2020. április 4.
Bíró Blankát meglepte az elismerés
Kézilabda nélkül zajlottak az elmúlt hetek, így kissé váratlanul érte kapusunkat az EHF elismerése.

Noha női kézilabdacsapatunk a 2019/2020-as idényben nem jutott be a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc csapat közé, a szezon során így is átélhettünk néhány fantasztikus mérkőzést, és láthattuk számos klasszis teljesítményt. Bíró Blankától is, például, és az EHF el is ismerte válogatott játékosunk teljesítményét: Anna Sedoykina, Ivana Kapitanovic, Sandra Toft és Rikke Poulsen előtt a második csoportkör legjobb kapusának választotta.

„Valamennyire a semmiből jött ez most, hiszen az elmúlt hetek nem a kézilabdáról szóltak, erre ma egyszer csak kaptam egy gratulációt – mondta Bíró Blanka. – Meglepett ezért, de örülök neki. Valóban volt néhány meccs, amelyen jól ment a védés, tudtam stabilitást adni, és főleg a hazai, Bucuresti elleni mérkőzésre emlékszem szívesen, felejthetetlen hangulatban vertük meg a románokat.”

Blanka és a csapat számára a Rosztov-Don elleni találkozó volt mostanáig, illetve a versenysorozatok felfüggesztéséig az utolsó meccs, mintegy három hete pedig csak önállóan edzhet.

„Az elmúlt három hét első felében azt éreztem, hogy kell, vagy legalábbis jól jön a fejemnek, hogy kicsit nem a kézilabdáról szólt minden. Kellett, hogy lenyugodjak, mert az előtt lévő időszakban túl sok volt a csalódás… A Siófok ellen elveszített bajnokival igen nehéz helyzetbe kerültünk és lemaradtunk a BL-ben is a negyeddöntőről, pedig, mióta a Ferencváros játékosa vagyok, nem ez volt a jellemző. Persze, fokozottan figyelnünk kellett a bajnokságban hátrafelé is, de pariban voltunk a bajnoki címért, és a nemzetközi porondon sokat jelentett, hogy küzdhetünk a FINAL4-ért, már csak a fejlődés szempontjából is. Aztán, az elmúlt napokban a tévében és a klub Facebook-oldalán is néztem a korábbi kupadöntőinkből, és már előjöttek azok az érzések, hogy jó lenne megint kifutni a pályára, már hiányzik a hangulata.”

Sportolónk otthon, az előírt edzésterv alapján tartja formában magát, amennyire lehet, de a kialakult helyzetben több ideje van főzni is.

„Kapusként picit nehezebb, mint a mezőnyjátékosoknak, de precízen követem az előírt feladatokat. Próbálom úgy felfogni, mint a nyári szünetet, ahol szokott lenni öt-hat hetünk – most tartunk épp a felénél. Megcsinálom a kiadott futásokat, erősítéseket, a gyógytornát, minden nap van valami, a délelőttök nagyjából ebből állnak, utána szívesen főzök ebédet, vagy akár süteményt is. Sütöttem nemrég fánkot, mert farsangkor nem volt rá időm, pénteken pedig kakaós kalácsot és gesztenyés táskát is.”

Bíró Blankának a konyhában is van ideje ügyeskedni

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin