2023. november 15.
Varázslatos játék, legyőztük a Győrt!
Csodálatos hangulatban, fantasztikus teljesítményt nyújtva győztük le a Győri Audi ETO-t szerdán.

Márton Gréta kiadta a „jelszót” kedden: „Higgadtnak kell maradni akkor is, amikor minden lángol…”  Márpedig „lángolt”: egy gombostűt se lehetett leejteni az Elek Gyula Arénában szerdán este, olyan volt a hangulat, mint amilyet a Fradi-Győr rangadó megérdemel, és amilyet a Fradi-szurkolókon kívül nem sokan tudnak teremteni ebben a sportágban. A kezdés előtt klubunk elnöke, Kubatov Gábor köszöntötte nyolcvanadik születésnapján a Ferencváros és a magyar kézilabda legendáját, a játékosként világbajnoki címet nyert Takácsné Giba Mártát, akit zúgó taps fogadott a játéktéren. A fényképek elkészülte után aztán jöhetett a meccs, s bár az első három támadásunkból nem esett gól, utána kétszer villant Emily Bölk, s szurkolóink, ha lehet, még egy fokozatot feljebb kapcsoltak. Előbb csak tartottuk a lépést a vendégekkel, majd a kilencedik percben, Klujber Katrin találatával átvettük a vezetést (4-3).

Ahogyan azt várhattuk, kőkemény csata zajlott a pályán, ezer fokon égett mindkét együttes, így belecsúszott a játékba jó néhány kiállítás. Kettős emberelőnyben nagy esélyünk volt, hogy ellépjünk az egy-két gólnál is többel, ezzel azonban nem éltünk, s egyenlített a Győr (8-8).

Az előnyt viszont nem adtuk, az utolsó tíz percre Dragana Cvijics gólja után plusz kettővel fordultunk, miközben nem kérdés, a szezon eddigi legfeszesebb, legkeményebb védekezését mutattuk be – ez is kellett ahhoz, hogy a 26. percben már háromgólos hátrányban kérjen időt az ETO (13-10). Nagyon koncentráltan kellett teljesíteni ahhoz, hogy őrizzük az előnyt, de Tomori Zsuzsanna és Béatrice Edwige varázslatos volt hátul, Emily Bölk, Andrea Lekics és Dragana Cvijics pedig elöl. Reméltük, hogy a szünetig legalább egy gól megmarad a fórból, de ennél sokkal jobb forgatókönyv következett: ragyogó hajrát futottunk, Bölk hetedszer is betalált, összességében 5-1-es szériát futottunk, így 16-11-nél mehettünk pihenőre.

A második játékrészt is jobban kezdte egy hajszállal az ETO, könnyebben lőtt gólokat, mi pedig küszködtünk kissé a támadásoknál, de kettőnél közelebb nem értek a vendégek, sőt Cvijics parádés beálló-, majd Lekics szerencsés gólja után ismét néggyel álltunk jobban (21-17).

Jött az időkérés a győri oldalon, de megint az lehetett az érzésünk, mint az elmúlt években már többször is, hogy közben olyanná vált az atmoszféra, amelyben mintha eggyel mindig többen lenne a pályán a csapatunk. Extázisban játszott mindenki, a szerencsével se álltunk hadilábon, és plusz hétnél már azt számoltuk, ha csak az erő el nem fogy a végére (belül szinte csere nélkül játszottunk végig), akkor nagyon közel állunk a sikerhez.

Az utolsó tíz percre 26-20-nál fordultunk rá, s bár Lekics és Malestein kiállítása még halvány esélyt adott a győrieknek a zárkózásra, emberhátrányban is hosszú támadásokkal tudtuk csalni az időt. Kellett volna egy idegnyugtató gól – de gól helyett a sokadik Böde-Bíró Blanka-védés se volt rossz. Öttel vezettünk, amikor két perc volt hátra: eldőlt, újra legyőztük a Győrt!

NŐI KÉZILABDA NB I
9. FORDULÓ
FTC RAIL CARGO HUNGARIA–GYŐRI AUDI ETO KC 28–22 (16–11)
Elek Gyula Aréna, 1100 néző. V: Bíró Á., Kiss O.
FTC: Böde-Bíró – Malestein 1, Lekics 6 (1), Edwige, Tomori, Bölk 8, Márton G. Csere: Mészáros (kapus), Klujber 6, Cvijics 7, Hársfalvi, Kisfaludy, Simon P., Kovács A. Edző: Allan Heine Pedersen
GYŐR: Toft – Hovden 2, Rju Un Hi 1, Oftedal 1, Brattset 5, De Paula, Szöllősi-Schatzl 2. Csere: Duijndam (kapus), Haugsted 1, Kristiansen 4 (4), Nze Minko 2, Blohm 1, Győri-Lukács 3. Edző: Ulrik Kirkely
Az eredmény alakulsáa. 9. perc: 5–2. 17. p.: 7–7. 22. p.: 11–8. 27. p.: 14–10. 37. p.: 18–16. 42. p.: 23–18. 50. p.: 26–19. Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 5/4
MESTERMÉRLEG
Allan Heine Pedersen: – Elégedett vagyok, elsősorban a győzelemmel, remek atmoszférában zajlott a mérkőzés. Büszke vagyok a csapatra.
Ulrik Kirkely: – Megérdemelten nyert az FTC, nem tudtuk megvalósítani a tervezetteket, elemezni kell a mérkőzést, hogy folytatni tudjuk azt a sorozatot, amit eddig.

Cikkajánló

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin