt nagyon hiányzott már mindenkinek a társaság és a labda is, másrészt a test elszokott attól a mozgásformától, amelyet a kézilabda megkövetel.

Mindezekről Márton Grétát kérdeztük!

Volt izomláz az első edzés másnapján?
Márton Gréta: Igen, leginkább a vállakban… A kondi edzések után teljesen más jellegű fáradtság volt bennünk, a lövő mozdulatot nem nagyon lehet mással helyettesíteni. Az első napok után egyébként a combjaimban is éreztem a munkát, ami azért érdekes, mert a lábakra sokat dolgoztunk az elmúlt két hónapban, de ebből is látszik, hogy mennyire más ez a mozgás, mint a monoton, izomépítő kondi.

De azért jólesett?
M. G. Nagyon! Alig vártam már, hogy együtt edzhessünk, hogy kézilabdázhassunk, mert az nem ugyanaz, ha a kertben dobálom a labdát… A napi ritmus, sőt, még a dugó is hiányzott, mert az azt jelenti, hogy megyek edzésre, hogy a lányokkal lehetek, közösségben.

Mennyire volt nehéz visszafogni magad, hogy rögtön az elején ne „éles” lövésekkel indíts?
M. G. Gábor nagyon figyelt erre, akin azt látta, hogy csökken a figyelem és jobban elengedi a kezét, annak egyből szólt, hogy ezt még ne. Nehéz volt, mert a fejem azt mondta, hogy nagy gólt kell lőni, a testem pedig ellenkezett, mert még nem állt rá készen. Attól tartottam amúgy kicsit, hogy olyan lesz újra labdát fogni, mintha most kezdeném a sportágat, de már a passzoknál érződött, hogy erről szó sincs. Annyira hiányzott már ez az egész, hogy teljesen felpörögve, koncentráltan jöttünk edzeni, és a bemelegítő passzok sem a monoton, megszokott módon mentek, hanem precízen, pontosan, odafigyelve. Így nem is volt annyira megerőltető az edzés, abszolút kibírható volt, hiszen nem vártak tőlünk nagy csodát, nem kellett megváltani a világot, csak épp elkezdtük a munkát, hogy utolérjük magunkat.

Milyen állapotban érzed magad összességében?
M. G. Az otthoni edzések során azt éreztem, hogy fejlődtem, bár nem mértem, és így nehéz megmondani. De, mivel nem a meccsekre kellett készülni, folyamatosan feszegethettem a határokat, mindig próbáltam, például, eggyel több fekvőtámaszt csinálni. Most volt rá idő, hogy kimaxoljam az izomerősítő edzéseket is, amennyire csak lehet.

Másoktól is hallottuk, hogy kihasználták az alkalmat plusz munkára, kicsit talán egymást is motiváljátok ezzel.
M. G. Igen, ez így van. Például a napokban Misivel (Kovacsics Anikóval – a szerk.) kondiztam, és csak néztem, hogy milyen izmos, és hogy hány kilóval csinálja a fekve nyomást… Rengeteget dolgozott ő is a szünet alatt.

Neked közben az egyetemen is helyt kell állnod – hogy mennek a vizsgák?
M. G. Eddig jól! Pozitívum volt az elmúlt hetekben, hogy meg tudtam hallgatni az órákat, és három-négy vizsgán már túl is vagyok. Van még hátra, szóval nem szabad lazsálni, az anatómiára kell talán a legtöbbet tanulnom, az nagy és fontos tantárgy.

Az egészség a legfontosabb!

„Örömmel látom és tapasztalom, hogy a lányoknak az edzések és a társak is hiányoztak - mondta Bognár László, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója. - Utóbbi azt is jelenti, hogy jó csapatot, közösséget alkotnak, és ez kifejezetten pozitív. Első az egészség és a biztonság, ezért nagyon odafigyelünk minden részletre, betartjuk az előírásokat és az ajánlásokat, illetve rendszeresen teszteket végzünk majd, hogy kiszűrjük, ha valakivel probléma van.”

Cikkajánló

Különleges kihívások Háfra Noémivel!

Válogatott kézilabdázónk igazi kihívást jelentő trükköket mutatott be – ha lemásolják a diákok, nyerhetnek is.

Ritka és példamutató: Pásztor Noémi a diplomára is hajt

A válogatott kézilabdázónknak az élsport mellett a tanulás is fontos, így érzi egyensúlyban az életét.

Végre együtt – edzésbe álltak női kézilabdázóink

A kézilabda mellett a csapattársak is hiányoztak a lányoknak, akik újra elkezdték az edzéseket.

Három fradista jelölt a BL-álomcsapatba - szavazás!

Háfra Noémi megvédheti a címét • A jobb oldali posztokra csak az FTC ad játékost Magyarországról!

Múltidéző: extázis Győrben, bajnok a Ferencváros!

A csapat teljesítményét látva minden szakember elismerte: megérdemelten lett bajnok a Fradi 2015-ben!

Szucsánszki: „A végére tényleg ott lett a családom”

A Fradi TV adásában a Zöld és fehér magazin készítésének kulisszái mögé tekinthetünk be.

Sokat jelent nekik a Fradi

Van, aki még óvodás korában kezdi el a sportágat, de néhány hónap alatt mindenki belerázódik az edzésekbe.

A meseszerű tizenhat gól egy videón

Talán minden ifjú sportoló azzal álmodik, hogy egyszer majd az utolsó pillanatban dönt el egy bajnoki döntőt.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most