2024. március 25.
„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”
Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Csaknem öthónapos veretlenségi szériát tört meg női kézilabdacsapatunk a francia bajnoki cím várományosa, a Brest otthonában vasárnap este – persze, nekünk ennél fontosabb, hogy ezzel megfordította a párharcot, ledolgozta kétgólos hátrányát, és bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

– Nagyon jó érzés… - mondta mosolyogva Allan Heine a mérkőzést követően. – Egy hete olyan meccset játszottunk, amely után nem lehettünk teljesen elégedettek, tudtuk, hogy fel kell állnunk ahhoz, hogy fordítani tudjunk. Megvolt az elképzelésünk, a tervünk védekezésben és támadásban is, és azt hiszem, az is erősíti a boldogságomat, hogy megvalósítottuk. Nagyon magas szinten játszottak néhányan, Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott, de azt hiszem, erre van szükség, ha győzni akarsz a Brest otthonában.

Holland világbajnok jobbszélsőnk mellett is akadtak még kiemelkedőt nyújtó játékosok, a meccs során mindig volt valaki, aki a szorult helyzetben előhúzott egy extrát. Miként arról a tudósításban is említést tettünk, a játékosaink a melegítés alatt a kétgólos hátrány ellenére is magabiztosnak tűntek, ez pedig különös erőt sugároz.

– Őszintén, már a szombati edzés után azt éreztem, hogy megfordítjuk a párharcot, mert jó ritmusban edzettünk, a hangulat is rendben volt – mondta Klujber Katrin, aki hat gólt lőtt a visszavágón. – Nem szoktunk ilyet csinálni, de szerdán a teljes meccset visszanéztük közösen, és úgy álltunk fel a videó elől, hogy láttuk, mennyi tartalék maradt bennünk. A legjobb nyolc között vagyunk, ahol ismét nagyon nehéz párharc vár ránk, de élveznünk kell a lehetőséget.

A negyeddöntőben megismétlődik a két tavalyi elődöntő, hiszen míg a mieink az Esbjerggel találkoznak, addig a címvédő Vipers a Győrrel játszik (Odense – Bietigheim és CSM Bucuresti – Metz összecsapás lesz még), de a Brestben tíz gólig jutó Malestein még nem foglalkozott ezzel.

– Büszke vagyok a csapatra – kezdte a meccs egyik legjobbja. – Bíztam magunkban, ezért is mondtam a múlt heti meccs, a kétgólos vereség után, hogy a kihívás elfogadva. Tudtuk, hogy képesek vagyunk megfordítani a párharcot, hiszen többször is csináltunk már hasonlót, és fontos volt ez a mentális erő. Az ilyen találkozókon nem elég mondani, meg is kell mutatni, hogy mennyire akarod a sikert, és azt hiszem, mindenki láthatta, hogy mi megmutattuk.

Cikkajánló

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

Könnyed kezdés, óriási különbséggel vertük a briteket

Fölényes győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben.

„Ha leszakadna a lábam, akkor is vállalnám a játékot”

Nem volt zavartalan Klujber Katrin felkészülése az olimpiai selejtezőre, de motiváltan várja a rajtot.

Célegyenesben a női válogatott felkészülése

Csütörtöktől vasárnapig Debrecenre és a női olimpiai selejtezőre figyel a honi kézilabda-társadalom

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin