2020. február 18.
A Fradival lett magyar bajnok, most már a vb-re készül
Csinos és szélsebes rövidpályás gyorskorisunk elárulta, mit jelent neki a Liu testvérekkel dolgozni – INTERJÚ!

Mint arról nemrég beszámoltunk, rövidpályás gyorskorcsolyázónk, Lockett Deanna az elmúlt hónapokban mutatott jó teljesítményének köszönhetően utazhat a márciusi, dél-koreai világbajnokságra. Ausztrál származású sportolónkkal élete első magyar bajnoki címéről, első Európa-bajnokságáról és a Magyarországon eddig átélt és megszerzett tapasztalatairól beszélgettünk.

- Szívből gratulálok a világbajnokságon való szereplés kiharcolásához! Számítottál rá vagy meglepett?
- Nagyon boldog vagyok, hogy indulhatok a világbajnokságon és először Magyarország színeiben. Ugyanakkor nem lepett meg a szövetségi kapitány döntése, hiszen az elmúlt hónapokba nagyon sok munkát beletettem, harcoltam, küzdöttem az egész szezonban és meg is lett az eredménye.

- Szeptemberben megszerezted az első magyar bajnoki címedet, januárban életed első Európa-bajnokságán vehettél részt. Hogyan foglalnád össze az elmúlt hónapokat?
- Olyan volt, mint egy hullámvasút. Egyszer fent, máskor lent. Voltak olyan versenyek, amelyek nagyon jól sikerültek, míg volt olyan viadal, ahol nem igazán jött ki a lépés, többet vártam magamtól. Viszont nagyon felemelő és szórakoztató érzés volt életem első Európa-bajnokságán indulni, ráadásul magyar közönség előtt. 

- Körülbelül egy éve élsz és versenyzel Magyarországon. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál?
- Csodálatos élmény volt mindaz, amit átéltem ebben az egy évben. Körbeutaztam a világot, igazi profi sportolókkal és bajnokokkal készülhettem egy nagyon erős csapatban. Mindannyiunk számára mindig a legjobb eredmény elérése a cél és nagyszerű, hogy mindezért együtt dolgozunk hétről hétre.

- Mi a különbség az egy évvel ezelőtti és a mostani Deanna között?
- Azt gondolom, hogy sokat kellett tanulnom arról, hogy milyen ebben a csapatban lenni, dolgozni és egymást segíteni az edzéseken. Ezt arra értem, hogy mielőtt Magyarországra jöttem, sokat voltam és készültem egyedül. Ez most nagy lehetőség, hogy ilyen jó lányokkal és fiúkkal dolgozhatok együtt.

- Januárban, Debrecenben életed első Európa-bajnokságán szerepelhettél, ahol három B-döntős helyezésed lett. Hogyan emlékszel vissza az Eb-re?
- Nagyon szerettem volna jobban teljesíteni az egyéni számokban. Több, apró hibát követtem el, de ugyanakkor volt néhány igazán jól sikerült futamom is. Úgy vélem, hogy ebben a sportágban akkor érhetsz el sikert, ha mindent alaposan összeállítottál és a megfelelő időben alkalmazod. Ezen még dolgoznom kell a jövőben. A 3000 méteres váltónk nagyon jól ment, a büntetésért viszont kár volt. Ugyanakkor jövőre ugyanúgy harcolni fogunk az éremért!

- Hogyan telnek a következő hetek a világbajnokságig?
- Ugye kihagytam a Világkupa-sorozat utolsó, hollandiai állomását, hogy hazautazzam és többet, már célirányosan a vb-re készülhessek. Személy szerint úgy éreztem, hogy most erre van szükségem, mert szerettem volna szellemileg és fizikailag is felfrissülni az utóbbi hónapok sok utazása és versenyzése után.

- Azért a világbajnokság más lesz, mint egy Világkupa-állomás vagy az Eb. Milyen esélyekkel és célokkal utazol majd ki Dél-Koreába?
- Érzem és tudom magamról, hogy erős korcsolyázó vagyok. Bár mint mondtam, az egész arról szól, hogy verseny közben hogyan tudod alkalmazni a felkészülés során elsajátítottakat, a sportág nagyon kiszámíthatatlan. Most azért harcolok és küzdök, hogy márciusra még erősebb legyek és remélem, hogy mindez majd egy kis szerencsével is társul majd a világbajnokságon.

A szöuli világbajnokságot március 13. és 15. között rendezik meg. A versenyen Lockett Deanna mellett a férfiaknál Liu Shaolin Sándornak, Liu Shaoangnak, Krueger Cole-nak, Krueger John-Henrynek és Varnyú Alexnek szurkolhatunk.

Molnár Péter

Cikkajánló

Öt fradista is ott van az EB-keretben

Kihirdették a gdanski Európa-bajnokságra utazó csapatot, amelybe több Fradi-koris is bekerült.

Három fradista is Európa trónjára lépett!

Ez történt szakosztályainkkal idén januárban, februárban és márciusban - VIDEÓK!

A Fradi versenyzői hódították el a vándorkupát

A lányoknál és a fiúknál is FTC-versenyzőhöz került a vándorkupa a rangos short trackes utánpótlás versenyen.

Három arany és még hat érem az FTC tehetségeitől

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink kilenc érmet nyertek a hétvégi Tesztversenyen.

Újra jégen a short trackesek, nyolc FTC-érem a termés

A Gyakorló Jégcsarnokban zárt kapukkal rendezték meg a juniorok Olympic Hopes nevű versenyét.

Cukiságfaktor kimaxolva Liu Shaolin édes kiskutyájával

Ismerjék meg világklasszis sportolónk cuki kisállatát, aki még trükközött is kameráink előtt – VIDEÓ!

10 aranya és két magyar bajnoka lett az FTC-nek!

A nemrég felnőtt Világkupán induló fradista minden számot megnyert a hétvégi országos bajnokságon.

Szöulban elmarad a vb! Így reagáltak a magyar sztárok!

A nemzetközi szövetség döntött: Dél-Koreában biztosan nem lesz rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most