2022. szeptember 17.
Megtörnénk Szikoráék ötvenhét meccses sorozatát
Csaknem másfél éve veretlen a vasárnapi ellenfelünk, amely az előző idényben négy trófeát gyűjtött.

Egy évadnyi kihagyás után tért vissza múlt héten a Bajnokok Ligája-színpadra az elmúlt évben minden lehetséges trófeát begyűjtő SGBBM Bietigheim, és ötödik nekifutásra a top sorozatban is nagyot alkotna. Ehhez éppenséggel nekünk is lehet néhány szavunk, legalábbis a csoportküzdelmek alatt mindenképpen megpróbálunk pontokat elcsípni tőlük – és az Odense elleni hazai sikert (27-23) követően magabiztosan utazhatunk Németországba.

Magabiztosan, de feltétlenül óvatosan, tehetjük hozzá gyorsan, hiszen a tisztelet minimum jár annak a csapatnak, amely ötvenhét (!) tétmérkőzésen keresztül marad veretlen. Márpedig a Bietigheimmel ez a helyzet: 2021. március 31-én a Dortmund nagy csatában felülmúlta (30-28), azóta azonban minden bajnoki, kupa és nemzetközi kupameccsen győzött, így lett német bajnok, kupa- és szuperkupa-győztes, valamint az Európa-liga-serleget is elhódította.

Ezt a sorozatot törnénk meg vasárnap délután, de ehhez nem lesz elég az átlagos teljesítmény, pláne védekezésben. A Bietigheim ugyanis támadásban kimagasló, az idei négy meccsén sorrendben harmincnyolc, harminchat, negyvenhat, illetve negyvennégy góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját. Ezek közül a leginkább figyelemreméltó a BL-nyitányon a Banik Most idegenbeli megsemmisítése (23-46), amely után sokan tették fel a kérdést, hogy vajon a csehek kerete ennyire karcsú vagy a németeké ennyire erős.

A válasszal néhány fordulót még érdemes várni, de azt a névsor alapján is leszűrhetjük, hogy a Bietigheimnél bizony van minőség. Kim Naidzinavicius és Xenia Smits a legjobb német játékosok közé tartozik, az Angela Malestein szerint védekezésben is kiváló balátlövő, Kelly Dulfer világbajnoknak vallhatja magát, Trine Ostergaard Jensen a dán válogatott erőssége, Karolina Kudlac-Gloc az ideálisnál jóval többször okozott már kellemetlenséget nekünk, míg Danick Sneldert és Szikora Melindát egyetlen Fradi-szurkolónak sem kell bemutatni. Snelder a sajnálatos térdsérülése miatt biztosan nem játszik vasárnap, Szikora azonban ott lesz a németek kapujában.

Ha már itt tartunk, az imént említett Malestein hétvégéje is izgalmasnak ígérkezik, elvégre hat éven át a soros ellenfelünket erősítette – ezzel kapcsolatban hosszabban is beszélgettünk vele ITT.

Ami a Bietigheim jellegzetességeit illeti, komoly tempóra számíthatunk, hiszen szélsőik veszedelmesen jól és gyorsan indulnak, épp emiatt a visszarendeződésünk minősége a siker kulcsa lehet. A mieinkkel történetük során eddig hatszor mérkőztek meg, s bár a mérleg nyelve felénk billen (4-2), a legutóbbi hazai meccsünk mély és keserű nyomokat hagyhatott mindenkiben. A játékosaink közül sokan betegségből visszatérve vállalták a pályára lépést akkor, és ez meglátszott az összképen, végül 35-24-es vereséget szenvedtünk. Még jó, hogy egy héttel később visszavágtunk, 15-6-os félidei állás után biztos kézzel menedzseltük le a második játékrészt, a végeredmény 29-25 lett.

Ezt alighanem kérdés nélkül aláírnánk, de sajnos ennél többet kell dolgozni, küzdeni majd a pontokért. A szurkolói támogatásban ugyanakkor bízhatnak a lányok, hiszen a vendégszektorba már mintegy hetven jegy elkelt, és továbbiak kaphatóak online.

A csapat szombaton utazik Ludwigsburgba, a meccs vasárnap 14 órakor kezdődik.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

A-csoport, 2. forduló

SG BBM Bietigheim - FTC-Rail Cargo Hungaria

Helyszín: MHP Aréna, Ludwigsburg

Időpont: 2022. szeptember 18., 14 óra

Játékvezetők: Yann Carmaux és Julien Mursch

Jegyár: 16 euró - online jegyvásárlás ITT.

TV: Sport 1

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin