2023. november 19.
Győztes meccsen lőtte meg Lekics az ezredik BL-gólját
Húsz perc kellett ahhoz, hogy felvegye a ritmust női kézilabdacsapatunk, de biztosan nyerte a meccset.

Nagyon mélyről kapaszkodott vissza női kézilabdacsapatunk az ősz során, de hogy a világbajnokság alatt is azt mondhassuk, versenyben vagyunk a célokért, kötelező volt a klubszünet előtti utolsó Bajnokok Ligája-találkozót is behúzni. Papíron a csoport legkisebb játékerőt képviselő ellenfelével, a Zaglebie Lubinnal szemben lépett pályára együttesünk szombaton délután, de nem várhattunk könnyű hatvan percet. Egyrészt egy-egy nagy siker, extázis után nehéz két-három nap múltán újra azonos szinten teljesíteni, másrészt hosszú, fárasztó utazás árán ért a csapat Lubinba. A lengyel bajnok egyébként sok nézőt vonz, pláne ahhoz képest, hogy nem sok siker éri a Bajnokok Ligájában, jó ezerötszázan voltak a sportcsarnokban, de először a mintegy hatvan Fradi-szurkoló hallatta a hangját.

Két góllal nyitottunk, figyelmeztető jel lehetett azonban, hogy könnyen kerültek helyzetbe a hazaiak, s bár az ötödik percben találtak csak be először, utána sajnos elkapták a fonalat. Hasonló meccs volt, mint az egy héttel ezelőtti érdi, a védekezésünk túlságosan megengedő volt, inkább csak tereltük az ellenfél játékosait, de a megállító faultok hiányoztak. Komoly gólpárbajjá vált a meccs, pedig a stabil védekezéssel tehettük volna könnyebbé a saját dolgunkat, ehelyett a játékrész közepén a vezetést is átvette a Lubin (8-6). Márton Gréta volt ekkortájt a legbiztosabb kezű játékosunk, szépen találták meg a társak, és szélsőnk igen jó százalékkal értékesítette a helyzeteit. Hatszor volt eredményes a szünetig, főként ennek, illetve Böde-Bíró Blanka védéseinek köszönhetően visszavettük a vezetést, s a pihenőre is plusz háromnál mehettünk (15-18).

A fordulás után jóval összeszedettebben jöttünk vissza, a kapuban jött jó néhány bravúr, negyed óra alatt csupán egyszer talált be a Lubin, közben pedig tizenegy gólos előnyt építettünk. Dragana Cvijics élt a vonalon (amíg be nem görcsölt a vádlija), de Kovács Anett, Hársfalvi Júlia és Simon Petra is betalált.

Aztán a negyvennyolcadik percben Andrea Lekics is eredményes volt – ez volt a meccsen az ötödik, a Bajnokok Ligájában pedig összesen az ezredik gólja, ezek közül száz született Fradi-mezben. Szerb klasszisunk a BL-történetében a negyedik női játékos (Jovanka Radicsevics, Cristina Neagu és Görbicz Anita mellett), aki elérte az ezres álomhatárt, vagyis szurkolóink joggal skandálták a nevét a gól után.

A mérkőzés közben eldőlt, és emiatt az utolsó tíz perc már sok technikai hibát hozott, de jelentősége nem igazán volt már. Főképp a második félidei játéknak köszönhetően magabiztosan nyertük meg a Lubin elleni idegenbeli összecsapást, s hét pontról folytathatjuk majd januárban a Bajnokok Ligáját.

"Boldog vagyok a győzelem miatt - kezdte értékelését Allan Heine. - Nagyot harcoltunk a hét közben a Győrrel, úgyhogy össze kellett szednünk magunkat ahhoz, hogy készen álljunk az újabb Bajnokok Ligája-meccsre. Felkészült volt a Lubin, nehézzé tették az első félidőt, de a másodikat már kézben tartottuk. Ehhez sok energiára volt szükségünk, de kontrolláltuk, és végül szép győzelmet arattunk."

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
8. forduló

MKS Zaglebie Lubin - FTC-Rail Cargo Hungaria 23-35 (15-18)
Helyszín: Hala Widowiskowo Sportowa, Lubin
Időpont: 2023. november 19., 14 óra
Játékvezetők: Ana Vranes és Marlis Wenninger (osztrákok)
Gólszerzők: Kochaniak-Sala 11, Michalak 5, Szarkova 3, Jurenczyk 1, Drabik 1, Gorna 1 (1), Grzyb 1, ill. Lekics 7 (4), Márton 7, Malestein 5, Cvijics 4, Bölk 4, Kovács 2, Hársfalvi 2, Edwige 1, Kukely 1, Simon 1, Klujber 1,

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin