2024. január 16.
Márton Gréta: „Megtiszteltetés számomra!”
A tizennyolcadik évét kezdte a Ferencváros sportolójaként az újból szerződést hosszabbító kézilabdázónk.

Miként arról beszámoltunk, női kézilabdacsapatunk hét meghatározó játékosa hosszabbított szerződést. A következő napokban szurkolóink folyamatosan olvashatnak beszélgetéseket az említett kézilabdázókkal, akik mesélnek a döntésük hátteréről, valamint a következő évek céljairól.

2006-ban lépett be először az FTC-MVM Népligeti Sportközpont ajtaján Márton Gréta, de akkor még egészen biztosan nem sejtette, hogy még a 25. születésnapját se kell betölteni ahhoz, hogy a sokak példaképévé váljon. Miként azt sem, hogy a szurkolók többek között élete első edzőjéhez, Pádár Ildikóéhoz, vagy épp Kökény Beatrixéhoz hasonlítják majd a klubhűségét. Balszélsőnk, akit  2021-ben az Év kézilabdázójának választottak Magyarországon, a kilencedik évét kezdi a felnőtt keret tagjaként, miközben már bajnoknak, kétszeres kupagyőztesnek, Bajnokok Ligája-ezüstérmesnek, illetve junior világbajnoknak vallhatja magát.

- Nagyon örültem annak, hogy továbbra is szeretnék, hogy itt legyek, számomra ez tényleg hatalmas megtiszteltetés – kezdte a válogatott sportoló. – Tudom, mindig ezt mondom, de tényleg annak is érzem, mert nagyon sokan szeretnének ebben a klubban játszani, és nekem megadatott, hogy már a tizennyolcadik évemet kezdem itt, a Ferencvárosnál, és a kilencedik szezonom a felnőttcsapatnál.

Az eltöltött idő hosszából következik, hogy Gréta az elmúlt tíz év fokozatos fejlődését szinte végig követte, a keret körülötte gyakorlatilag teljesen kicserélődött.

- Különleges végig gondolni az elmúlt éveken és látni, hogy a klub miként fejlődött lépésről lépésre, és talán én is hasonlóképpen jutottam egyre feljebb a ranglétrán. Azt is nagyon élvezem, hogy rengeteg jó játékossal játszhatok együtt, közülük néhányan a gyerekkori példaképeim között is ott voltak. Összességében valóra vált álom, hogy így, ilyen csapatban és körülmények között kézilabdázhatok. Érdekes, mert alapjáraton az a típus vagyok, aki nem annyira szereti a változásokat, szeretek a saját, megszokott közegemben maradni, de ahogy idősödöm, ez változik. Egyre inkább élvezem azt, hogy a mindennapokban, az öltözőben is megismerhetek különböző nemzetiségű játékosokat, különböző kultúrákat, és ez a pályán is élmény számomra. Rengeteget tanultam az elmúlt években, mindenkitől igyekszem azt ellesni, amiben igazán jó. Örömmel látom ugyanakkor azt is, hogy vannak továbbra is fiatal magyarok a keretben, akik ügyesek, tehetségesek, úgyhogy összességében nagyon szeretem ezt a közeget, ezt az egyveleget, amit alkotunk.

Cikkajánló

Egy megvan - magabiztosan nyertünk a NEKA ellen!

Női kézilabdacsapatunk már a szünentben kilenc góllal vezetett, könnyedén hozta el a két pontot.

A közönségkedvenc Nerea Pena nagy bejelentést tett

Korábbi kézilabdázónk elárulta, miért döntött így, és melyik volt a legszebb ferencvárosi emléke – VIDEÓ

Balatonbogláron léphetünk még eggyel közelebb a célhoz

A NEKA elleni meccsel indulhat el a visszaszámlálás – női kézilabdacsapatunk nem hibázhat a bajnokságban.

A kezünkben a sorsunk a véghajrában

Hátralévő négy mérkőzéséből legalább hármat meg kell nyernie női kézilabdacsapatunknak a bajnoki címhez.

Klujber: „Ez a kezünkben van, nem szabad elengednünk!”

Női kézilabdacsapatunk a Győr elleni szűk vereség ellenére is nagy lépést tett a bajnoki cím felé – VIDEÓ!

A hibátlan mérleg oda, de a lépéselőny megmaradt!

Hatalmas küzdelem végén ugyan kikapott együttesünk Győrben, de így is közelebb került a bajnoki címhez.

Csúcsrangadóval indul a bajnoki hajrá

Legnagyobb riválisa otthonában lép pályára szombaton a bajnoki címért harcoló női kézilabdacsapatunk.

Kapaszkodtunk a fordulás után, de a csoda elmaradt

Nagyon rossz első félidő után a másodikban felcsillant a remény a fordításra, de a végére nem maradt erő.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin