2022. július 4.
Szép eredmények az FTC sportolóitól
A vasárnap véget ért budapesti vizes világbajnokságon összesen hét FTC-kötődésű éremnek örülhettünk.

Női vízilabda

A magyar női vízilabda válogatott tizenhét év után szállhatott medencébe világbajnoki döntőben, ahol végül a második helyet szerezte meg az Egyesült Államok ellen. Az FTC-Telekom Waterpolo együttesét 2+2 játékos képviselte a nemzeti csapatban: a kerettagságot a Ferencvárosból harcolta ki a vb-n hét gólt szerző Máté Zsuzsanna, illetve a nyolc gólt és tíz asszisztot jegyző Vályi Vanda. A következő szezontól csapatunkat erősítő Gurisatti Gréta tizenhét gólja mellett kiosztott öt asszisztot, míg a Fradihoz szintén idén csatlakozó Leimeter Dóra tizenkét góllal és tizennégy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

25 kilométeres nyíltvízi úszás

Hatalmas sikert ért el klubunk junior magyar bajnok úszója, Gálicz Péter, aki a harmadik helyet szerezte meg a 25. vizes világbajnokság nyíltvízi úszóversenyének 25 kilométeres döntőjében. A huszonkét éves sportoló a döntő után külön kiemelte a FTC szerepét a sikerben, majd a döntő után így nyilatkozott a fradi.hu-nak: „Minden eddigi eredményemet, így a világbajnoki bronzérmemet is az FTC-nek köszönhetem. Ebben a klubban kezdtem el sportolni 2010-ben, a közös edzések, az edzőtáborok mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy most világbajnoki bronzérmesnek vallhatom magam.”

Légiósaink

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabacsapatából két játékos nyert érmet a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Az olasz válogatottat erősítő Luca Damonte a második helyet szerezte meg együttesével, miután a döntőben büntetőpárbaj után alulmaradtak Spanyolország ellen. Balkezes játékosunk nyolc gólt, valamint tizenkét gólpasszt jegyzett a tornán.

Friss igazolásunk, Stylianos Argyropoulos a görög válogatott tagjaként szerzett bronzérmet, miután a görögök a harmadik helyért vívott meccsen 9-7 arányban győzelmet arattak Horvátország ellen. Játékosunk remekül szerepelt a tornán, összesen tizenöt góllal és hat gólpasszal járult hozzá a görög válogatott sikeréhez.

Cikkajánló

Rá emlékezünk ma

Nemrég elhunyt klasszis vízilabdázónkra emlékezünk április 26-án.

Őket ünnepeljük ma

Április 26-án a Fradi család hét tagját köszönthetjük.

Őt ünnepeljük ma

Ezen a napon férfi kézilabdázónkat köszönthetjük.

Megkoszorúztuk Czibor Zoltán szobrát Komáromban

Az egykori kiváló labdarúgó 1948 és 1950 között szolgálta a Ferencvárost.

Őket ünnepeljük ma

Április 24-én a Fradi család öt tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

A Fradi család négy tagjára emlékezünk április 24-én.

Így tart nyitva májusban a Fradi Shop

Május 1-jén és május 3-án is zárva tart a Groupama Arénánál található Fradi Shop.

Rá emlékezünk ma

Korábbi vízilabdázónkra emlékezünk ma.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin