2019. december 31.
A BL-győzelem, a 30. bajnoki cím vagy Yoda és társai?
Ismét szavazhattok az Év Fradi-pillanatára! • Íme, a 10+1-es lista! – VIDEÓK, SZAVAZÁS!

Szerencsére idén sem maradtunk világraszóló magyar és egyben ferencvárosi sikerek nélkül. Bajnokok Ligája- és Világkupa-győzteseket és Európa-bajnokokat köszönthettük felnőtt és utánpótlás szinten, csodálatos érmeknek örülhettünk jégkorongban, fantasztikus Fradi fiesztán ünnepelhettük futballistáink 30. bajnoki címét, de tornászunk, Balázs Krisztián is kitett magáért a sportág történelmi versenyén. Megannyi diadalból nehéz is volt összeállítani a tíz és plusz egy legemlékezetesebb pillanatot, most azonban szurkolóinkon a sor, hogy kiválasszák a számukra legkedvesebb fradista győzelmet! A sikereket időrendben haladva elevenítjük fel, a szavazást pedig január 12-én zárjuk le.

Egyszerre több sikerre is lehet szavazni, de egy nap csak egy szavazat küldhető! Lássuk, a jelölteket!

1. Női jégkorongozóink megnyerték a DEBL-t – február 24.
Tegye fel a kezét, aki azt gondolta, hogy női hokisainknak bármilyen esélye lehet az osztrák bázisú felnőtt női liga, a DEBL négyes döntőjében? Kétségkívül, a lányok parádés játékkal jutotta be a legjobb négy közé, de a végső győzelem a másik három csapat jóval esélyesebb volt. Na, ez az FTC-Telekom játékosait egyáltalán nem érdekelte és előbb a Kitzbühelt verték 4-2-re, majd elképesztő védekezéssel és egyetlen góllal 1-0-ra nyertek hazai jégen a KMH II ellen és történelmi sikert aratva megnyerték a sorozatot!



2. Férfi jégkorongcsapatunk magyar bajnok lett és megnyerte az Erste Ligát – április 2.
Az FTC-Telekom az előző szezonban kiválóan teljesített az Erste Ligában. A csapat nagyon összeért Fodor Szabolcs és a stáb keze alatt, a sorozatos győzelmeknek és a jó szereplésnek köszönhetően előbb megnyerte az alap- és a középszakaszt, majd a rájátszásban a Vienna Capitals II és a DEAC kiejtésével és a Csíkszereda elleni varázslatos, 4-1-es sikerével 22 év után magyar bajnok lett és története során először emelhette a magasba az Erste Liga trófeáját.



3. Férfi labdarúgóink 30. bajnoki címe és a Fradi fieszta – május 19.
2019. április 27-e emlékezetes nap lesz klubunk életében, ugyanis férfi labdarúgóink már úgy léphettek pályára a Budapest Honvéd ellen, hogy a MOL Vidi döntetlenjének is köszönhetően megnyerték 30. bajnoki címüket. Az ünneplés a május 19-i, Puskás Akadémia elleni utolsó bajnokit követően a Budapest Parkban megrendezett Fradi fiesztán tetőzött, amikor több ezer szurkoló ünnepelt együtt a csapattal.





4. Női labdarúgóink is bajnokok lettek – június 2.
Az aranyévhez női futballistáink csodás szezonja is nagyban hozzájárult. Az FTC-Telekom a bajnoki döntőben visszavágott a címvédő MTK-nak és kettős győzelemmel, történetese során pedig harmadszorra elhódította a bajnoki címet.



5. Férfi vízilabdázóink megnyerték a Bajnokok Ligáját – június 8.
Sorozatban megnyert kilenc trófea. Már kimondva is elképesztő, úgy pedig különösen, hogy mindezt egy csapat, az FTC-Telekom Waterpolo férfi együttese nyerte meg. Ezek közül kiemelkedik a klub történetének első Bajnokok Ligája-elsősége, amelyet Varga Zsolt csapata hannoveri Final8 végén, a görög sztárcsapat, az Olyimpiakosz Pireusz ötméteresekkel történő legyőzésével emelhetett a magasba.



6. Balázs Krisztián junior világbajnoki bronzérmes lett – június 30.
Ifjúsági olimpiai bajnok tornászunk, Balázs Krisztián számára az év versenye a Győrben megrendezett I. Junior Torna Világbajnokság volt. Kiki amellett, hogy az egyik reklámarca is volt a vb-nek, kiválóan szerepelt, ugyanis egyik legerősebb szerén, nyújtón a döntőben két helyet javítva bronzérmet nyert hazai közönség előtt.



7. Három fradistával junior Európa-bajnok lett a magyar női kézilabda-válogatott - július 21.
Listánkon először, de nem utoljára szerepel egy magyar válogatott, amely több fradistával a keretben nagy tettet hajtott végre. A sort a junior női kézilabda-válogatott nyitja, amely három ferencvárosi kézissel, Bánfai Kírával, Tóth Nikolettel és Zsiborás Lucával a soraiban minden mérkőzését megnyerve Európa-bajnok lett a győri kontinensviadalon.



8. Férfi labdarúgóink bejutottak az UEFA Europa League csoportkörébe – augusztus 29.
Ismét futball! Sergei Rebrov együttese hatalmas küzdött a Bajnokok Ligája selejtezőjében és bár a Dinamo Zagreb búcsúztatta a mieinket, az UEFA Europa League playoffkörébe kerülve a litván Suduva ellen már az EL-csoportkör volt a tét. A Fradi az idegenbeli 0-0 után itthon teltház előtt 4-2-re nyert és feljutott a főtáblára!



9. Három fradistával Világkupát nyert a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó – november 11.
November elején, a gyorskorisok második Világkupa-állomásán, Montrealban szenzációsat ment az 5000 méteres férfiváltó. A három fradistával, Liu Shaolin Sándorral, Liu Shaoanggal és Krueger Cole-lal felálló magyar csapat a dél-koreaiakkal egyszerre célba érve aranyérmes lett. Ilyenre a sportág történetében még soha sem volt példa, így a magyarok a pjongcsangi olimpiai bajnoki cím után Kanadában is történelmet írtak.  

A váltó győzelmét ITT nézheti meg!

10. Fiatal vívónk sorozatban három Európai Körversenyt nyert meg - december 15.
Zárásként ismét egy egyéni sportág nem akármilyen fradista egyénisége. Vívó szakosztályunk rendkívül tehetséges tőrözője, a még mindig csak kadét korosztályú Szemes Gergő már a felnőttek között is letette a névjegyét, de az év végén elsősorban korcsoportjában parádézott. Gergő az Európai Körverseny budapesti, mödlingi és hallei versenyét is megnyerte, ráadásul úgy, hogy mindhárom viadalon több, mint 200 (!) induló volt!



+1 Koreográfiák a futballmérkőzéseken
A plusz egy ezúttal időben többször is jelentkező esemény volt. Labdarúgóink idei fantasztikus bajnoki és nemzetközi meneteléséhez szurkolóink nem csak hangos buzdítással segítették, hanem a hazai meccsek előtt több látványos koreográfiával is kedveskedtek a csapatnak. Volt itt Rocky Balboa, Yoda, három aranycsillag, magyar zászló, óriási „Harc!” molinó, de még sorolhatnánk.



Created with Quiz Maker

 

Cikkajánló

FTC-Kisvárda: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin