2021. június 9.
Bíró Blankával indul a „TOP 10” sorozatunk
A bajnokcsapatunk válogatott kapusa kiválasztotta az idény során róla készült fényképek közül a kedvenceit.

Sorozatot indítunk! Női kézilabdacsapatunk játékosai - elsőként Bíró Blanka - kiválasztják a számukra legkedvesebb tíz fényképet, amely a 2020/2021-es idényben készült, majd meg is indokolják a választásukat. A fotók az FTC_Kezilabda Instagram-oldalon tekinthetők meg.

Bíró Blanka a fantasztikusan záródó bajnokság után rögtön megkezdte a pihenőjét, hiszen az olimpiai felkészülés előtt alig három hét jut a kikapcsolódásra. Az aranyéremmel kapcsolatos élmények azonban nagyon közeliek még, épp ezért egyetlen nap se telt el úgy, hogy ne jutott volna eszébe a kézilabda.

„Próbáltam az utolsó meccs óta teljesen kikapcsolni, nem a kézilabdával foglalkozni, de nem sikerült, mert, például, a kedves ismerőseim tortát hozattak nekem és még a „We are the champions” című számot is lejátszatták az egyik vacsora után, hogy közben az egész étterem tapsoljon, én meg vörös legyek zavaromban… – mondta nevetve és boldogan Blani. – A viccet félretéve, egyből pihenni mentünk, de minden nap eszembe jutottak az események, mert nagyon jó érzés, az elején komolyan felfoghatatlan volt számomra. A meccset is visszanéztem, persze, a többiek nevettek is rajtam, hogy itt sem bírom ki. De jó volt újra látni azokat a pillanatokat.”

Sokszor elmondták a játékosok és az edzők, hogy a mostanihoz hasonlóan nehéz idény soha nem volt még, épp ezért érdekes, hogy az ismert végkifejlet után mely emlékek erősebbek, hogy mely pillanatok ugranak be elsőre a 2020/2021-es évadra gondolva.

„Elsőre a Győr elleni meccs. Aztán gyorsan utána az utolsó, az MTK elleni bajnoki, főleg az atmoszféra miatt. Korábban megtapasztalhattuk ezt, akik régebb óta itt vagyunk, de az elmúlt egy évben nem volt ilyen hangulat, és iszonyatosan hiányzott már. Jó vigasz volt ez az évzárás a sok nehézség után, mert persze, ha hosszabban gondolkodok az elmúlt időszakon, akkor eszembe jut a sok probléma is. Az a pillanat is, amikor Norvégiában ültünk a hotelszobában, és nem tudtuk még, miként és mikor jöhetünk haza, Nadára (Schatzl Nadine-ra – a szerk.) néztem és azt mondtam neki, >>bármennyire is szeretlek, nem szeretném veled itt ünnepelni a születésnapomat<<…”

Blankát az emlékek felidézése után arra kértük, hogy kicsit meséljen a tíz kedvenc fényképéről, illetve általánosságban a fotókhoz fűződő viszonyáról.

„Nagyon kritikus vagyok magammal szemben, ezért kevés olyan kép van, ami rólam készült és tetszik nekem is, de azokat mindig elmentem. Szeretem, ha egy hosszabb repülőúton, például, amikor már filmet nézni sincs kedvem, akkor előveszem a telefont, lapozgatom, selejtezem a képeket, és olyankor sok emlék előjön. A mostani tíz képpel kapcsolatban – számomra a Győr meccs után volt igazán katarzis, az a hatvan perc adta meg az alapot arra, hogy az utolsó fordulók ilyenek lehessenek. Emlékszem, a szünetben is az járt a fejemben, hogy csak nyerjük meg valahogy, nagyon féltem a második félidőtől, ami iszonyúan hosszúnak tűnt... Az utolsó bajnoki előtt se foglalkoztam azzal, hogy mi lehet majd, ha azt is megnyerjük, nem gondoltam az ünneplésre, szóval minden spontán jött, de elképesztően jó volt.”

Bíró Blanka idénybeli tíz kedvenc fotóját megtekinthetik az FTC_Kezilabda Instagram-oldalon, a következő napokban pedig folytatjuk a sorozatot játékosainkkal.

Cikkajánló

Az FTC-MTK vegyes csapat játszott a Debrecen ellen

Felkészülési mérkőzésen vettek részt női kézilabdázóink, akik nem szerepelnek az olimpián.

Kovacsics Anikó megsérült, véget ért számára az olimpia

A magyar női kézilabda-válogatott és az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatkapitányának a válla sérült meg.

Legutóbb a legjobb négybe masírozott válogatottunk

A magyar női kézilabda-válogatott közel volt az éremszerzéshez a 2008-as olimpián.

Az ötödik hely akkor csalódást jelentett

Athénban a két fontos, hozzánk hasonló játékerőt képviselő rivális elleni meccsét elveszítette válogatottunk.

A legnagyobb, mégis fájdalmas siker született 2000-ben

A magyar női kézilabda-válogatott Sydney-ben szerzett ezüstérme a sportág legnagyobb sikere.

Kökény Beatrix vezetésével újra dobogón végeztünk

Másfél évtized után tért vissza az olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott – bronzéremmel ünnepelte.

Kisorsolták az NB I fordulóit

Címvédő női csapatunk a 9. és a 22. fordulóban találkozik legnagyobb riválisával, a fiúk Kecskeméten kezdenek.

Bíró Blanka nagyon várja már az első meccset

Az utazásról és a körülményekről is mesélt kapusunk, aki egyre jobban megszokja a tokiói körülményeket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most