2024. április 10.
A DVTK legyőzésével növeltük előnyünket az élen
Varga Barnabás korai góljával és Szevikjan első FTC-találatával itthon tartottuk a három pontot.

Harmincnégyszeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a múlt hét vasárnapi, Paks elleni győzelem után a DVTK-t fogadta az OTP Bank Liga 21. fordulójának pótlásán. A mérkőzésen Dejan Sztankovics a Dibusz - Botka, Abena, Cissé, Civic - Maiga, Abu Fani, Loncar - Szevikjan, Varga Barnabás, Marquinhos kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

I. félidő

A kezdőrúgást a vendégek végezhették el, de nem sokáig birtokolták a labdát: az első percben Varga Barnabás csapott le egy röviden hazaadott labdára, majd a Diósgyőr hálójába gurított (1-0). A következő negyedórában főleg a mieink akarata érvényesült, bár olykor a vendégek is eljutottak a kapunk előterébe. A 18. percben Marquinhos és Abu Fani játszott össze, majd izraeli légiósunk elesett az ellenfél tizenhatosán belül. A játékvezető azonban nem ítélt büntetőt, sőt, játékosunkat sárga lappal büntette műesésért. Ettől függetlenül nem kellett sokáig várni a következő Fradi-gólra: a 22. percben Szevikjan a tizenhatos jobb sarkáról vette célba Danilovics kapuját, és óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe (2-0)

A 31. percben ellenfelünknek is lehetősége akadt, Bényei tekert a jobb szélről, jócskán a kapu mellé. Három perccel később ismét Szevikjan próbálkozott, ezúttal középről, távoli lökete csak kevéssel tévesztett célt. Öt perccel a félidő vége előtt Varga Barnabás ért bele egy jobb oldalról érkező beadásba, de a labda elszállt a bal kapufa mellett. Röviddel ezután Loncar került helyzetbe, lövését bravúrral hárította Danilovics. 

II. félidő

A második játékrészben is csapatunk veszélyeztetett először, a 47. percben Varga Barnabás fejelt kapu mellé. Négy perccel később Marquinhos próbálkozott, de távoli lövése nem talált kaput. Az 56. percben szépítettek a vendégek: Cissé ért bele rosszul a labdába, a hibát Vancas használta ki, és Dibusz hálójába lőtt (2-1). A 67. percben Klimovics járt közel a gólszerzéshez, de lövésébe Abena még bele tudott érni, így az a felső lécen csattant. A második félidőben pályára lépett együttesünkben Kodro, Ramírez, Ben Romdhane, Zachariassen és Makreckis is. A hajrában az állás már nem változott, így legyőztük a DVTK-t a 21. forduló pótlásán, és 11 pontra növeltük előnyünket a tabella élén. Csapatunk legközelebb április 14-én, vasárnap a ZTE otthonában lép pályára. 

 

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 21. forduló (pótlás)

FTC-DVTK 2-1 (2-0)

FTC: Dibusz - Botka, Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 63.) - Maiga, Abu Fani, Loncar (Ben Romdhane, 63.) - Szevikjan (Zachariassen, 74.), Varga B. (Kodro, 63.), Marquinhos (Makreckis, 83.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

DVTK: Danilovics - Csorbadzsijszki, Szatmári, Stephen, Bokros - Holdampf - Acolatse (Jurek, 81.), Bényei (Klimovics, a szünetben), Vallejo, Vancas (Szabó, 74.) - Edomwonyi (Pernambuco, 74.)
Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

Sárga lapok: Abu Fani (18.), Botka (63.), Abena (73.), illetve Bényei (28.), Szatmári (35.), Vancas (73.), Csorbadzsijszki (90+2.)

Gólok: Varga B. (1.), Szevikjan (22.), illetve Vancas (56.)

 

Cikkajánló

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin