2022. április 28.
Klasszis irányítóval erősít női kézilabdacsapatunk
A Bajnokok Ligája történetének harmadik legjobb gólszerzője 2022 nyarán csatlakozik a kerethez.

Irányító poszton erősít női kézilabdacsapatunk!

Bajnoki címvédő együttesünk keretéhez 2022 nyarán csatlakozik a nemzetközi szinten is elismert, a Bajnokok Ligája történetének összesített góllövőlistáján 889 találattal a harmadik helyen álló Andrea Lekics! Leendő kézilabdázónk Belgrádban született, és tizenkilencéves koráig szülővárosa csapatában szerepelt. Egy évet töltött a horvát Knjaz Milosnál, majd a Krim Ljubljanában robbant be a nemzetközi kézilabdázás világába. A szlovén fővárosból Győrbe tette át a székhelyét, majd egy Bajnokok Ligája-győzelem után az igazi szupercsapatot építő Vardar Szkopjéhoz szerződött. A Vardar későbbi anyagi nehézségei, illetve szétesése után a CSM Bucurestet kettő, a Buducsnosztot pedig egy éven át erősítette, a jelenleg futó idényben pedig a Krim Ljubljana játékosa.

A mostani BL-kiírásban harminckilenc gólnál jár, ezek közül ötöt lőtt a számunkra igen rossz emlékű nyolcaddöntős párharcban.

„Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a zöld-fehér családhoz – mondta Andrea Lekics. – Az FTC neve egyet jelent a tradíciókkal, Európa egyik legnagyobb kézilabdaklubja, elképesztő szurkolótáborral, szóval nagyon jó lesz itt játszani. A klubnál mindenki úgy gondolkodik, ahogyan én is: szeretnénk minden meccset megnyerni a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, a célom, hogy trófeákat nyerjek a csapattal. Jó néhányszor játszhattam már a Fradi ellen, szinte mindig telt ház előtt és fantasztikus hangulatban, és őszintén mondhatom, hogy nagy öröm, amikor ilyen közegben léphetsz pályára. Amikor nemrég a Krimmel a Fradi ellen játszottunk, akkor már tudtam, hogy nyáron csatlakozom majd a kerethez, és így még különlegesebb volt játszani, jó érzés volt, hogy jövőre már a része lehetek a klubnak. Nagyon motivált vagyok, bízom benne, hogy jövőre még jobbak leszünk, és nagy sikereket érünk el.”

Lekics csapatával a norvég BL-címvédő, a Vipers ellen juthat a legjobb négy közé. Ha összejön a bravúr, akkor pályafutása során hatodszor szerepelhet a FINAL4-ban – és előrébb léphetne az ötödik helyről a négyes döntők összesített góllövőlistáján.

„Andrea Lekics a nemzetközi kézilabdázás megkerülhetetlen alakja, aki az elmúlt években, és sajnos legutóbb ellenünk a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben is bizonyította klasszisát – mondta Görög Zsolt ügyvezető igazgató. – A képességeit mindenki ismeri, az egyeztetések során pedig arról is meggyőződhettünk, hogy igazi győztes típus, aki a korábbi sikerei ellenére is rendkívül motivált. Épp ezért bízom benne, hogy rutinjával, valamint fantasztikus játékintelligenciájával stabilitást ad a csapatunknak a pályán és azon kívül egyaránt.”

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin