2024. január 7.
Elképesztő izgalmak után mentettünk pontot Ikastban
Az első félidőben sokáig vezettünk, majd futottunk az eredmény után, de a végén pontot mentettünk!

Tartalékos kerettel, de magabiztosan nyert női kézilabdacsapatunk csütörtökön az Alba Fehérvár otthonában, szombaton pedig már indult is Dániába. Sok ideje nem volt tehát a maródiaknak, de két visszatérőnek így is örülhettünk: Böde-Bíró Blanka és Angela Malestein pályára léphetett Ikastban.

Nem várt könnyű meccs a lányokra, hiszen a dán együttes hazai pályán még csak az Esbjergtől kapott ki (34-35), de a harci szellemet segítette a mintegy hatvan-hetven fős Fradi-tábor. A legtöbben Magyarországról tették meg az oda-vissza mintegy háromezer kilométeres utat, de helyi magyarok, vagy épp Allan Heine zöld-fehérbe öltözött családja is a vendégszektort erősítette.

Meg is volt a szemekben a tűz, Böde-Bíró például kirúgta Emma Friis hetesét az első percben, de támadásban is lendületesen, kreatívan játszottunk. Andrea Lekics lőtte a meccs első gólját, és bár 5-4-nél a hazaiak átvették a vezetést, rögtön fordítottunk, majd 6-6 után háromszor találtunk be zsinórban. Látszólag az volt a kulcs, hogy befejeztük a támadásainkat – jobbára góllal – és felállt fallal fogadhattuk a dánokat, akiknek a lerohanás a legnagyobb fegyverük. A tizenötödik percben időt kért Kasper Christensen, de csapata következő támadását is hatástalanítottuk. Óriási energiát tettünk a védekezésbe, és egy-egy sikert aztán extázisban ünnepelt szinte minden résztvevő - ez is mutatta a motiváltságot. Tomori Zsuzsanna hiányában Béatrice Edwige volt a falunk legfontosabb pontja, aki Dragana Cvijics kiállításakor még gólt is szerzett, ezzel vezettünk a meccs során először négy góllal (8-12).

Várható volt, hogy nehézségeink lesznek a játékrész második felében, hiszen a belső posztokon nehéz volt Emily Bölköt, Klujber Katrint és Andrea Lekicset tehermentesíteni, és sajnos ki is használta ezt az Ikast. Elöl nehezebben találtunk helyzetet, és az ellenfél egy-egy eladott labdát villámgyorsan megbüntetett, így lépésről lépésre zárkózott közelebb. A felzárkózásból egyenlítés lett, majd 16-15-nél, a huszonkilencedik percben újra a dánok kerültek előnybe (16-15).

Amint azt Andrea Lekics várta, gólgazdag meccs lett belőle, de azt érezhettük a második játékrész előtt, hogy egy kis plusszal, még egy kis extrával lehet keresnivalónk.

Az extrát a fordulás után a kapuba beálló Böde-Bíró hozta (az első félidőben csak a hetesekre érkezett), de lőtt gólok is kellettek volna, így „csak” egyenlítettünk kétgólos hátrányból. Lekics húzott elő egy-két átlövést, de ebben a periódusban már közel sem volt annyira gördülékeny a támadójátékunk, ezért hiába jött újabb és újabb bravúr a kapuban, csak futottunk az eredmény után.

Az utolsó tíz percre maradt a döntés, 24-24-ről indult a hajrá, s bár a kezünkben volt a labda, egy technikai hiba miatt végül támadást nem vezettünk az előny megszerzéséért, ellenben három gólt kaptunk zsinórban (27-24), és már csak hét perc maradt ennek ledolgozására. Az utolsó energiatartalékokat kaparták elő játékosaink, hatalmasat küzdöttek, miközben szurkolóink is igazán kitettek magukért. Márton Gréta, majd Andrea Lekics góljával jöttünk közelebb, a döntetlenért pedig két labdánk is volt, de a hetes, majd Cvijics ziccere is kimaradt.

Két gólra nőtt újra a hátrány, másfél perc maradt, de emberelőnybe kerültünk, elképesztően izgalmasan alakult a véghajrá. Lekics "lőtte keresztül" a labdát a hazai kapuson, hogy aztán jöjjön az idény "leglassabb" ikasti támadása - ám sikertelenül. Tizennyolc másodperc volt hátra, Allan Heine időt kért, majd tökéletes figurát játszottunk végig, Lekics gólt lőtt, így egy pontot kiharcoltunk az Ikast otthonában!

A mérkőzést követően Allan Heine így értékelt: "Ha az utolsó öt percet vagy a háromgólos hátrányunkat nézzük, akkor ez egy győzelemmel felérő döntetlen nekünk. Jól kezdtük a mérkőzést, kézben tartottuk a játékot, de nagyon nehéz végig kontroll alatt tartani az Ikastot, amely erőteljes kézilabdára képes. Megvoltak a védéseink és a jó védekezés a fontos pillanatokban, Böde-Bíró Blanka is lényeges bravúrokat mutatott be a szünet után."

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-csoport, 9. forduló
Ikast HB (dán)–FTC-Rail Cargo Hungaria 28–28 (17–16)

Ikast, 1533 néző. V: Duplij, Pobedrina (ukránok)
IKAST: Schjött – Hougaard 4, Skogrand 4, Jerábková 3 (2), Iversen  3, Bakkerud 5, Friis 4. Csere: Austmo Pedersen (kapus), Lindqvist 1, Lykkegaard 2, Scaglione 1, Böhme 1, Petersen. Edző: Kasper Christensen
FTC: Janurik – Malestein 2, Klujber 4, Edwige 1, Cvijics 2, Bölk 3, Márton G. 4. Csere: Böde-Bíró (kapus), Lekics 10, Kisfaludy, Simon P. 2, Hársfalvi. Edző: Allan Heine
Az eredmény alakulása. 7. perc: 5–4. 13. p.: 6–9. 18. p.: 8–12. 25. p.: 13–15. 29. p.: 16–15. 34. p.: 19–17. 42. p.: 20–20. 46. p.: 22–22. 50. p.: 24–24. 53. p.: 27–24. 56. p.: 27–26. 
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/0

Cikkajánló

Kapaszkodtunk a fordulás után, de a csoda elmaradt

Nagyon rossz első félidő után a másodikban felcsillant a remény a fordításra, de a végére nem maradt erő.

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin