2019. április 17.
A Fradi képviseli hazánkat a Foci a Barátságért vb-n
Idén az FTC fiatal labdarúgói vesznek részt a Gazprom Foci a Barátságért Nemzetközi Gyermekprogramban.

A Ferencvárosi Torna Club három ifjú focistájából, két fiúból és egy lányból álló kis csoportja képviseli hazánkat a Gazprom Foci a Barátságért Nemzetközi Gyermekprogramban, amelynek záróeseményét 2019. május 28 - június 2. között rendezik meg Madridban. A program célja az ifjúsági futball támogatása mellett a kilenc alapvető emberi érték; a barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elhivatottság, győzelem, tradíció és becsület népszerűsítése a fiatalok körében, a focin keresztül.

A Nemzetközi Barátság Táborba világhírű labdarúgók és játékvezetők is kilátogatnak, akik különféle sporteseményeken és edukációs programokon játszanak és sportolnak együtt a gyerekekkel. A táborban többek között különleges tematikájú edzések, valamint a Kilenc Érték Iskola mesterkurzusai és játékos programjai várják a résztvevőket.

A program magyarországi nagykövete korábbi ötvenkilencszeres válogatott labdarúgónk, Hajnal Tamás, aki 2015-ös hazatérésétől 2018-as visszavonulásáig magyar bajnoki címet, három Magyar Kupát, és egy Ligakupát nyert a Ferencvárossal, és jelenleg sportmenedzserként szolgálja klubunkat.

„Fiatal labdarúgóként mi is felnéztünk az akkori sztárokra, így hatalmas lehetőség ez a programba bekerülő gyerekeknek. Olyan körülmények között, és olyan súlyú eseményen vehetnek részt, amiről a legtöbben csak álmodhatnak. Emellett találkozhatnak akár a példaképeikkel is. Reméljük, örökre szóló élményeket szereznek maguknak, amit elvihetnek egész későbbi pályafutásuk során. Emellett sokat tanulhatnak azokról az alapvető emberi értékekről is, amik a Ferencvárosi Torna Clubban is alapvető fontosságúak az utánpótlás nevelésében is” – mondta Hajnal Tamás a programról.

A tehetséges játékosok és edzőjük közösen látogatnak el Madridba, hogy együtt játszanak a világ minden tájáról érkező gyerekekkel, valamint részt vegyenek a Foci a Barátságért Világbajnokságon. A változatos sport- és edukációs programok végével a résztvevők június 1-jén a helyszínen, élőben tekinthetik meg a 2019-es UEFA Bajnokok Ligája döntőjét, a madridi Wanda Metropolitano stadionban.

A programról listavezető NB I-es labdarúgócsapatunk MOL Vidi elleni április 20-ai rangadója előtt is megemlékezünk a Groupama Arénában: a mérkőzés előtt a labdarúgókat bekísérő gyermekek az esemény szimbólumát, egy-egy „barátság karkötőt” fognak viselni.

A Foci a Barátságért Nemzetközi Gyermekprogrammal kapcsolatos további részletes információk ITT érhetőek el.

Cikkajánló

Fontos információk a derbire érkezőknek!

Sztárparádé várja a Fradi Múzeumban drukkereinket, érkezzenek időben a lezárások miatt is!

Mobildonor mezben a derbin!

Különleges mezben, jó ügyet képviselve lépnek pályára vasárnap a Fradi focistái.

FTC–Újpest: ezekkel a meccsnapi programokkal várjuk!

Széles programkínálattal, rengeteg élménnyel várjuk szurkolóinkat a Groupama Arénába!

A „Fekete párducra” emlékeztek

A korábbi 86-szoros válogatott kiválóság február 4-én lenne 97 esztendős.

Hajrágólokkal a harmincnegyedikért

Férfi labdarúgócsapatunk nem Pakson biztosította be először a győzelmét a végjátékban.

Közeleg az év meccse, körbejártuk a Puskás Arénát

Az UEL-nyolcaddöntő visszavágója már biztos, hogy a legtöbb nézőt vonzó Fradi-meccs lesz a stadionban – VIDEÓ!

Csodacseréink értékelték a paksi győzelmet

A góllal debütáló Owusu a hideggel is küzdött, Zachariassen örül a sikeres visszatérésnek – VIDEÓ!

„Tudtuk, hogy csak harcias játékkal nyerhetünk”

Sztanyiszlav Csercseszov azzal a céllal küldte pályára Owusut, hogy gyorsítson a játékon, és fordítson.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin