2021. augusztus 27.
Rengeteg hiba, sima vereség a Krimtől
Fáradtan, tompán és rengeteg hibával játszott női kézilabdacsapatunk a kaproncai torna első napján.

A felkészülési időszak legnehezebbnek ígérkező mérkőzése előtt állt női kézilabdacsapatunk, amely pénteken este Kaproncán lépett pályára az előző évhez képes összehasonlíthatatlanul megerősödött Krim Ljubljana ellen. Ennek megfelelő iramban kezdődött a meccs, szikrázó ütközéseket, látványos gólokat és védéseket láthattunk már az első támadásoknál. Aztán azt is, hogy a szlovénok kapusa, Jovana Risovic nagyon elkapta a fonalat, sorban fogta a ziccereket és az átlövéseket, sokáig csak Kovács Anett, valamint Emily Bölk tudott túljárni az eszén. Előbb két-három gólra, majd nem sokkal később négyre távolodott a Krim, és ekkor időt kért Elek Gábor. Edzőmeccs ide vagy oda, finoman szólva is érződött rajta az elégedetlenség, persze, ezt azzal együtt se csodálhattuk, hogy az előszezon során talán most lehet a legfáradtabb a társaság. Elvégre múlt pénteken és szombaton, majd kedden is edzőmeccs, szerdán és csütörtökön pedig két-két edzés szerepelt a programban.

Ha a játék nem is változott sokat az időkérés után, a játékrész hajrájára legalább paprikássá vált a mieink hangulata – alighanem hozzátett ehhez az is, hogy ekkor már mínusz kilencről (5-14) kellett kapaszkodni. Jót tett az összképnek a kis feszültség, néggyel csökkentettük a hátrányt, a szünetre pedig 11-17-nél mehettünk. Tartalék éppenséggel maradt még bennünk az első félidőhöz képest, támadásban gyakorlatilag mindenkitől többet várhattunk, egyedül Emily Bölk villogott a meccs első periódusában.

A fordulás után próbáltuk gyorsítani a tempót és ezzel alaposan feljavult a játékunk. A negyvenedik perc környékén háromszor is támadhattunk a négyre zárkózásért, de hihetetlenül bosszantó hibákat vétettünk, ezért képtelenek voltunk ötön belülre férkőzni. Negyedik nekifutásra aztán sikerült, Klujber Katrin szerencsés góljával, de nem hozott nagy változást az "áttörés", mert elfogyott a lendület, újra szétesett a védekezésünk. Hozzátehetjük, hogy nem a mérkőzés megnyerése volt az elsődleges cél, ez jól látszott a játékosok forgatásán, de a most látottnál mindenkitől többet várhatunk, bármilyen összetételben is lép pályára együttesünk. Vereség lett a vége, méghozzá viszonylag sima, de inkább most jöjjön ki a gyenge teljesítmény, mint néhány hét múlva, amikor már pontokba kerülhetnek a hibák.

Megmutatta a Krim Ljubljana, hogy új igazolásaival komoly tényező lehet a Bajnokok Ligájában, mi pedig saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, hogy ezen a szinten ennyi hibával még csak szoros meccset se lehet játszani. A kaproncai tornán szombaton a harmadik helyért lépünk pályára.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Kapronca

FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Ljubljana 24-32 (11-17)
Gólszerzők: Szöllősi-Zácsik 6, Klujber 5, Grbics 5, Bölk 4, Stolle 1, Kovács 1, Márton 1, Malestein 1, ill. Stanko 8, Lekic 7, Cvijic 5, Varagic 4, Svetik 4, Pineau 2, Krpez Slezak 1, Ljepoja 1.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin