2019. április 17.
A Fradi képviseli hazánkat a Foci a Barátságért vb-n
Idén az FTC fiatal labdarúgói vesznek részt a Gazprom Foci a Barátságért Nemzetközi Gyermekprogramban.

A Ferencvárosi Torna Club három ifjú focistájából, két fiúból és egy lányból álló kis csoportja képviseli hazánkat a Gazprom Foci a Barátságért Nemzetközi Gyermekprogramban, amelynek záróeseményét 2019. május 28 - június 2. között rendezik meg Madridban. A program célja az ifjúsági futball támogatása mellett a kilenc alapvető emberi érték; a barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elhivatottság, győzelem, tradíció és becsület népszerűsítése a fiatalok körében, a focin keresztül.

A Nemzetközi Barátság Táborba világhírű labdarúgók és játékvezetők is kilátogatnak, akik különféle sporteseményeken és edukációs programokon játszanak és sportolnak együtt a gyerekekkel. A táborban többek között különleges tematikájú edzések, valamint a Kilenc Érték Iskola mesterkurzusai és játékos programjai várják a résztvevőket.

A program magyarországi nagykövete korábbi ötvenkilencszeres válogatott labdarúgónk, Hajnal Tamás, aki 2015-ös hazatérésétől 2018-as visszavonulásáig magyar bajnoki címet, három Magyar Kupát, és egy Ligakupát nyert a Ferencvárossal, és jelenleg sportmenedzserként szolgálja klubunkat.

„Fiatal labdarúgóként mi is felnéztünk az akkori sztárokra, így hatalmas lehetőség ez a programba bekerülő gyerekeknek. Olyan körülmények között, és olyan súlyú eseményen vehetnek részt, amiről a legtöbben csak álmodhatnak. Emellett találkozhatnak akár a példaképeikkel is. Reméljük, örökre szóló élményeket szereznek maguknak, amit elvihetnek egész későbbi pályafutásuk során. Emellett sokat tanulhatnak azokról az alapvető emberi értékekről is, amik a Ferencvárosi Torna Clubban is alapvető fontosságúak az utánpótlás nevelésében is” – mondta Hajnal Tamás a programról.

A tehetséges játékosok és edzőjük közösen látogatnak el Madridba, hogy együtt játszanak a világ minden tájáról érkező gyerekekkel, valamint részt vegyenek a Foci a Barátságért Világbajnokságon. A változatos sport- és edukációs programok végével a résztvevők június 1-jén a helyszínen, élőben tekinthetik meg a 2019-es UEFA Bajnokok Ligája döntőjét, a madridi Wanda Metropolitano stadionban.

A programról listavezető NB I-es labdarúgócsapatunk MOL Vidi elleni április 20-ai rangadója előtt is megemlékezünk a Groupama Arénában: a mérkőzés előtt a labdarúgókat bekísérő gyermekek az esemény szimbólumát, egy-egy „barátság karkötőt” fognak viselni.

A Foci a Barátságért Nemzetközi Gyermekprogrammal kapcsolatos további részletes információk ITT érhetőek el.

Cikkajánló

A Real sztárja már visszavonult, a Chelsea-é a padon

A román bajnokság listavezetője, a CFR Cluj az utolsó edzőtábori ellenfelünk.

A Bundesliga 2 gólkirály-jelöltjére kell figyelnünk

Sergei Rebrov együttese ismét német csapattal mérkőzik meg az edzőtáborban.

„A 90 perces terheléstől még erősebbek leszünk”

Ihor Haratin beszélt a spanyolországi edzőtábor hajrájáról.

Nyilasi Tibor: 65

Ezüstcipős legendánk 2020. január 18-án, szombaton ünnepli 65. születésnapját – videó!

Videón Haratin, Zubkov és Skvarka gólja

Videós meccsösszefoglaló a Köln U21 elleni, 3-2-es győzelemről.

„Egyre jobban alakul minden”

Fiatal játékosunk, Csontos Dominik értékelte a Köln U21 elleni győzelmet és az edzőtábort.

Ötgólos meccset nyertünk meg Spanyolországban

Haratin, Zubkov és Skvarka találatával vertük a Köln U21-es csapatát.

Végső búcsú dr. Springer Miklóstól

Klubunk néhai elnökségi tagjától, az FTC alapító elnökének unokájától január 31-én, pénteken búcsúzunk.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most