2020. szeptember 16.
A legnehezebb út vezetett a nemzetközi porondra
A Fradi a BL-selejtezők során szinte mindig a lehető legnehezebb csapatot kapta, de eddig mindet legyőzte.

Mint ahogy beszámoltunk róla, férfi labdarúgóink nagy bravúrt végrehajtva, Lovrencsics Gergő és Myrto Uzuni találatával kiejtették a Dinamo Zágrebet (2-1) a Bajnokok Ligája-selejtezők 3. fordulójában és a rájtászásban a tavalyi norvég bajnok, a Molde lesz az ellenfele. Azonban nem ez volt az első bravúros győzelme Sergei Rebrov csapatának.

Már az idei Bajnokok Ligája kiírás selejtezőjének 1. fordulójában is az egyik legnehezebb ellenfelet kapta csapatunk, hiszen a svéd bajnokot, a Djurgardent sorsolták a Ferencváros mellé. A lehetséges ellenfelek közül ennek a csapatnak volt a második legmagasabb a koefficiens pontszáma, 4,55. A Groupama Arénában rendezett találkozót Tokmac duplájával a mieink nyerték meg, de már a győzelem pillanatában tudhattuk, hogy a következő ellenfél még nagyobb kihívást fog jelenteni csapatunknak.

A BL-selejtező 2. fordulójában az aktuális selejtezőkör legerősebb csapata, a 34 koefficiens ponttal rendelkező Celtic várt Dibusz Dénesékre, ám borítva a papírformát, Sigér Dávid és Tokmac Nguen góljával 2-1-re legyőztük az 51-szeres skót bajnokot.

A harmadik selejtezőkörben ismét a legerősebb ellenfelet sodorta elénk az élet, nevezetesen azt a Dinamo Zagrebet, amely tavaly a zágrábi 1-1-et követően, Budapesten 4-0-ra győzött, kiejtve ezzel a Fradit a Bajnokok Ligájából. Ebben a selejtezőkörben a horvát csapaté volt a legmagasabb koefficiens érték, 33,5.

Idén azonban egy mérkőzésen dőlt el a párharc, melyet a Groupama Arénában rendeztek és Lonvrencsics Gergő valamint Myrto Uzuni góljával 2-1-re sikerült megvernünk a horvát bajnokot, visszavágva ezzel a tavalyi vereségért. Ahogy azt a cikk elején is írtuk, a Ferencváros a Bajnokok Ligája rájátszásában a norvég Molde ellen csaphat össze, azonban - ellentétben a selejtezők eddigi lebonyolításával - a playoffban már oda-visszavágós rendszerben zajlanak majd a küzdelmek.

Együttesünk Norvégiában kezd szeptember 23-án szerdán. A pontos kezdési időpontról, amint hivatalos információ lesz róla, közzétesszük. 

Cikkajánló

„Most nem a tévéből nézzük a BL-csoportkört!”

Lovrencsics Gergő és Sigér Dávid örömszavai és az ünneplés felejthetetlen pillanatai – VIDEÓ!

„Büszke vagyok, hogy Magyarországot képviseljük"

Így értékelte Sergei Rebrov a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutást.

A csapat rátört Rebrovra a sajtótájékoztatón - videó

Labdarúgócsapatunk játékosai alaposan meglepték Sergei Rebrovot.

Ekkor derülnek ki BL-csoportellenfeleink!

Csütörtökön sorsolják ki a Fradi BL-riválisait.

Így éltette Rebrovot a Fradi-tábor - videó!

Sergei Rebrov is kiment a szurkolók elé, hogy megköszönje a fantasztikus buzdítást.

A Fradi 25 év után újra bejutott a Bajnokok Ligájába!

Labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott, így idegenbeli gólokkal a Moldét is kiverte!

Online meccsfüzet a BL-ről döntő budapesti selejtezőre

Interjúk, ellenfélbemutató, keretek – hangoljon meccsnapi kiadványunkkal a visszavágóra!

„Szurkolj szívből, és szeresd a szíved!”

Az MLSZ az idén is csatlakozott az UEFA „World Heart Day” elnevezésű kampánysorozatához.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most