2022. május 19.
33: Statisztikák, érdekességek a bajnokcsapatról
Ryan Mmaee volt a legeredményesebb játékosunk a 2021/2022-es idényben.


Az OTP Bank Liga vasárnap befejeződött idényében sorozatban negyedszer is bajnok lett az FTC, amely a futballcsapat történetének 33. aranyérmét nyerte. Bajnokaink névsora IDE kattintva látható, ITT pedig arról írtunk, hogy játékosaink közül ki hányadik bajnoki aranyát nyerte! Az alábbiakban statisztikai oldalról közelítjük meg az újabb címvédést.

Ryan Mmaee a házi gólkirály

A tavaly nyáron szerződtetett csatár, Ryan Mmaee sérülés miatt csupán 21 bajnokin léphetett pályára, a rendelkezésre álló időben mégis maradandót alkotott, hiszen 13 gólt szerzett. E teljesítményének köszönhetően ő lett a Ferencváros házi gólkirálya! 

A marokkói válogatott támadó minden sorozatot (bajnokság, BL-selejtező, EL-csoportkör, MOL Magyar Kupa) figyelembe véve összesen 39 meccset játszott, ezeken pedig 19-szer volt eredményes. Mindemellett 6 gólpasszt is kiosztott. 

Ryan Mmaee mögött a kilencgólos Tokmac Nguen végzett a bajnoki góllövőlista második helyén, mögötte a januárban eligazolt Myrto Uzuni végzett hét találattal. 

Az FTC 60 bajnoki gólján egyébként 18 játékos osztozott. A legeredményesebb trió mögött öt góllal Franck Boli, három-három találattal Aissa Laidouni, Kristoffer Zachariassen és Róbert Mak, kétgólosként Fortune Bassey, Botka Endre, Stjepan Loncar, Marko Marin és Vécsei Bálint, valamint az egygólosok, Carlos Auzqui, Muhamed Besic, Eldar Civic, Marquinhos, Anderson Esiti és Oleksandr Zubkov zártak.

A védelem dicsérete

Gólpasszok terén Ryan Mmaee 6 asszisztjához hasonlóan teljesített Tokmac Nguen és Eldar Civic is. Ami még figyelemre méltó, az Pászka Lóránd teljesítménye: a télen, Soroksárról szerződtetett védő öt bajnokin szerepelt, ezeken azonban négy gólpasszt is kiosztott – ha több meccset játszik nálunk, jó eséllyel elsőként zárt volna ebben az összevetésben.

Az összképet tekintve nemcsak a támadók, hanem a hátsó alakzat is hozzátette a magáét a bajnoki címhez: együttesünk 33 élvonalbeli meccsen 31 gólt kapott, ami nem egészen egy gól/meccses átlag, Dibusz Dénes és Bogdán Ádám kapuját vették be a legkevesebbszer az ellenfelek. Közvetlen riválisaink közül az ezüstérmes Kisvárda és a Puskás Akadémia is 34-34 gólt szedett be, a negyedik helyezett MOL Fehérvár pedig 43-at. 

Idegenben messze a Ferencváros lett a legjobb

Tizenhat vendégként lejátszott mérkőzésen 12 győzelem, valamint két-két döntetlen és vereség a mérleg – ez messze a legjobb mutató az OTP Bank Ligában, 38 vendégségben szerzett pontunk ugyanis 11-gyel több, mint a vendégtabellán második Puskás 27 pontja. A Groupama Arénában hét pontvesztésünk is volt a szezonban, 33 pontunk a vonatkozó tabella második helyére volt elegendő.

A rangadókon vegyesen teljesített a csapat. A második helyezett Kisvárda ellen három meccsen 6, a Puskás Akadémia ellen 2, a MOL Fehérvár ellen viszont 9 pontot szereztünk. Háromból három derbit nyertünk, s ami talán ennél is nagyobb szó a szurkolók körében, az az, hogy 2021-hez hasonlóan 2022-ben is az Újpest FC legyőzésével sikerült behozhatatlanra hizlalni előnyünket. 

Bajnokcsapatunk tagjai jelenleg megérdemelt pihenőjüket töltik, a címvédés felé vezető út első lépését július utolsó hétvégéjén tehetik meg.

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin