2024. március 24.
Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben
Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Kétgólos hátrányból várta női kézilabdacsapatunk a Brest elleni Bajnokok Ligája-visszavágót, a melegítés közben mégis magabiztosság tükröződött az arcokon. Persze, a hazaiakat se kellett félteni, huszonkét veretlen meccsel a hátuk mögött, ráadásul előnyből indulva inkább nekik állt a zászló, de úgy tűnt, a mieink tudják, bőven maradt tartalék az odavágón.

Hogy valóban volt néhány új ötlet, azt rögtön a meccs elején megmutatták, Klujber Katrin gólja nyitotta a találkozót, ez pedig rögtön meg is adta a lendületet, elöl és hátul is meggyőző volt a teljesítmény. Folyamatosan előnyben játszottunk, Béatrice Edwige védekezésben vette fel a vezérszerepet, Andrea Lekics pedig támadásban vezényelte kitűnően a játékot. 6-4-es előnyünknél támadhattunk először a plusz háromért, s bár nem jártunk sikerrel, a következő percekben rátettünk még egy lapáttal, hármat lőttünk zsinórban, és Simon Petra találata után időt kért Pablo Morel (7-12).

Kivédekeztük a következő bresti támadást is, de sajnos ezzel együtt is megtorpantunk picit, ezt az időszakot zsinórban lőtt négy góllal használták ki a hazaiak (11-12). Dragana Cvijics találata rántotta ki a gödörből a szekerünket, és ezt követően a szünetig újra úgy folyt a játék nagyjából, mint az elején, okosan védekeztünk, illetve támadásban rendre jött egy-egy villanás Emily Bölktől, Klujbertől vagy Lekicstől. Így aztán négygólos fórral mehettünk pihenőre – a tavaly májusi franciaországi fordítással szemben ezúttal már ekkorra ledolgoztuk a hátrányt (12-16).

Más ritmusban jött sajnos vissza a Brest az öltözőből, bő két perc alatt egyre közeledett, vagyis lélektanilag iszonyúan fontos pillanatban jött Bölk gólja (15-17). Na, meg Janurik védései is rengeteget jelentettek – kapusunk nagyon elkapta a fonalat, elöl pedig Malestein triplájának köszönhetően éltünk is a lehetőséggel (16-20). Óriási volt a csata, a hazaiak mindent megpróbáltak, de álltuk a sarat, s miközben fogyott az idő, őriztük a vezetést. Malestein szenzációs gólokat lőtt, Klujber is oda-odaszúrt egyet, de Simon Petra is bátran vállalta a lövéseket: látszott, miért volt magabiztos a csapat az elején.

Az utolsó tíz percre fordultunk, amikor öttel vezettünk, majd kicsit több mint hét maradt, amikor már hattal (21-27) – igaz, emberhátrányba kerültünk! Sőt, Lekicset is kiküldték, csaknem egy percen át kettővel kevesebben lehettünk csak a pályán. Ha eddig nem lett volna izgalmas a párharc, akkor most erre se lehetett panasz, három bresti gól jött, a hangulat is egyre forrósodott. Nagyon okosan kellett játszani – és nagyon okosan játszottunk: Bölk két óriási bombával jelentkezett, Janurik meg még egy védéssel: eldőlt a csata, elvettük a Brest huszonkét meccsen át tartó veretlenségét, megfordítottuk a párharcot és bejutottunk a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé!

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
Play off, visszavágó

Brest BH - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-31 (12-16)
Helyszín: Arena de Brest
Időpont: 2024. március 24., 18 óra.
Játékvezetők: Mirza Kurtagic és Matias Wetterwik (svédek)
Gólszerzők: Maszlova 7, Foppa 6, Toublanc 5 (3), Carlson 3, Lassource 2, Cabral Barbosa 2 (2), Faure 1, ill. Malestein 10 (2), Bölk 7, Klujber 6, Lekics 4, Simon 2, Cvijics 2.

Továbbjutott: az FTC-Rail Cargo Hungaria, 59–56-os összesítéssel

 

Cikkajánló

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

Könnyed kezdés, óriási különbséggel vertük a briteket

Fölényes győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben.

„Ha leszakadna a lábam, akkor is vállalnám a játékot”

Nem volt zavartalan Klujber Katrin felkészülése az olimpiai selejtezőre, de motiváltan várja a rajtot.

Célegyenesben a női válogatott felkészülése

Csütörtöktől vasárnapig Debrecenre és a női olimpiai selejtezőre figyel a honi kézilabda-társadalom

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin