2020. december 9.
A legtöbb mutatóban felülmúltuk a Kijevet
Többek között nagyobb labdabirtoklás, több kapuralövés és több passz a mieink részéről.

Ahogy megírtuk, férfi labdarúgócsapatunk szoros mérkőzésen, 1-0-ra kikapott a Dinamo Kijevtől a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy csapatunk tavasszal az Európa Ligában folytassa nemzetközi kupamenetelését. Ha megtekintjük a találkozó statisztikáit, akkor ez az állítás még inkább megállja a helyét.

Sergei Rebrov csapata egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a Dinamo Kijev otthonában, sőt, jóval támadóbb felfogásban játszott, igaz, csapatunknak mindenképpen gólra, gólokra volt szüksége, hiszen a 0-0-s eredmény a hazaiaknak kedvezett volna a továbbjutás szempontjából. Minden lényeges statisztikai mutatóban a mieink felülmúlták a hazaiakat, hiszen többet birtokoltuk a labdát az ellenfelünknél (57%-43%) ráadásul pontosabban is passzoltunk (80%- 76%). Csapatunk emellett több szögletet végezhetett el, mint a kijeviek (5-2), és ha minimálisan is, de többet is futott (101.3 km - 101 km).

Azonban van egy fontos mutató, amiben a hazaiak jobbak voltak és ez döntőnek bizonyult, ez pedig a kapu előtti hatékonyság. A Dinamo Kijev ellen csapatunk ugyan többet próbálkozott lövéssel (nyolc alkalommal), de ezek közül csak kettő találta el az ukránok kapuját. A másik oldalon Mircea Lucescu gárdája fele ennyiszer, négyszer kísérletezett gólszerzéssel, amiből két próbálkozás találta el a kaput, köztük Popov gólt érő fejese, aminek köszönhetően az ukránok készülhetnek a tavaszi Európa Liga folytatásra.

A Dinamo Kijev azzal tudta legyőzni a Ferencvárost, hogy a kevés lehetőségével jobban gazdálkodott. Ha visszaemlékezünk a Fradi BL-selejtezős találkozóira, ez a fajta hatékonyság és helyzetkihasználás éppen a mieink erőssége volt, különösen a Celtic elleni, idegenben aratott 2-1-s győzelem során.

Remek egyéni teljesítmények a BL mezőnyben:

Ha a 32-es főtábla csapatait vizsgáljuk, több kiváló egyéni ferencvárosi teljesítményt találunk. Ukrán középpályásunk Ihor Haratin 96%-s pontossággal passzolt, amivel maga mögé utasított olyan világsztárokat, mint a dortmundi Axel Witsel, a Juventus hátvédje, Merih Demrial, vagy a Barcelona középpályása, Sergio Busquets. Szlovén védőnk, Miha Blazic az egyik legtöbb passzt adta a sorozatban, szám szerint 474-et, melyek közül 414 volt sikeres, ami 87%-s mutató. Ugyanolyan hatékonyan passzolt, mint a Chelsea horvát középpályása, Mateo Kovacic, vagy az RB Liepzig magyar hátvédje, Willi Orban. 

Cikkajánló

„A Fradi emelt fővel távozhat” – ezt írják rólunk

A külföldi sajtó szerint a Fradi most szerzett BL-tapasztalatai a jövőben hasznosulhatnak.

Szoros vereséggel zártuk a BL-csoportkört

Az FTC férfi futballcsapatának idei BL-szereplése egy 1-0-s kijevi vereséggel ért véget.

Rebrov: „Szeretnék még a BL-ben szerepelni a Fradival”

Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov a keddi, kijevi mérkőzés után nyilatkozott.

Lovrencsics: „Mindenki mindent megtett”

Így értékelte csapatkapitányunk a Dinamo Kijev elleni mérkőzést és az őszi BL-szereplést.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin