2020. október 23.
Veszélyes ellenfél érkezik, de nyerni kell
A Krim Ljubljana a Rosztov-Don otthonában is pontot szerzett – szombaton 16 órától fogadjuk a szlovénokat.

Ha Bajnokok Ligája, akkor Krim Ljubljana – valahogy így is fogalmazhatunk női kézilabdacsapatunk következő ellenfelével kapcsolatban. Merthogy az 1995. óta egy kivétellel az összes szlovén bajnokságot megnyerő együttes huszonhatodszor szerepel a legrangosabb európai kupában. Nála többször csupán a Horvátországban egyeduralkodó Podravka indult a BL-ben, huszonhétszer, ebben a versenyben harmadik a Buducsnoszt Podgorica (25), negyedik a Metz (22), míg ötödik a Ferencváros (21). A szlovénok ráadásul – éppúgy, ahogyan a Buducsnoszt – kétszer a trónra is felültek, vagyis komoly tradíciókkal és múlttal rendelkező riválist fogadhatunk az Érd Arénában.

Tiszteletet vívott ki magának a Krim továbbá a futó szezonban elért eredményeivel is. A Viperstől egyetlen góllal kapott ki (26-27), a Rosztov-Don otthonából elcsent egy pontot (23-23), s bár a Metz viszonylag könnyedén verte (33-27), a Bietigheim ellen hatgólos hátrányt fordított a maga javára (28-26). Vagyis, óriási hiba lenne legyinteni Uros Bregar együttesére, amely egyébként a nyáron alaposan átalakult.

Az Alja Varagic, Polona Baric, Nina Zulic hármas összesen száznegyvenkilenc gólt lőtt az előző BL-kiírásban, de most egyikük sem segíthet: Zulic a Kastamonu játékosa lett, Baric visszavonult, Varagic pedig gyermeket vár. Rajtuk kívül Tamara Mavsar visszavonulása érinthette érzékenyen Bregart, ugyanakkor Brzin, Vesligaj, Rebicova, Snopova, Mamic és Klobucar távozása nem hagyott mély nyomokat. Az érkezők közül az Amorimhoz hasonló felépítésű brazil, Viera nagyon bevált, de igazoltak francia (Oceane Sercien-Ugolin), szerb (Jovana Risovic), montenegrói (Branka Konatar) és horvát (Matea Pletikosic) kézilabdázót is. A nyáron tehát az elmúlt évekhez képest nagyon nemzetközivé vált a Krim kerete, összesen hét náció képviselteti magát a szlovénok öltözőjében.

Persze, nem nevezhetjük verhetetlennek sem a Ljubljanát, de aligha kérdéses, hogy a mieink nincsenek csúcsformában, miután nyolc játékosunkat nélkülözzük szeptember közepe óta a koronavírus-járvány miatt. Jó hír, hogy van rá remény, hogy Julia Behnke után szombaton lesz újabb visszatérő, de erről elsősorban az orvosok döntenek. Ha pedig az engedélyek rendben lesznek, még akkor se várhatjuk, hogy ilyen hosszú kihagyást követően valaki ereje teljében álljon újra csatába.

Akármennyire is nehéz a helyzet viszont, ezt a meccset meg kell nyernünk ahhoz, hogy tartsuk a lépést a csoportunkban, úgyhogy a játékosok nagyon számítanak a szurkolók támogatására. Az elmúlt két találkozót az Esbjerg és a CSM Bucuresti otthonában a szurkolóink fizikai jelenléte nélkül kellett megvívni, ezúttal pont ezért jelenthet óriási lökést a lányoknak, ha komoly támogatás érkezik a lelátóról.

Szurkoljon tehát mindenki, belépő még kapható az összecsapásra, ráadásul a kézimeccs után a focistáink Újpest elleni derbijére is gond nélkül át lehet érni.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a sportcsarnokba való belépés előtt testhőmérséklet-mérés lesz (akinek magasabb a testhőmérséklete, mint 37,5 fok, az sajnos nem léphet be), továbbá a belépést követően kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata. Fokozottan kérjük, hogy mindenki ügyeljen a saját – és mások egészségére, illetve használja a kihelyezett kézfertőtlenítőt.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 6. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Ljubljana
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2020. október 24., 16:00
Játékvezetők: Ana Vranes és Marlis Wenninger (osztrákok)
EHF ellenőr: Zuzana Fuleova (szlovák)
TV: Sport 1
Jegyár: 4500-7500 Ft. Online ITT, személyesen pedig a meccs helyszínén, szombaton, 14 órától.

Cikkajánló

Másodszor a svédek voltak jobbak az Eb-főpróbán

Vasárnap jóval többet próbálgatta a csapatot a Danyi-Elek kettős a svédek elleni felkészülési meccsen.

Legyőztük a svédeket az Eb-felkészülés hajrájában

Vezettünk már öttel is, aztán sokáig csak rohantunk a svédek után, a végén mégis győztünk.

Zöld út az Eb-re, minden teszt negatív!

Miután a héten elvégzett mindkét teszt negatív lett játékosainknak, csatlakozhattak a válogatott kerethez.

Háfra remek csele és gólja a legszebbek között - VIDEÓ

Női kézilabdacsapatunk játékosának látványos gólját is a Top 5-be jelölte az EHF - VIDEÓ!

Késve mehetnek csak a válogatotthoz játékosaink

A Krim Ljubljana a lefújást követően mintegy negyvenöt perccel jelezte a pozitív tesztet.

Belefért a tíz perc hullámvölgy Ljubljanában

Az első félidő közepét nagyon elszúrtuk, azt leszámítva viszont kétség sem férhetett a győzelmünkhöz!

A kaotikus félév utolsó meccse jön

Női kézilabdacsapatunk a szezon első felének utolsó meccsére készül, illetve pénteken utazik Szlovéniába.

Egy pozitív eset, a csapat folytatja a munkát

Női kézilabdacsapatunk egy tagja pozitív tesztet produkált, mindenki más negatív.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most