2023. november 10.
Koncentráltabb játékra van szükség a Bajnokok Ligájában
Női kézilabdacsapatunk nem hibázhat a lengyel bajnok ellen – a meccsen jótékonysági akció lesz.

Váratlanul szűkös győzelmet aratott női kézilabdacsapatunk szerdán Budaörsön, de a legfontosabb a megszerzett két pont. Fontos ugyanakkor, hogy a folytatásban sokkal koncentráltabb teljesítményt nyújtsanak játékosaink - rögtön a következő, Lubin elleni mérkőzésen, amelyen ugyancsak együttesünk számít esélyesnek, és ebből következőleg elvárás a meccs megnyerése.

Ahogyan a szerdai találkozó után Dragana Cvijics fogalmazott, a budaörsi bajnoki tanulsága az volt, hogy százszázalékos koncentrációra van szükség az edzéseken és a meccseken is, illetve, hogy egyetlen találkozót sem szabad félvállról venni. Bízunk benne, hogy a lányok ennek szellemében lépnek majd pályára szombaton délután az Érd Arénában, és folytatják a Bajnokok Ligája-csoportban a felzárkózást. Miként emlékezhetünk rá, a legutóbbi BL-játéknapon hősies küzdelemben tartottuk otthon a pontokat az addig százszázalékos Ikasttal szemben, s így közelebb értünk a középmezőnyhöz, de a célok eléréséhez elengedhetetlen a szombati Fradi-győzelem.

A Lubin története során másodszor szerepel a legrangosabb nemzetközi kupában, a klub legnagyobb sikerének pedig a 2001-es EHF-kupa elődöntő számít, de négyszer lengyel bajnokságot, nyolcszor pedig a kupát is nyert. A jelenlegi „keretben” a legnagyobb név Bozena Karkut, aki játékosként kétszer nyert BL-t a Hypo játékosaként, a Lubint pedig 2000 óta irányítja. A szakvezető hazai játékosokkal dolgozik túlnyomó többségében, csak négy légiós található a csapatban, közülük a legismerősebben a korábban hazánkban is szereplő szlovák Simona Szarková neve cseng. Mellette egy szerb, Jovana Milojevic, egy brazil, Patricia Machado Matielli és még egy szlovák, Karin Bujnohova érkezik Magyarországra. A Zaglebie a futó idényben minden bajnokiját megnyerte, de a Bajnokok Ligájában nem termett még neki babér. A pontszerzéshez Bukarestben volt legközelebb, négy góllal is vezetett már, de végül egyetlen találattal alulmaradt a Rapiddal szemben (26-25), a többi találkozóját nagy különbséggel veszítette el.

A mieink csütörtökön még a szerdai terhelésnek megfelelő munkát végeztek, pénteken viszont már a meccs helyszínén folyt a közvetlen felkészülés, a taktika gyakorlása. Az összecsapás szombaton 16 órakor kezdődik, a szurkolói kártya regisztráció és a jegypénztár már három órával a kezdés előtt nyit, a csarnokba pedig 14:30-tól lehet belépni.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy jótékonysági akcióval, plüssgyűjtéssel készülünk: arra biztatunk mindenkit, hogy valamilyen plüssfigurával érkezzen, és a mérkőzés kezdete előtt mintegy tíz perccel, amikor a műsorközlő erre jelt ad, dobja be a pályára. A plüssöket a Szív Bajnokai Alapítvány kapja meg, rajtuk keresztül jut el rászoruló gyermekekhez. Aki később érkezik, az az aulában található gyűjtődobozba is bedobhatja felajánlását.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-csoport, 7. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - MKS Zaglebie Lubin
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2023. november 11., 16 óra
Játékvezetők: Eskil Braseth és Leif Andre Sundet (norvégok)
Jegyár: 
Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a hazai mérkőzésekre való belépés feltétele a szurkolói kártya, kérjük, ha kiváltotta már, ne hagyja otthon, és fényképes igazolvány is legyen mindenkinél, ha pedig még nem váltotta ki, akkor ezt a helyszínen is megteheti! További részleteket ITT olvashat.

Cikkajánló

Elérhető női kéziseink 2024-es falinaptára!

Kedden ismét személyesen vehet BL-belépőket, illetve megvásárolható női kéziseink 2024-es falinaptára is.

Montenegró győzött, két pontot viszünk a középdöntőbe

A magyar női kézilabda-válogatott második helyen jutott tovább a göteborgi középdöntőbe.

Kamerun legyőzésével ott vagyunk a vb középdöntőjében

A magyar női kézilabda-válogatott 39-20-ra nyert vb-csoportjában, és már biztos továbbjutó.

Magabiztos győzelemmel kezdtük a világbajnokságot

A női kéziválogatott 23 góllal győzte le Paraguay-t a vb-nyitányon Helsingborgban.

A cél az olimpiai selejtező – kezdődik a világbajnokság

Szerdán este kezdődik a 26. női kézilabda világbajnokság, amelyet Dánia, Svédország és Norvégia rendez.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-összecsapásokon

November 28-tól lehet jegyet venni a januári és a februári BL-mérkőzésekre, akár kedvezményesen is.

Ezúttal mi jöttünk ki győztesen a szoros meccsből

A második Hollandia elleni felkészülési mérkőzését megnyerte a magyar női kézilabda-válogatott.

Szoros vereség az első hollandiai edzőmérkőzésen

Böde-Bíró Blanka a mezőny legjobbja volt, tizenhét védést bemutatva segítette a válogatottat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin