2024. január 15.
Maradnak: hét sztárjátékosunk szerződést hosszabbított!
Az elmúlt évek sikereiben elévülhetetlen érdemeket szerzett kézilabdázóink kötöttek új szerződést az FTC-vel.

Miként azt klubunk elnöke, Kubatov Gábor hagyományos évértékelő beszédében bejelentette, női kézilabdacsapatunk kerete tovább erősödik, s ennek az erősödésnek az alapfeltétele, hogy a már jelenleg is a Ferencvárosban szereplő alapemberek szerződést hosszabbítsanak. Örömmel tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy számos egyeztetés végére pont került, így eldőlt, hogy 2024 nyarától is az FTC sikereiért küzd Klujber Katrin, Márton Gréta, Tomori Zsuzsanna, Andrea Lekics, Angela Malestein, Dragana Cvijics és Emily Bölk is.

Klujber Katrin

Klujber Katrin 2018 év végén érkezett a Népligetbe, azóta pedig minden évben együttesünk leggólveszélyesebb játékosának tekinthető. A Ferencvárossal egy bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert, az előző szezonban pedig a Bajnokok Ligája döntőjében is szerepelhetett. 2022-ben az év kézilabdázójának választották Magyarországon, vagány játékstílusa, pimasz labdaszerzései, villámgyors lövései és közvetlen személyisége miatt a szurkolók egyik legnagyobb kedvence. A lőtt gólok tekintetében évről évre egyre jobb, az előző idényben 123 bajnoki, 20 Magyar Kupa- és 115 Bajnokok Ligája-találattal zárt.

Márton Gréta

Márton Gréta megtestesíti mindazt, amit szurkolóink a Ferencváros szellemiségével összhangban elképzelnek: a Népligetben fogott a kezében először kézilabdát, egyetlen, kölcsönben töltött szezontól eltekintve egész eddigi pályafutását a Fradi-mezében töltötte. Tizennyolcadik évét kezdte meg FTC-játékosként, ő is részese volt az elmúlt évek sikereinek, egyszeres magyar bajnok, kétszeres Magyar Kupa-győztes, Bajnokok Ligája-ezüstérmes. 2021-ben ő lett az év magyar női kézilabdázója. Lenyűgöző képességei mellett szerénysége, alázatossága és klubhűsége tette sokak példaképévé.

Tomori Zsuzsanna

Tomori Zsuzsanna neve szinte egyet jelent a sikerrel… Amikor 2022 nyarán visszatért a Ferencvároshoz, beköszönő interjújában FINAL4-t, teltházas MVM Dome-ot vizionált, s 2023 júniusában mindez valósággá vált. Az aranyérem akkor nem jött össze, de lesz még esélye a nagy álmot beteljesíteni: Bajnokok Ligáját nyerni a Fradival. 2010 és 2015 között erősítette már klubunkat, akkor bajnoki és Magyar Kupa-címet ünnepelhetett, utóbbi 2023-ban is összejött, egyébként pedig négy BL-aranynál jár már a világ egyik legjobb védekező specialistája.

Andrea Lekics

Az egyetemes női kézilabda egyik legnagyobb alakja, aki a Ferencvárosban sokadik virágzását éli. 2023 őszén átlépte az ezergólos álomhatárt a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban, a futó idényben pedig a góllövőlista élmezőnyében található. BL-győztesként érkezett klubunkhoz, tavaly pedig Magyar Kupa-arannyal és BL-ezüsttel zárt.

Angela Malestein

Angela Malestein 2020-ban, újdonsült világbajnokként írta alá első ferencvárosi szerződését, és azóta is évről évre bizonyítja, hogy a világ egyik legjobbja a posztján. A holland jobbszélsőt az elmúlt két évadban a Bajnokok Ligája All Star-csapatába választották, miközben rendre csapatunk legeredményesebb játékosai között szerepel – minden Fradi-idényét 200 gól fölött zárta. A Ferencvárossal 2021-ben magyar bajnokságot, az előző két szezonban Magyar Kupát-nyert, 2023-ban pedig BL-ezüstérmet szerzett.

Dragana Cvijics

Dragana Cvijics 2022 nyarán kétszeres Bajnokok Ligája-győztesként és világbajnoki ezüstérmesként érkezett a Ferencvárosba. Első szezonjában klubunkkal is megszerezte első trófeáját, áprilisban Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett a Győr ellen, s természetesen részese volt a csodálatos tavaszi BL-menetelésnek, amelynek végén döntőt játszhattunk. Szerb beálló gyorsan a szurkolók szívébe zárta magát kiváló teljesítményének és a rá jellemző fanatizmusnak köszönhetően: ahogyan pályafutása korábbi állomáshelyein, úgy a Népligetben is minden meccsen ezer fokon ég. Az előző idényt kettő híján 100 góllal zárta, és ennél jelenleg gólerősebben játszik, vagyis könnyedén átlépheti a százgólos határt.

Emily Bölk

Emily Bölk 2020 óta erősíti a Ferencvárost, azóta csaknem 700 gólnál jár, a júniusi Bajnokok Ligája-elődöntőben, az utolsó másodpercekben szerzett győztes találata pedig örökké ott lesz a Ferencváros történelemkönyvében. 2021-ben magyar bajnok, az előző két évadban pedig Magyar Kupa-győztes lett, a 2021/22-es szezonban beválasztották a BL All Star-csapatába. Góljai mellett azzal is belopta magát a szurkolók szívébe, hogy hihetetlen gyorsasággal sajátította el a magyar nyelvet, most pedig az is eldőlt, hogy továbbra is gyakorolhatja majd.

Cikkajánló

Egy megvan - magabiztosan nyertünk a NEKA ellen!

Női kézilabdacsapatunk már a szünentben kilenc góllal vezetett, könnyedén hozta el a két pontot.

A közönségkedvenc Nerea Pena nagy bejelentést tett

Korábbi kézilabdázónk elárulta, miért döntött így, és melyik volt a legszebb ferencvárosi emléke – VIDEÓ

Balatonbogláron léphetünk még eggyel közelebb a célhoz

A NEKA elleni meccsel indulhat el a visszaszámlálás – női kézilabdacsapatunk nem hibázhat a bajnokságban.

A kezünkben a sorsunk a véghajrában

Hátralévő négy mérkőzéséből legalább hármat meg kell nyernie női kézilabdacsapatunknak a bajnoki címhez.

Klujber: „Ez a kezünkben van, nem szabad elengednünk!”

Női kézilabdacsapatunk a Győr elleni szűk vereség ellenére is nagy lépést tett a bajnoki cím felé – VIDEÓ!

A hibátlan mérleg oda, de a lépéselőny megmaradt!

Hatalmas küzdelem végén ugyan kikapott együttesünk Győrben, de így is közelebb került a bajnoki címhez.

Csúcsrangadóval indul a bajnoki hajrá

Legnagyobb riválisa otthonában lép pályára szombaton a bajnoki címért harcoló női kézilabdacsapatunk.

Kapaszkodtunk a fordulás után, de a csoda elmaradt

Nagyon rossz első félidő után a másodikban felcsillant a remény a fordításra, de a végére nem maradt erő.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin