2021. december 28.
Ilyen volt a szakosztályok éve – 2. rész
Négyrészes cikksorozatunk második részében áprilistól júniusig vizsgáltuk, hogy mi történt szakosztályainknál.

Atlétika

Április 17-én egy 65.38 méteres dobással magyar bajnok diszkoszvetőnk, a borítóképünkön látható Huszák János megnyerte a Dobó SE - Németh Pál Dobóakadémia Versenysorozat szombathelyi fordulóját. Huszák az új egyéni csúcs mellett annak is örülhetett, hogy dobása az idei világranglista ötödik legjobbja volt, ráadásul atlétánk a 32. helyen állt a pontversenyben, ami olimpiai kvalifikációt ért.

Április 24-én egy háziverseny keretében felavatták atlétáink az új borítású ugrópályánkat az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban. A verseny után a FradiMédia riportere is kipróbálta a pályát. Kollégánkat profi atlétáink vezették be a hármasugrás, a távolugrás és a magasugrás rejtelmeibe.

Huszák János májusban is folytatta remek szereplését, a hónap második hétvégéjén 65.35 méterrel aranyérmes lett a spliti Európa-kupán. Eredménye azért is volt kimagasló, mert másfél méterrel nagyobbat dobott, mint a második helyen végző izlandi ellenfele.

Huszák spliti sikere mellett még két hétvégi versenyen remekeltek a fradista atléták május elején. A 47. Paulínyi Jenő Emlékversenyen a felnőttek között magyar bajnok sprintereink, Csóti Jusztina és Máté Tamás 100 méteren győzött, előbbi 300 méteren második lett. A férfiak 300 méteres versenyszámát Enyingi Patrik Simon nyerte míg a nőknél 100 gáton Gődény Pálma harmadikként zárt.

Az Atlétikai Magyar Csapatbajnokságot később megnyerő FTC májusban a győri elődöntők során kvalifikálta magát az őszi, székesfehérvári fináléba, küldöttségünkből Csóti Jusztina 200 méteren új egyéni csúccsal nyert, de elsőként zárt hármasugrásban Galambos Tibor, férfi 200 méteren Máté Tamás és 4x400 méteres férfiváltónk is.

Május végéhez közeledvén többszörös magyar bajnok atlétánkkal, Szabó Lászlóval és családjával készítettünk riportot.

Május 22-23-án az Ikarus Atlétika Pályán rendezték meg a Budapest Bajnokság és Budapest Open - Schulek Ágoston Emlékversenyt. A kétnapos versenyen több számban is taroltak a ferencvárosi atléták.

A férfiaknál Máté Tamás 100 és 200 méteren is győzött, Pap Kristóf távolugrásban diadalmaskodott, míg az ifjúsági gerelyhajítóknál Herczeg Attila nyert. A nőknél másik sprinterünk, Csóti Jusztina remekelt. Magyar bajnokunk 100-on és 200-on is új egyéni csúccsal győzött. Szintén első lett 100 méter gáton Edőcs Fanni, Gődény Pálma pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az FTC atlétika szakosztálya a következő hétvégén egy aranyat, három ezüstöt és két bronzot szerzett a Budapest Nyílt Felnőtt Bajnokságon.

Június 19-20. között a bolgár Stara Zagorában zajló atlétikai Csapat Európa-bajnokság szombati napján Csóti Jusztina megnyerte a 100 méteres versenyszámot, ráadásul a 11.65-ös időeredményének köszönhetően új egyéni csúcsot is futott!

Csóti Jusztina a dobogó tetején. Képünk illusztráció!

A hónap végén Huszák János 63.31 méteres dobásával győzni tudott a 126. Atlétika Magyar Bajnokságon. Rajta kívül Máté Tamás 200 méteren győzött Debrecenben, ahol a két arany mellett hét ezüst- és hat bronzérmet nyertek a Ferencváros versenyzői.

 

Birkózás

Április 10-11. között a bulgáriai Plvodivban rendezték meg a Dan Kolov - Nikola Petrov Nemzetközi Birkózóversenyt, amelyen a magyar válogatott tagjaként ott volt a ferencvárosi Szabados Noémi. Felnőtt magyar bajnokunk a 65 kilogrammosok ötfős mezőnyében megnyerte az első három mérkőzését, majd a döntőnek is beillő összecsapáson kikapott a hazaiak birkózójától, Sofia Georgijevától, így ezüstérmet szerzett.

Májusban a fotón látható Váncza István révén U23-as Európa-bajnoki címnek örülhettünk, a férfi kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában induló FTC-versenyző ugyanis a szkopjei döntőben legyőzte a török Kadir Kamalt. Júniusban, Varsóban Váncza egy súlycsoporttal feljebb, a 72 kilósok között indult. Bár a negyeddöntőben kikapott, a bronzmérkőzés összejött neki, ahol pontozással legyőzte a 2017-es U23-as Eb-aranyérmes lengyel Roman Pacurkowskit.

