2023. szeptember 6.
Kovács visszatért, Bordás bemutatkozott Békéscsabán
Női kézilabdacsapatunk egyetlen megingástól eltekintve magabiztos győzelmet aratott a Békéscsaba otthonában.

Visszatérőből és debütánsból is akadt női kézilabdacsapatunkban a Békéscsaba elleni szerdai bajnokin. Fél szemmel legtöbben már a hétvégi Bajnokok Ligája-rajtra tekintenek, de előbb Békéscsabán kellett begyűjteni a két pontot, s amint azt vezetőedzőnk, Martin Albertsen a kedd esti szurkolói ankéton is elmondta, fontos szem előtt tartani, hogy a bajnokságban nem igazán lehet hibázni. Szóval ennek szellemében lépett pályára együttesünk, méghozzá a kezdőjében Bordás Rékával, keretében pedig Kovács Anettel és Mészáros Virággal. Utóbbi, a tizennyolc éves kapus a kisebb sérüléssel bajlódó Bíró Blankát helyettesítette, jobbszélsőnk bő kilenchónapos kihagyás után térhetett vissza, míg válogatott beállónk tétmeccsen először húzta fel a Fradi-mezt.

Jól kezdtünk, hiszen bár az első gólt a hazaiak lőtték, héttel válaszoltunk rá, köszönhetően annak, hogy a határozott védekezés mögött a kapuban Janurik Kinga egyre másra fogta a labdákat, illetve, hogy elöl nem nagyon hibáztunk. Lendületesen támadtunk, főképp lerohanások után voltunk eredményesek, de a felállt fallal szemben sem jöttünk zavarba. A gyorsan jött jelentős fór ugyanakkor előbb kényelmessé, majd pontatlanná tette a csapatot, s mert ezzel egyidőben a Békéscsaba elkezdte azt a formát mutatni, amelyet a hétvégén Győrben is szorosabbá vált a meccs.

Hatgólos volt a legnagyobb különbség az első játékrészben, a 22. percben viszont már csak kettő maradt az előnyünkből. Sok tiszta helyzetet rontottunk el, hátul pedig az volt a fő gond, hogy nem léptünk ki az átlövőkre.

A szünetre sikerült a kettőre még kettőt rápakolni, vagyis plusz négyről indítottuk a második félidőt, ami összességében reális volt az első félidő képe alapján.

Rendeztük a sorokat a pihenő alatt, és az újrakezdés után megint jó ritmust kaptunk el, s előbb hétre (17-24), majd a 44. percben tíz gólra (18-28) távolodtunk. A kulcs az ismét feljavuló védekezés volt, ez magával hozta Janurik védéseit is, valamint a könnyen szerzett gólokat.

Eldőlt a meccs, felszabadultan kézilabdázhattunk, egyre növeltük a különbséget a számos szerzett labda után.

"Otthon érezhettem magam, hiszen elég sok időt töltöttem el ebben a csarnokban... - mondta mosolyogva a mérkőzés után a békéscsabai nevelés, Kukely Anna. - Nagyon jól kezdtünk, remek volt a védekezésünk, aztán kicsit belealudtunk a meccsbe, ezért lett szorosabb az első félidő második fele. Aztán a második félidőben sok lerohanás gólt szereztünk, belőttük a ziccereinket, így alakult  a nagy különbség a végére."

Vezetőedzőnk elmondta, egy periódusban játszottunk gyengébben, ezen kívül elégedett a látottakkal.

"Három órát buszoztunk, és nem tudtam, hogy a csapat miként reagál majd erre a körülményre, de nagyon jó volt, amit láttam - mondta Martin Albertsen. Nagyszerűen kezdtünk, a legjobb tizenkét percet produkálták a lányok, mióta itt vagyok, ott elléptünk a hazaiaktól. Később aztán visszajöttek a meccsbe, mert jó csapatról van szó, ezt megmutatták a Győr ellen is. A második félidőben az volt a nagy előnyünk, hogy nekünk több játékosunk van, tartani tudtuk a sebességet, és végül nagy különbség alakult ki a felek között."

A győzelem mellett annak is örülhettünk, hogy Bordás Réka gólerős játékkal mutatkozott be a Ferencvárosban, hogy Kovács Anett góllal tért vissza hosszú sérülése után, és hogy jó szájízzel készülhetünk a hétvégi Bajnokok Ligája-rajtra. Ott ennél biztosan nehezebb dolgunk lesz, ezért a szurkolók támogatására is számítunk – jegyvásárlás a meccsjegy.fradi.hu oldalon.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
2. forduló

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-42 (14-18)
Helyszín: Városi Sportcsarnok, Békéscsaba
Időpont: 2023. szeptember 6., 18 óra
Játékvezetők: Asztalos Bence, Szalay Zoltán
Gólszerzők: Lanistanin 10 (4), Román 6, Gyimesi 4, Termány 3, Mayer 1, Szondi 1, Giricz 1, ill. Malestein 12 (1), Bordás 6, Klujber 5 (1), Lekics 4,  Márton 3, Hársfalfi 3, Bölk 3, Simon 2, Edwige 1, Kovács 1, Kukely 1, Deszpotovics 1.

Újdonságok a kézilabda szakosztálynál!

A 2023/2024-es idénytől kezdődően számos újdonságot vezettünk be a kézilabda-mérkőzésekkel kapcsolatosan. Ezekről ebben a cikkben adtunk hírt részletesen.

Cikkajánló

Négy játékosunk szerepel a válogatott keretben

Bordás, Böde-Bíró, Klujber és Márton is ott lesz a női kéziválogatott októberi felkészülési meccsein.

Idegőrlő meccs végén döntetlen a Rapid ellen

Hat góllal is vezetett női kézicsapatunk a Rapid elleni BL-rangadón, de a végére elfogyott az előnyünk.

Nincs mese, győzni kell a Rapid ellen

A románok ellen szinte létkérdés a győzelem szombaton este a Bajnokok Ligája-csoportkör negyedik fordulójában.

Hosszú kihagyás vár Szöllősi-Zácsik Szandrára

Válogatott átlövőnk a Krim Ljubljana ellen szenvedett súlyos térdsérülést, azóta már a műtéten is túl van.

Így válts jegyet a Fradi-Rapid meccsre

Szombaton 18 órától a Rapid Bucuresti ellen lép pályára női kéziladbacsapatunk a Bajnokok Ligájában.

Nem bírtunk a csoportelsővel, kikaptunk Szlovéniában

Női kézilabdacsapatunk a negyvenedik percig közel volt a Krimhez, de a hajrában már nem volt esély.

Nagyon kellenek a pontok, de veszélyes Krim vár ránk

Női kézilabdacsapatunk számára egyre fontosabb, hogy megszerezze a BL-sorozatban az első győzelmét.

Tíz perc után ritmust váltottunk és fölényesen nyertünk

Eleinte nem működött a védekezésünk, a tizedik perc körül azonban összeállt a játék az MTK elleni bajnokin.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin