2022. április 2.
Küzdöttünk, győztünk, de a továbbjutás nem jött össze
Nagyot lépett előre az első meccshez képest a csapatunk, de túl nagy volt az odavágón összeszedett hátrányt.

Csodára vártunk – és a szurkolók, a tábor megteremtette azt a légkört, amelyben, ha valaki addig kételkedett is, rögtön hittel teli küzdővé változott. „A küzdelem maga a győzelem” felirattal és a csarnok falait megrengető hangorkánnal üzenték meg elvárásaikat: történjék bármi is a Krim elleni visszavágón, az utolsó másodpercig küzdeni, harcolni kell.

Ennek megfelelően játékosaink óriási elánnal vetették magukat küzdelembe, és főként a kőkemény védekezés eredményeképpen előnybe kerültünk. A Krim lassította a játékot, az összesítésben az első meccsen kiharcolt hétgólos fór tudatában bőven megtehette, de a 10. percben így is időt kellett kérnie, miután 5-2-re elléptünk. Kulcskérdésnek gondoltuk Ana Gros semlegesítését, elvégre az első meccsen ő jelentette a fő különbséget, és ez rendben is volt, sőt, a védekezésünk minden eleme nagyon is rendben volt, csak épp elöl a kulcsembereink közül Emily Bölk és Szöllősi-Zácsik Szandra se találta Jovana Risovic ellenszerét. A vendégek kapusa sajnos nagyon jól védett, és mert az átlövéseink nem sikerültek, a szélsőinket és a beállóinkat nem igazán tudtuk helyzetbe hozni. Leragadtunk hat lőtt gólnál, csaknem tizenegy percen át nem találtunk be, ez idő alatt pedig sajnos a Ljubljana átvette a vezetést (6-7) - még jó, ha Janurik Kinga és a védelem jól állt a lábán. A kezdésnél, az első tíz percben minden úgy alakult, ahogyan elképzeltük, ami esélyt adhatott a fordításra, de a játékrész második fele nagyjából eldöntötte a párharc sorsát. A szünetre ugyanis kétgólos meccshátránnyal, vagyis összesítésben mínusz kilenccel mehettünk, innen pedig félő volt, hogy a nyeregben lévő, csupa rutinos játékossal felálló Krim ellen nem lehet már esély.

A szurkolótáborunk azonban így se állt le egyetlen percre se, űzte, hajtotta a csapatot, és újra megmutatta, hogy egyedülálló. A pályán a második félidő első tíz perce nagyban hasonlított az első játékrészben látotthoz, ledolgoztuk az idő közben háromra növő hátrányunkat, de sajnos a folytatás is tükrözte a korábban látottakat, vagyis megint kiegyenesedett ellenfelünk.

Klujber Katrin volt kimagaslóan a legjobbunk, labdát szerzett, gólt lőtt, és ha már a továbbjutás túlzottan is messze került, részcélért, a meccs megnyeréséért küzdhettünk a vezérletével. Emily Bölknek ellenben semmi sem sikerült, ha a védők és a kapus eszén is túljárt már, akkor a kapufát forgácsolta szét a lövése többször is.

18-18-nál érkeztünk el az utolsó tíz perchez, amikor Szöllősi-Zácsik végre átlövésből is gólt lőtt, és utolsó rohamra indította a csapatot. Három gólra távolodtunk, de az idő fogyott, ráadásul néhány perces gólcsendjük után a vendégek újra betaláltak, és ebben a szituációban gyakorlatilag minden góljuk kettővel ért fel.

Győztünk, mégis szomorú arcok néztek maguk elé a lelátón. Illetve, büszkeség is volt a szemekben, mert ha valamire, akkor a tényleg utolsó másodpercig küzdő játékosainkra, valamint a lenyűgöző, valóban unikális szurkolótáborunkra büszkék lehettünk. A lefújás után szurkolóink hosszú perceken át éltették még a csapatot, elismerve a megalkuvást nem tűrő harcot - és megmutatva, hogy mi is a Ferencváros legnagyobb ereje.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–RK KRIM MERCATOR LJUBLJANA (szlovén) 26–22 (8–10)
Érd, 2200 néző. V: Vujacsics, Kazanegra (montenegróiak)
FTC: Janurik – Malestein 4 (2), E. Bölk 2, Stolle, Edwige 1, Szucsánszki, Márton G. 4. Csere: Suba (kapus), Klujber 10 (3), Szöllősi-Zácsik 1, Grbics 3, Kisfaludy, Csiszár-Szekeres, Kovács Anett 1. Edző: Elek Gábor
LJUBLJANA: Riszovics – Krpezs-Slezák 3, Gros 4 (2), Pineau, Brnovics 2, Stanko 2, Posavec 4. Csere: Arenhart (kapus), Lekics 3, Zabjek, Sercien Ugolin, Ljepoja 3, Van Kreij, Radoszavljevics 1. Edző: Natasa Derepasko
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–1. 10. p.: 5–2. 18. p.: 6–6. 28. p.: 8–9. 37. p.: 12–11. 41. p.: 12–13. 52. p.: 20–18. 55. p.: 23–20
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Az első mérkőzésen szerzett szlovén előny kitartott, a párharc sorsa Ljubljanában dőlt el. Lett volna minimális esélyünk itthon, de az első félidőben enervált volt a támadójátékunk, főleg az átlövésekből.
Natasa Derepasko: – Nagyszerűen harcolt a Ferencváros. Az első félidőben előbb a hazaiknál volt az előny, aztán a szünetben már mi vezettünk. Negyvenöt percig magas szinten játszottunk, azonosan teljesítettünk, mint ellenfelünk, de a hajrában csökkent az erőnk és a koncentrációnk is, könnyű gólokat kaptunk. Ettől függetlenül boldogok vagyunk, hogy negyeddöntőbe jutottunk.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin