2024. január 12.
Érden vágnánk vissza a Reistad vezette Esbjergnek
A világbajnokság legértékesebb játékosának választott norvég irányító megfékezése lehet a kulcs a dánok ellen.

Hihetetlenül kiélezett harcban áll női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája B-csoportjában, de együttesünk a gyenge kezdés után az ősz második felében már erőt mutatott, és úgy tűnik, januárban is legalább ezen a szinten folytatta. Ha nem is sziporkázó játékkal ugyanis, de hatalmasat küzdve pontot szereztünk az Ikast otthonában, ott, ahol ezt megelőzően csak az Esbjerg volt hasonlóra képes. A megszerzett egy pontnak köszönhetően a tabella ötödik helyére léptünk előre, de a mezőny továbbra is sűrű, a harmadik és a hetedik helyezett között csupán négy pont a különbség.

A nyolcasból látszólag a Metz, s főként a következő ellenfelünk, az Esbjerg emelkedik ki – utóbbi a megszerzett tizenhat pontjával a tabella élén áll, s szinte már páholyban érezheti magát.

„Az Esbjerg jelenleg a teljes mezőny egyik legerősebb csapata, a Bajnokok Ligája egyik esélyese, úgyhogy nagy mérkőzés lesz számunkra minden tekintetben – mondta el véleményét Allan Heine, csapatunk dán vezetőedzője. – A keretében számos klasszis játékos található, néhányan közülük a világ legjobbjai közé tartoznak, de mindenre felkészülünk. Hiszek a saját csapatomban, s bár nehéz dolgunk lesz, hazai pályán még jobb teljesítményre vagyunk képesek, ezért bízom benne, hogy sikeresek leszünk.”

Riválisunk keretéből a lőtt gólok tekintetében három játékos emelkedik ki: Henny Reistad negyvenkettő, Nora Mörk negyvenhárom, Kristine Breistol pedig ötvenhét gólnál jár. Mindhárman ezüstéremmel zárták a decemberi világbajnokságot, Reistad a torna legértékesebb játékosa lett, s emlékezetes, hogy az elődöntőben csapata huszonkilenc góljából tizenötöt (!) vállalt. Nem kérdés, hogy az ő teljesítménye nagyban meghatározza az Esbjerg játékát, de az elmúlt években vele együtt is sikerült már néhányszor megfékezni a dán együttest.

Noha ősszel kikaptunk soron következő ellenfelünktől (27-23), a júniusi budapesti BL-elődöntőben Emily Bölk utolsó másodperces góljával mi nyertünk, az összesített mérleg pedig kiegyenlített, három Fradi-siker és egy döntetlen mellett négy esbjergi győzelem volt a múltban.

Mondani sem kell, rengeteget jelentene, ha ez a mérleg újra döntetlenre állna szombaton este, és ennek elérésében óriási segítséget jelenthetnek majd szurkolóink. Az érdeklődés nagy, a hangulat felfokozott, aki nem szeretne lemaradni a jegyekről, az váltsa meg online, a meccsjegy.fradi.hu-n! Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a jegyvásárláshoz és a sportcsarnokba való belépéshez szurkolói kártya és személyigazolvány szükséges, ezeket ne hagyják otthon. Szurkolói kártya kiváltására a helyszínen is lesz lehetőség, de javasoljuk, hogy aki teheti, érkezzen időben, hogy aztán kényelmesen el tudja foglalni a helyét. A regisztrációs pontot és a jegypénztárt már három órával a kezdés előtt, 13 órakor megnyitjuk, a csarnokba pedig 14 órától lehet belépni. Szurkolói kártyával vagy jegyekkel kapcsolatos kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal a kezilabda@fradi.hu címen.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-csoport, 10. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaira – Team Esbjerg
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2024. január 13., 16 óra
Játékvezetők: Georgi Doychinov, Yulian Goretsov (bolgárok)
Jegyár:

 

TV: Sport 1

Cikkajánló

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

„Ez egész életünk legszebb története lenne”

Szöllősi-Zácsik Szandrát kirázza a hideg, ha az olimpiára gondol, gyerekkori álmáért mindent elkövet– VIDEÓ!

Visszatér kölcsönből BL-ezüstérmes jobbszélsőnk

Papp Dorka mellett Bordás Réka is visszatér a Népligetbe, velük kiegészülve teljes női kéziseink kerete.

A csapatkapitány is marad, Böde-Bíró is hosszabbított!

Női kézilabdacsapatunk kapitánya, Böde-Bíró Blanka szerződést hosszabbított a Ferencvárossal.

Szerződést hosszabbított olimpiai bajnokunk

Továbbra is a Ferencvárost erősiti a francia olimpiai bajnok kézilabdázó, Béatrice Edwige.

Fieszta: így ünnepeltek női kézilabdázóink

Női kézilabdaegyüttesünk alapos ünneplést tartottak a bajnoki cím megszerzése után.

Hetvennégy év alatt ötödször sikerült a bravúr

Duplázásra a klub történetében eddig csak a Kökény Beatrix által fémjelzett csapat volt képes.

Kovacsics Anikó: „Több volt ez, mint amiről álmodtam!”

Elképesztően sikeres pályafutást zárt le a klasszis irányító, aki továbbra is az FTC kötelékében marad.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin