2021. szeptember 13.
Fradisták is népszerűsítik a KEK-et
Atlétánk, Kazi Tamás és kézilabdázónk, Kovacsics Anikó is reklámarca a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának.

Október 14-16. között 12. alkalommal rendezi meg a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK). Az eseményen 6 sportágban, 3 napon keresztül, közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten. A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben és nagypályás labdarúgásban, s idén először a multisport esemény kiegészül egy futóversennyel.

Az MVM Paksi Atomerőmű támogatásával, a KEK RUN 2021 elnevezésű eseményre október 16-án kerül sor a Ludovika Campuson. A futóverseny célja, hogy az amatőr és profi futók számára is egyaránt biztosítson versenyzési lehetőséget. Emellett ezzel az újonnan behozott sportággal a szervezők célja az is, hogy magát a sportot, illetve az egészséges életmódot hirdessék kicsik és nagyok között egyaránt. A verseny kezdő futóknak is kiváló lehetőséget biztosít, hogy megmérettessék magukat, hiszen akik most vágnak bele a futásba, ők az 5.5 km-es távon tudják kipróbálni magukat. Akik egy picit hosszabb távot választanának, ők a 10 km-es távra tudnak nevezni. Ezenkívül a 10 km-es távot akár váltóban is lehetőségük lesz a sportolni vágyóknak teljesíteni. 

A Ferencvárosi Torna Club a KEK kiemelt szakmai támogatója, így az FTC két sportolója is népszerűsíti az októberi eseményt, a 104-szeres válogatott kézilabdázónk, Kovacsics Anikó, illetve a 32-szeres magyar bajnok középtávfutónk, Kazi Tamás.
Kazi kiemelte, hogy minden olyan esemény, amiben a sport, de leginkább a futás központi szerepet játszik az számára nagy jelentőséggel bír, míg Kovacsics Anikó fantasztikus dolognak tartja, hogy a Kárpát-medence minden pontjáról Budapestre érkeznek az egyetemista fiatalok.
„Örülök, hogy a klubom, a Fradi is odaállt emellé a kezdeményezés mellé, természetes, hogy én is támogatom a KEK versenyeit, igaz ez minden sportágra, amiben összemérik a tudásukat a fiatalok, így a legújabb versenyszámra, a futásra, a KEK Runra is” – mondta Kovacsics.

A futóverseny és a KEK is kiegészül egy jótékonysági gyűjtéssel – a kárpátaljai, Munkácsi 3. számú II. Rákóczi Ferenc Középiskola számára -, így akik csatlakoznak az eseményekhez, egyúttal a társadalmi felelősségvállalás jegyében is egy jó ügy mellé állnak.

A nevezési felület valamennyi sportágban elérhető a www.kekbudapest.hu oldalon szeptember 9-től, s az eseménnyel kapcsolatos további részleteket is ezen a weboldalon talál.

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család öt tagját köszönthetjük április 19-én.

Rájuk emlékezünk ma

Férfi labdarúgócsapatunk egykori vezetőedzőjére és egykori játékosára emlékezünk április 19-én.

Őket ünnepeljük ma

Április 18-án több korábbi sportolónkat köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

A Fradi-család három tagjára emlékezünk április 18-án.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Két egykori vízilabdázónkra emlékezünk április 17-én.

Fradi 125: Rendelje elő!

Jusson hozzá hamarabb az FTC történelmét megörökítő kiadványhoz!

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin