2024. január 6.
A góllövőlista éllovasa is a Ferencvárosban folytatja!
Kenan Kodro spanyol és német élvonalbeli tapasztalattal is rendelkezik.

Habib Maiga csütörtöki leigazolása után újabb érkezőről számolhatunk be, bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk színeiben folytatja ugyanis pályafutását az OTP Bank Liga góllövőlistáját 11 találattal vezető bosnyák támadó, Kenan Kodro! Az alábbiakban bemutatjuk a Fehérvár FC-től szerződtetett játékos eddigi útját.

Pályakép

Kenan Kodro 1993. augusztus 19-én született Spanyolországban, Donostia-San Sebastiánban. A bosnyák családból származó Kodro spanyol földön ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, az Antiguoko után a Real Sociedad ifjúsági csapata szerződtette őt 2010-ben. A baszkok U19-es és B-csapata után kölcsönben a CD Lagun Onak, majd 2014-től véglegesen az Osasuna volt Kodro pályafutásának következő állomása. Az Osasunánál Kodro 28 élvonalbeli mérkőzés mellett 52 másodosztályú meccsen kapott lehetőséget, majd 2017 júliusától 2018 februárjáig a német FSV Mainz játékosa lett. Németországból előbb a svájci Grasshoppershez, majd a dán FC Köbenhavn együtteséhez vezetett az útja, 2019. január 31-én a dánoktól igazolta át Kodrót a szintén spanyol első osztályú Athletic Bilbao. Három éve, 2021 januárjában újabb kölcsönadás következett, a Real Valladolid vitte el Kodrót, ám júniusban lejárt a kölcsönidőszak, ezt követően szerződtette a Fehérvár FC a bosnyák játékost.

A balszélsőként és csatárként is bevethető Kodro a fehérváriaknál az évek során 88 tétmérkőzésen 44 gólt szerzett, mindezek mellett pedig 9 gólpasszt is kiosztott. A 2023. augusztus 6-án lejátszott Fehérvár–FTC bajnokin kétszer is eredményes volt ellenünk, amikor 5-3-ra győztünk. Az aktuális szezonban ezen kívül betalált még a Puskás Akadémia, a Kisvárda, a DVTK, a Mezőkövesd és a Paks ellen is, 11 góljával a teljes liga legeredményesebb játékosa.

Legújabb labdarúgónk Bosznia-Hercegovina nemzeti csapatában eddig 15-ször léphetett pályára, két gólt szerzett. Címeres mezben 2017-ben debütált, számítottak rá a legutóbbi Eb-selejtezősorozatban is. A közelmúltban édesapja, Meho Kodro menesztése (a korábbi Barcelona-csatár volt a szövetségi kapitány) után viszont lemondta a válogatottságot.

Kodro érkezésével az OTP Bank Liga aktuális gólkirályát, Varga Barnabást és a jelenlegi legeredményesebb játékost is csapatunkban tudhatjuk.

NÉVJEGY

Név: Kenan Kodro
Születési hely, idő: Donostia-San Sebastián (Spanyolország), 1993.08.19.
Állampolgársága: bosnyák, spanyol
Posztja: balszélső, csatár
Korábbi klubjai: Real Sociedad Y, Real Sociedad U19, Real Sociedad B, CD Lagun Onak, CA Osasuna, FSV Mainz 05, Grasshoppers, FC Köbenvahn, Athletic Bilbao, Real Valladolid, Fehérvár FC
Sikerei: 1x Spanyol Szuperkupa-győztes (2020/2021)
Válogatottság: Bosznia-Hercegovina (15 mérkőzés/2 gól)

 

Jegy- és bérletinformációk

A Ferencváros az idei első tétmérkőzéseit februárban vívja, a pontos kezdési időpontokat IDE kattintva tudhatja meg. A holtszezonban is zajlik a bajnoki bérletek értékesítése, illetve ne feledjék: január 9-től indul a jegyárusítás az Olympiakosz elleni UEKL-meccsre is! Ezzel kapcsolatban ITT minden információt megtalál!

Cikkajánló

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Szigeti Ferenc

Életének 95. évében elhunyt férfi labdarúgócsapatunk egykori játékosa, Szigeti Ferenc.

Zaljlik a licit a DVSC elleni dedikált meccslabdákra

Abena első góljának labdája 80 ezer forintnál jár.

Így készültünk különleges anyák napi ünnepségünkre

Elnökünk ötlete nyomán, hónapokig tartó szervezést követően meghatóra sikerült az idei anyák napja – VIDEÓ!

„Mi is úgy élvezhetjük a meccset, mint az ép emberek”

Korlátok nélkül programunk nagy sikerrel zajlott április hónapban – VIDEÓ!

Ezért nem mindennapi Myenty Abena teljesítménye

Védőjátékos legutóbb 20 éve tudott duplázni labdarúgócsapatunkban az NB I-ben.

Ünnepelje 35. bajnoki címünket legújabb kollekciónkkal

Sorozatban hatodik bajnoki elsőségünk alkalmából jelent meg a BCS35 kollekció.

78 találat! NB I-es gólcsúcsot döntöttünk a DVSC ellen

A 12 csapatos labdarúgó NB I-ben egy együttes sem ért el annyi gólt, mint mi a mostani idényben.

A kétgólos Abena: „Ezt neked ajánlom, anya!”

Játékosunk örült, hogy édesanyja a helyszínen látta dupláját, és gólöröme is szóba került – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin