2021. június 9.
Bíró Blankával indul a „TOP 10” sorozatunk
A bajnokcsapatunk válogatott kapusa kiválasztotta az idény során róla készült fényképek közül a kedvenceit.

Sorozatot indítunk! Női kézilabdacsapatunk játékosai - elsőként Bíró Blanka - kiválasztják a számukra legkedvesebb tíz fényképet, amely a 2020/2021-es idényben készült, majd meg is indokolják a választásukat. A fotók az FTC_Kezilabda Instagram-oldalon tekinthetők meg.

Bíró Blanka a fantasztikusan záródó bajnokság után rögtön megkezdte a pihenőjét, hiszen az olimpiai felkészülés előtt alig három hét jut a kikapcsolódásra. Az aranyéremmel kapcsolatos élmények azonban nagyon közeliek még, épp ezért egyetlen nap se telt el úgy, hogy ne jutott volna eszébe a kézilabda.

„Próbáltam az utolsó meccs óta teljesen kikapcsolni, nem a kézilabdával foglalkozni, de nem sikerült, mert, például, a kedves ismerőseim tortát hozattak nekem és még a „We are the champions” című számot is lejátszatták az egyik vacsora után, hogy közben az egész étterem tapsoljon, én meg vörös legyek zavaromban… – mondta nevetve és boldogan Blani. – A viccet félretéve, egyből pihenni mentünk, de minden nap eszembe jutottak az események, mert nagyon jó érzés, az elején komolyan felfoghatatlan volt számomra. A meccset is visszanéztem, persze, a többiek nevettek is rajtam, hogy itt sem bírom ki. De jó volt újra látni azokat a pillanatokat.”

Sokszor elmondták a játékosok és az edzők, hogy a mostanihoz hasonlóan nehéz idény soha nem volt még, épp ezért érdekes, hogy az ismert végkifejlet után mely emlékek erősebbek, hogy mely pillanatok ugranak be elsőre a 2020/2021-es évadra gondolva.

„Elsőre a Győr elleni meccs. Aztán gyorsan utána az utolsó, az MTK elleni bajnoki, főleg az atmoszféra miatt. Korábban megtapasztalhattuk ezt, akik régebb óta itt vagyunk, de az elmúlt egy évben nem volt ilyen hangulat, és iszonyatosan hiányzott már. Jó vigasz volt ez az évzárás a sok nehézség után, mert persze, ha hosszabban gondolkodok az elmúlt időszakon, akkor eszembe jut a sok probléma is. Az a pillanat is, amikor Norvégiában ültünk a hotelszobában, és nem tudtuk még, miként és mikor jöhetünk haza, Nadára (Schatzl Nadine-ra – a szerk.) néztem és azt mondtam neki, >>bármennyire is szeretlek, nem szeretném veled itt ünnepelni a születésnapomat<<…”

Blankát az emlékek felidézése után arra kértük, hogy kicsit meséljen a tíz kedvenc fényképéről, illetve általánosságban a fotókhoz fűződő viszonyáról.

„Nagyon kritikus vagyok magammal szemben, ezért kevés olyan kép van, ami rólam készült és tetszik nekem is, de azokat mindig elmentem. Szeretem, ha egy hosszabb repülőúton, például, amikor már filmet nézni sincs kedvem, akkor előveszem a telefont, lapozgatom, selejtezem a képeket, és olyankor sok emlék előjön. A mostani tíz képpel kapcsolatban – számomra a Győr meccs után volt igazán katarzis, az a hatvan perc adta meg az alapot arra, hogy az utolsó fordulók ilyenek lehessenek. Emlékszem, a szünetben is az járt a fejemben, hogy csak nyerjük meg valahogy, nagyon féltem a második félidőtől, ami iszonyúan hosszúnak tűnt... Az utolsó bajnoki előtt se foglalkoztam azzal, hogy mi lehet majd, ha azt is megnyerjük, nem gondoltam az ünneplésre, szóval minden spontán jött, de elképesztően jó volt.”

Bíró Blanka idénybeli tíz kedvenc fotóját megtekinthetik az FTC_Kezilabda Instagram-oldalon, a következő napokban pedig folytatjuk a sorozatot játékosainkkal.

Cikkajánló

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin