2021. október 1.
„A játékunkkal elégedett vagyok, az eredménnyel nem”
Az FTC vezetőedzője szerint ha a kisebb hibákat kijavítjuk, képesek lehetünk győzni.

Mint megírtuk, férfi labdarúgócsapatunk csütörtök este vendéglátóként 3-1-es vereséget szenvedett a Real Betistől az UEFA Európa Liga G-csoportjának 2. fordulójában. A Groupama Arénában lejátszott mérkőzést követően vezetőedzőnk, Peter Stöger és hátvédünk, Botka Endre sajtótájékoztatón értékelt.

- Csütörtök este balszerencsések voltunk. Jó meccset játszott az egész csapat, voltak nagyon jó pillanataink egy remek ellenfél ellen, de megvoltak a hibáink is. A teljesítménnyel elégedett vagyok, a végeredménnyel nem – kezdte Peter Stöger, aki azt is elmondta, miért a háromvédős felállást választotta. - Azért volt nagyon fontos három belső védővel játszanunk, mert jól tudtuk, hogy az ellenfél nagyon jó az egy az egy elleni játékban, ezt szerettük volna megelőzni. Fontos volt az is, hogy a széleken Eldar Civic és Henry Wingo megfelelően tudjon nyitni és ezekből tudjunk támadásokat vezetni. Sokat hozzátett a csapat produkciójához középen Vécsei Bálint és Aissa Laidouni teljesítménye, mindketten jól végezték a dolgukat. Nem szerettünk volna az egész meccsen védekezni, ezért döntöttünk emellett a felállás mellett.

Leverkusenben és csütörtök este, a Betis ellen is jó teljesítményt nyújtott a Ferencváros, min kéne változtatni ahhoz, hogy a csapat megszerezze az első pontjait? – tette fel a kérdést egy újságíró.

- Erre nem könnyű válaszolni… Mindkét meccsen voltak helyzeteink, a játékunkkal elégedett vagyok. Amin lehetne javítani, az az, hogy kevesebb könnyelmű hibát vétsünk, csütörtök este is volt olyan hibánk, melyeket egy Betis-szintű ellenfél azonnal kihasznál. A mutatott játék mindkét eddigi mérkőzésünkön tetszett, ha bizonyos apróságokon tudunk javítani, képesek leszünk győzni is majd – válaszolta az osztrák tréner.

Botka Endrét a második félidőben közelről, nagy erővel találta fejbe egy labda, ezért az állapotáról kérdezték.

- Köszönöm a kérdést, semmilyen komolyabb gond nem volt, bár szerintem kezd a fejem egy kicsit megedződni, hiszen nagyjából minden harmadik mérkőzésen fejbe találnak – felelte a védő, aki a Betis elleni mérkőzés tapasztalatait is összegezte. - Elsősorban azt emeltük ki a lefújás után, hogy az ilyen topcsapatok ellen nagyon kis dolgokon múlik a mérkőzés kimenetele. Csütörtök este is megmutatta a Ferencváros az erősségeit, azt, hogy tudjuk kontrolálni a labdát egy Betis-szintű ellenféllel szemben is. Sajnálatos, hogy elkerülhető gólokat kaptunk, hiszen voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor megtartottuk a labdát, szép akciókat vezettünk, erre a jövőben is építhetünk. A minimális apróságokat kell, hogy javítsuk.

Botka Endre az október 19-én a Celtic ellen, Skóciában következő folytatásról is beszélt.

- Tudjuk, hogy a Celtic egy nagyon jó csapat, tavaly egyszer már megvertük, ha ebből indulunk ki, tudhatjuk, hogy mi kell ellene a sikerhez. Ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy a következő más mérkőzés lesz, hiszen ezúttal lesznek szurkolók is, illetve lesz tüske az ellenfélben, de a célunk továbbra is ugyanaz – győzni szeretnénk.

Cikkajánló

Közel volt a bravúr, de a Betisé a három pont

Uzuni góljával még egyenlítettünk a Betis ellen, végül a jóval esélyesebb spanyolok 3-1-re nyertek.

RangAdó Díjátadó: Fradi-játékosé az év gólja!

Csatárunk gólja kilenc találat közül bizonyult a legjobbnak.

Exkluzív: A kupagyőzelem kulisszái mögött

Videón csapatunk készülődése a kupadöntőre, az örömszavak és a feledhetetlen ünneplés.

Húsz éve hunyt el Kubala László

A Barcelona egykori világsztárja mindig örömmel emlékezett a Fradiban eltöltött másfél évére.

Július utolsó hétvégéjén indul a címvédő hadjárat

A világbajnokság miatt november 11-13. között rendezik az OTP Bank Liga idei utolsó fordulóját.

33: Dibusz Dénes legendák nyomában

Kapusunk mellett még egy ötszörös bajnok található aranyérmes együttesünk keretében.

Lisztes: „Sigér Dávid szokott tanácsokat adni”

Ifjabb Lisztes Krisztián boldogan nyilatkozott élete első NB I-es mérkőzése után - INTERJÚ!

33: íme, a bajnokok névsora!

Összesen 35 játékos volt részese a Ferencváros 33. bajnoki címének.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most