 

Curling

Április 15-én, csütörtökön az FTC Dream Team férficsapatának győzelmével kezdődött a hathetes csapatbajnokság, a mieink a Team Tatár ellen arattak 8-7-es győzelmet. Pénteken az első női meccs is Fradi-győzelemmel ért véget, az FTC Girl Jam 8-4-re győzött a Hackers ellen. Női csapatunk összességében is az első hétvége legnagyobb nyertese, hiszen három mérkőzéséből három győzelmet aratott, így hatalmas lépést tett a rájátszás felé.

Az FTC curlingesei folytatták remek szereplésüket az Országos Csapatbajnokságban, ahol májusban az is eldőlt, hogy a női csapat, az FTC Girl Jam a döntőben szerepelhet. A férfiaknál az FTC Dream Team ugyan alulmaradt az elődöntőben, egy óvás után a fináléba került, ahol a Vasas G-Force csapatát legyőzve diadalmaskodott. Az FTC Girl Jam kikapot a Vasastól, így ezüstérmesként zárt.

 

Kajak-kenu

Május végén az akkor még ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta nyerte az olimpiai válogatót 500 méteren, így a szegedi sikernek köszönhetően megváltotta helyét a kajak négyesben is. Később Bodonyi Dórával K2-500-on is elsőként ért célba. Mielőtt hivatalosan is bejelentették volna, hogy versenyzőnk mely számokban áll rajthoz Tokióban, Kozák Danuta párosban arany-, egyesben pedig ezüstérmet nyert 500 méteren a poznani Európa-bajnokságon. Teljesítményével Kozák Danuta neve június végén felkerült az Eb-győztesek falára is az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban.

 

Rövidpályás gyorskorcsolya

Áprilisban egy népszerű kvízjátékban teszteltük rövidpályás gyorskorcsolyázóinkkat, a Liu-testvéreket. Ki a nagyobb divatdiktátor? Ki vezet jobban? Ki a romantikusabb? – ezekre a kérdésekre is megkaptuk a választ.

 

Teke

Női tekecsapatunk a Rákoshegyi VSE II. legyőzésével 2021 májusában megnyerte a magyar bajnokságot, ezzel 17 év után zárt újra elsőként. A felnőtt csapat tagjai voltak: Szabó Mónika, Heimbann Ibolya, Nagy Beatrix, Tóth Andrea, Hári Boglárka, Hegedűs Tímea, Tóbiás Anett, Fuit-Sinka Cintia és Mátraháziné Kiss Julianna.

Férficsapatunk számára júniusban ért véget a Szuperliga, az FTC ötödik lett.

 

Úszás

Április első napján dőlt el, hogy Sós Csaba szövetségi kapitány döntése értelmében az FTC részéről öt úszó, Mihályvári-Farkas Viktória, Verrasztó Evelyn, Biczó Bence, Török Dominik Márk és Verrasztó Dávid vehet részt az Európa-bajnokságon.

A hónap végén kiválóan zárult a Verrasztó-testvérek számára a Helsinkiben megrendezett Helsinki Swim Meet nemzetközi úszóverseny, hiszen összesen nyolc éremmel, köztük hét arannyal és egy ezüsttel zárták. Május egy ennél is nagyobb sikert tartogatott, a 17 esztendős Mihályvári-Farkas Viktória ugyanis élete első felnőtt világversenyén másodikként csapott a célba 400 méter vegyesen, a hazai Eb-n.

Június 21-én azt is kihirdették, hogy az FTC-től kik utazhatnak Tokióba: Sós Csaba választása Európa-bajnok klasszisunk, Verrasztó Dávid mellett Verrasztó Evelynre és Mihályvári-Farkas Viktóriára esett.

 

Vívás

Májusban Beke Vince sikerének örülhettünk, vívónk a tőrözők nemzetközi Európa-bajnoki válogató-versenyén állhatott fel a dobogóra, júniusban pedig junior női és férfi csapatunk is bajnok lett a korosztályos csapat országos bajnokságon.

 

Cikksorozatunk eddig megjelent részei

1. rész: januártól márciusig

2. rész: áprilistól júniusig

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

Április 24-én a Fradi család öt tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

A Fradi család négy tagjára emlékezünk április 24-én.

Így tart nyitva májusban a Fradi Shop

Május 1-jén és május 3-án is zárva tart a Groupama Arénánál található Fradi Shop.

Rá emlékezünk ma

Korábbi vízilabdázónkra emlékezünk ma.

Simon Tiborra emlékezünk

Halálának 22. évfordulóján emlékezünk meg a legendás 2-esről, Simon Tiborról.

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ

A Ferencvárosi Torna Club Elnöksége 2024. május 23-a 9.00 órára hívja össze az FTC közgyűlését.

A bajnoki ünneplés kulisszái mögött és Bodrogi90!

A Fradi TV legújabb adásában örömmámor, női kéziseink, Bodrogi Gyula és focistánk faültetése.

Heti program

Ezen a héten is számos mérkőzésen szoríthatunk a Ferencvárosért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin