2021. június 9.
Bíró Blankával indul a „TOP 10” sorozatunk
A bajnokcsapatunk válogatott kapusa kiválasztotta az idény során róla készült fényképek közül a kedvenceit.

Sorozatot indítunk! Női kézilabdacsapatunk játékosai - elsőként Bíró Blanka - kiválasztják a számukra legkedvesebb tíz fényképet, amely a 2020/2021-es idényben készült, majd meg is indokolják a választásukat. A fotók az FTC_Kezilabda Instagram-oldalon tekinthetők meg.

Bíró Blanka a fantasztikusan záródó bajnokság után rögtön megkezdte a pihenőjét, hiszen az olimpiai felkészülés előtt alig három hét jut a kikapcsolódásra. Az aranyéremmel kapcsolatos élmények azonban nagyon közeliek még, épp ezért egyetlen nap se telt el úgy, hogy ne jutott volna eszébe a kézilabda.

„Próbáltam az utolsó meccs óta teljesen kikapcsolni, nem a kézilabdával foglalkozni, de nem sikerült, mert, például, a kedves ismerőseim tortát hozattak nekem és még a „We are the champions” című számot is lejátszatták az egyik vacsora után, hogy közben az egész étterem tapsoljon, én meg vörös legyek zavaromban… – mondta nevetve és boldogan Blani. – A viccet félretéve, egyből pihenni mentünk, de minden nap eszembe jutottak az események, mert nagyon jó érzés, az elején komolyan felfoghatatlan volt számomra. A meccset is visszanéztem, persze, a többiek nevettek is rajtam, hogy itt sem bírom ki. De jó volt újra látni azokat a pillanatokat.”

Sokszor elmondták a játékosok és az edzők, hogy a mostanihoz hasonlóan nehéz idény soha nem volt még, épp ezért érdekes, hogy az ismert végkifejlet után mely emlékek erősebbek, hogy mely pillanatok ugranak be elsőre a 2020/2021-es évadra gondolva.

„Elsőre a Győr elleni meccs. Aztán gyorsan utána az utolsó, az MTK elleni bajnoki, főleg az atmoszféra miatt. Korábban megtapasztalhattuk ezt, akik régebb óta itt vagyunk, de az elmúlt egy évben nem volt ilyen hangulat, és iszonyatosan hiányzott már. Jó vigasz volt ez az évzárás a sok nehézség után, mert persze, ha hosszabban gondolkodok az elmúlt időszakon, akkor eszembe jut a sok probléma is. Az a pillanat is, amikor Norvégiában ültünk a hotelszobában, és nem tudtuk még, miként és mikor jöhetünk haza, Nadára (Schatzl Nadine-ra – a szerk.) néztem és azt mondtam neki, >>bármennyire is szeretlek, nem szeretném veled itt ünnepelni a születésnapomat<<…”

Blankát az emlékek felidézése után arra kértük, hogy kicsit meséljen a tíz kedvenc fényképéről, illetve általánosságban a fotókhoz fűződő viszonyáról.

„Nagyon kritikus vagyok magammal szemben, ezért kevés olyan kép van, ami rólam készült és tetszik nekem is, de azokat mindig elmentem. Szeretem, ha egy hosszabb repülőúton, például, amikor már filmet nézni sincs kedvem, akkor előveszem a telefont, lapozgatom, selejtezem a képeket, és olyankor sok emlék előjön. A mostani tíz képpel kapcsolatban – számomra a Győr meccs után volt igazán katarzis, az a hatvan perc adta meg az alapot arra, hogy az utolsó fordulók ilyenek lehessenek. Emlékszem, a szünetben is az járt a fejemben, hogy csak nyerjük meg valahogy, nagyon féltem a második félidőtől, ami iszonyúan hosszúnak tűnt... Az utolsó bajnoki előtt se foglalkoztam azzal, hogy mi lehet majd, ha azt is megnyerjük, nem gondoltam az ünneplésre, szóval minden spontán jött, de elképesztően jó volt.”

Bíró Blanka idénybeli tíz kedvenc fotóját megtekinthetik az FTC_Kezilabda Instagram-oldalon, a következő napokban pedig folytatjuk a sorozatot játékosainkkal.

Cikkajánló

A végén már minden meccs csúcspont volt

Julia Behnke, csapatunk meghatározó tagja választotta ki az idénybeli kedvenc fotóit és a nyaráról is mesélt.

Magyar bajnok kézisünk megmutatta féltett kincseit

Tóth Nikolett megható és vicces üzeneteket is kapott a társaktól - Most fel is olvasott ezekből - VIDEÓ!

Közös koreográfia és álomfotó – Janurik Kinga TOP 10

Megtudhatjuk, miről szól Janurik Kinga és Klujber Katrin közös, meccs előtti koreográfiája.

Július 2-án sorsolják a Bajnokok Ligája-csoportokat

Húsz csapat nyújtotta be jelentkezését a 2021/2022-es Bajnokok Ligája-idényre.

Újra kölcsönbe megy Bánfai Kíra

A huszonegy éves jobbszélső a legutóbbi idényt a Debrecennél töltötte kölcsönben.

Megvolt a varázs, ami végig vitt minket az idényben

Csiszár-Szekeres Klára legkedvesebb fotóján egyik kezében kisfia, másikban pedig a bajnoki trófea látható.

Klujber: „Sosem készült rólam lövés közben jó fotó”

Jobbátlövőnk a gólörömmel is szeret erőt mutatni – vele folytatjuk a TOP 10-sorozatot.

Márton Gréti ágya fölé került a bajnoki arany

Márton Gréta TOP 10 – közönségkedvenc balszélsőnk nagy becsben tartja a 21 évesen megszerzett bajnoki aranyat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most