2024. április 7.
Hajrágóllal győztük le a Paksot
Adama Traoré a 89. percben szerezte meg a három pontot érő gólt a Paks ellen.

Az április harmadikai, DVTK elleni kupasikert követően a második helyen álló Paks együttesét fogadta 34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 27. fordulójában. A találkozón Dejan Sztankovics a Dibusz - Makreckis, Abena, Cissé, Civic - Loncar, Maiga - Zachariassen, Abu Fani, Marquinhos - Varga Barnabás kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. A kezdőrúgás előtt került sor a HSA Hónap Játékosa-díj átadására. A beérkezett szavazatok alapján március hónap legjobb Fradi-labdarúgója a magyar válogatott támadója, Varga Barnabás lett, aki immáron negyedszer érdemelte ki az elismerést, melyet a Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor adott át.

I. félidő

A kezdőrúgást a vendégek végezhettek el, de együttesünk rögtön az első percben magához ragadta a kezdeményezést. A harmadik percben Zachariassen beadását követően Varga Barnabás fejelhetett kapura, de kísérlete elakadt egy paksi védőben. Három perccel később Marquinhos centerezéséről csak centikkel maradt le norvég légiósunk. A 15. percben ismét ígéretes támadást vezettek a mieink, Varga Barnabás és Marquinhos játszott össze a jobb szélen, majd Loncarhoz került a labda, de bosnyák középpályásunk lövését Szappanos bravúrral védte. Röviddel ezután ismét Loncar került helyzetbe, a vendégek csak az utolsó pillanatban tudtak tisztázni.

A 20. percben ellenfelünk többször is veszélyeztett, előbb Dibusz ütötte ki a labdát, majd a gólvonalról tisztázott védelmünk. Négy perccel később egy paksi szabadrúgás után Könyves elé került a labda, aki kapásból lőtt, de kapusunk bravúrral hárított. Rövidesen újra a mi perceink következtek, de Szappanos újra góltól védte meg csapata kapuját: előbb Zachariassen lövését, majd Abu Fani két próbálkozását hatástalanította. A vendégek hálóőre a 32. percben megint óriási bravúrt mutatott be: Marquinhos passzolt a jobb szélen egyedül meginduló Zachariassenhez, aki nem tudta értékesíteni a ziccert.

II. félidő

A szünet után sem kellett sokáig várni az első Fradi-helyzetre, a 47. percben Abu Fani beadását fejelte kapu fölé Abena. A második játékrész első harmadában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, majd a 63. percben Varga Barnabás fejelt kapufát, ezután a kipattanót lábbal próbálta a kapuba juttatni, de ismét a kapufát találta el. A 66. pecben Dejan Sztankovics először cserélt, Loncart Ben Romdhane váltotta. Négy perccel később Varga Barnabás ollózó mozdulattal szerette volna bevenni a paksiak kapuját, de Szappanos megint a helyén volt. A 72. percben Zachariassent Traoré váltotta.

A 79. percben Abu Fani szögletére Cissé érkezett, de védőnk a jobb kapufa mellé bólintott. Két perccel később Marquinhos helyett Szevikjan, Varga Barnabás helyett Kodro, míg Civic helyett Ramírez érkezett. A cserék után csapatunk előtt újabb lehetőség adódott, de Traoré fejesét Szappanos fogta. A 87. percben Dibusznak is játékba kellett avatkoznia, kapusunk Szabó jobb alsóba tartó lövését védte.A 89. percben végül megtört a jég, Ben Romdhane került ki a jobb szélre, beadására Traoré érkezett, aki a paksi kapuba továbbított (1-0). A hosszabbításban Ben Romdhane még a kapufát is eltalálta, de több gól végül nem született, így együttesünk otthon tartotta a három pontot.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 27. forduló

FTC-Paks 1-0 (0-0)

FTC:
 Dibusz - Makreckis, Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 81.) - Loncar (Ben Romdhane, 66.), Maiga - Zachariassen (Traoré, 72.), Abu Fani, Marquinhos (Szevikjan, 81.) - Varga B. (Kodro, 81.)

Paks: Szappanos - Lenzsér (Tóth, 90.), Kinyik, Szabó - Kovács (Vas, a szünetben), Mezei (Haraszti, 80.), Windecker, Papp, Szélpál - Skribek (Szabó, 67.), Könyves (Böde, 67.)

Sárga lapok: Zachariassen (38.), Abu Fani (44.) illetve Kovács (7.), Lenzsér (33.), Windecker (44.)

Gól: Traoré (89.)

Cikkajánló

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin